۷ اسفند ۱۴۰۲، ۱۸:۵۳

«با مهر انتخاب کنید»

محمدرضا جهان‌نژادی

محمدرضا جهان‌نژادی

خرم‌آباد- «محمدرضا جهان نژادی» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

استان: لرستان

حوزه انتخابیه: خرم آباد و چگنی

شعار انتخاباتی: حاکمیت قرآن - توسعه همه جانبه - استیفای حقوق


پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

محمدرضا جهان نژادی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

راهیابی افراد ضعیف و فاقد دانش و کارآیی توسط جناح‌های سیاسی و گروها و صاحبان قدرت و ثروت به مجلس، فردی که با این شیوه به مجلس راه پیدا می‌کند اگر همه ۴ سال را در خدمت اربابان و حامیان خود باشد باز هم نمی‌تواند انتظارات تمام نشدنی و شکم سیر نشدنی آنها را اشباع نماید، همچنان که بیشتر آنها یک بار مصرفند، چرا؟ چون آنها را سیر نکرده، لذا به دنبال گزینه جدید می‌گردند، به نظر آیا چنین نماینده وقت و طاقت پرداختن به امور مردم حوزه انتخابیه خود را دارد؟ بر همین اساس است که هر بار مردم از انتخابشان پشیمان و ناامید گشته و مشارکت پایین خواهد آمد.

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

کمیته‌های تخصصی در مجلس، اولاً اعضایش باید متخصص باشند دوم اینکه نسبت به موضوعات مطروحه، اجرای صحیح قانون را مطالبه و نتیجه مصوبات را پیگیر و رصد نمایند، تفحص از کلیه سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها بدون اغماض صورت پذیرد و نتیجه در صحن علنی مطرح و به نظر مردم هم برسد، با متخلفین و قانون شکنان در هر رده و با هر عنوان و انگ جناحی برخورد قانونی و سریع صورت پذیرد از اختیارات نظارتی که برابر قانون به آنها تفویض گردیده به خوبی و به نفع مردم استفاده نماید نه اینکه در مقابل استخدام فرزندان و وابستگان که به عنوان رشوه یا حق السکوت پیشنهاد می‌شود چشم خود را بر خیانت‌ها و کم کاری‌ها ببندد.

* نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب چه اقداماتی ضرورت دارد؟

تجمل گرایی از خصایص افرادی است که خود را تافته ای جدا بافته از بقیه مردم می‌دانند و این در حالی است که نماینده، نماینده مردم است نه نماینده یک قشر اندک که همواره به فکر خود هستند و نیاز مردم را یا نمی‌فهمند یا برایشان اهمیت ندارد. پ، نماینده اگر به تجمل گرایی روی آورد دیگر نماینده مردم پابرهنه و فقیر که اکثریت جامعه امروز را تشکیل می‌دهند نیست، که نتیجه سلب اعتماد و اطمینان از حکومت خواهد بود.

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهم‌ترین تجلی گاه این همراهی و همکاری چیست؟

همکاری را چگونه معنا می‌کنید؟ اگر به این معنا باشد که از بی قانونی هر کدام دیگری اغماض نمایند، نتیجه معکوس خواهد شد. اما اگر با توجه به ضوابط قانونی در جهت پیشبرد امور هماهنگ و همکاری بشود نتیجه آن رشد و توسعه کشور خواهد بود و فرصت از معاندین گرفته می‌شود. تعامل سه قوه می‌تواند رافع بسیاری از مشکلات موجود بر سر راه پیشرفت باشد.

*مسئولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند، اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

اگر نماینده به مسئولیت و سوگندی که یاد نموده بی توجه باشد نتیجه اش یاس و ناامیدی روزافزون خواهد شد و اعتماد مردم به حکومت از بین می‌رود.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

فردی که برای فعالیت و معرفی انتخاباتی اش متکی به سرمایه داران و جریانات مادی نباشد، برای انتخابش مردم را مخاطب بداند، با درد مردمش آشنایی داشته، مردم به او اعتماد نمایند. از نزدیکی با طبقاتی خاصی که با عامه مردم تمایز دارند پرهیز نماید. قول و وعده‌ای بدهد که قابل اجرا و شدنی باشد. در قبال وعده اش خود را عامل بداند امانت دار باشد و خوش اخلاق.

*طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسئولیت دارد، برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخش زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

بنده می‌خواهم به یک مطلبی اشاره کنم که مغفول مانده است و اگر مسئولین دلسوز چاره‌ای نیاندیشند افرادی به مجلس خواهند رفت که دوره به دوره هرچه جلوتر برویم از میزان مسئولیت پذیری نمایندگان کاسته خواهد شد. ماحصل این کار ناامید شدن مردم و کاهش مشارکت خواهد بود. هر اندازه که به ادوار گذشته برمی گردیم مشاهده می‌کنیم که مافیای قدرت و رسانه‌ای پولدارها نقش کمتری در تبلیغ داشته و به همان میزان مشارکت بالاتر بوده است. لذا از وابستگی نماینده به قدرت خاص زیاد قابل مشاهده نبود و اگر هم بود وابستگی به جریانات مردمی بود که نتیجه اش مردمی بودن نماینده می‌شد در واقع با گذشت زمان، دلالان سیاسی به سمت مهندسی کردن انتخابات روی آوردند از رسانه‌ها و فضای مجازی به عنوان ابزاری قدرتمند برای در انحصار قرار دادن انتخابات استفاده نمودند. آن گاه که مردم به عینه مشاهده نمودند نماینده، نماینده آنها نیست بلکه نماینده قشر خاصی است که همه توان و طاقت خود را مصروف او می‌نماید و مردم از یاد رفته‌اند از انتخاب خود پشیمان و در هر دوره بر میزان این پشیمانی افزون گردید و الان آن اهمیت لازم برای مشارکت نزد مردم از بین رفته است. در واقع باید بگویم که عامل ناامید کردن مردم در مشارکت، همین احزاب، جناح‌ها و گروه‌هایی است که در ایام انتخابات مانند قارچ از زیر زمین بیرون می‌زنند و بعد از انتخابات پاداش زحمات خود را از آقای نماینده طلب می‌کنند. این یک خیانت بزرگ به نظام و مردم است که مسئولین باید در دنیا و آخرت مجازات آن را بپذیرند.

سوالات استانی:

* قرار گیری لرستان در جمع استان‌های اول تا سوم بیکاری کشور، لزوم کاهش نرخ بیکاری ایجاب می‌کند، لرستان برای کاهش نرخ بیکاری، دارای چه بسترها و زمینه‌هایی است؟

استان لرستان بالاترین نرخ فلاکت را در کشور دارد و اتفاقاً این به خاطر عدم وجود بستر و زمینه است، چیزی که لرستان را رنج می‌دهد، عدم استفاده از پتانسیل‌های بالقوه ای است که برای بستر سازی و ایجاد زیر ساخت از آن استفاده نمی‌شود، منابع آبی که مدیریت نشده و ساختار مناسب برایش تعریف نمی‌گردد، سد سازی در لرستان مورد بی مهری قرار گرفته است، پروژه‌های موجود با کندی و عدم اختصاص بودجه مناسب و به موقع سبب شده تا از سرعت لازم برخوردار نباشد، چنانچه ۸۰ درصد نزولات آسمانی تحت کنترل و مدیریت قرار گیرد صنعت کشاورزی رشد می‌کند و به دنبال آن صنایع وابسته ایجاد و از خام فروشی کشاورزان جلوگیری خواهد شد. در صنعت گردشگری، آثار و ابنیه باستانی بسیار در لرستان وجود دارد، قلعه‌ها، پل‌ها، تپه‌های باستانی، صنعت مفرغ سابقه‌ای کهن در لرستان دارد، در این زمینه بستر سازی متناسب و لازم برای جذب گردشگر صورت نگرفته است. با لحاظ نمودن همین دو صنعت یعنی کشاورزی و گردشگری، اشتغالزایی بسیار صورت خواهد گرفت و در کاهش نرخ بیکاری مؤثر است. فقط در بحث کشاورزی اگر صنایع تبدیلی ایجاد شود (از تولید تا بسته بندی) و ایجاد سردخانه، تحول عظیمی در کاهش نرخ بیکاری ایجاد می‌گردد. احیای صنایع، کارخانه و کارگاه‌های راکد و تعطیل شده نیز آمار اشتغال زایی را بالا می‌برد.

* برای توسعه زیرساخت‌های آب، راه، برق، گاز، مدرسه و… در برخی روستاهای لرستان به ویژه شهرستان دلفان، چه تدابیر پایداری باید اتخاذ شود؟

آنچه که مسلم است و گاهاً نمایندگان هیئت دولت در سفر با لرستان به آن اذعان دارند مشکل اصلی عدم توسعه در صنایع نامبرده ناتوانی و سو مدیریت و انتصاب‌های رانتی و قومی قبیله‌ای در استان است، به گونه‌ای که اگر نمایندگان به طایفه یا طیف خاصی وابستگی داشته باشند الزاماً و به خاطر بدهی‌هایی که در زمان انتخابات به آنها تحمیل گشته همه هم و غم شأن انتصاب‌های غیر تخصصی و اشغال پست‌های دولتی توسط افراد ضعیف، غیر مردمی خواهد بود و تا زمانی که این پروسه ادامه داشته باشد و دست سهم خواهان از انتخابات کوتاه نشود ضعف مدیریت مانعی بر سر راه توسعه خواهد بود. بنابراین مهمترین تدبیر این است که انتصاب‌ها بر اساس شایسته سالاری و تخصص باشد. سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذار از دیگر تدابیر توسعه می‌باشد. ضعف عمده دیگری که در عدم توسعه صنایع در لرستان می‌توان نام برد نداشتن پروهشکده از طرف مجلس شورای اسلامی در لرستان می‌باشد، پژوهش، یکی از ارکان اصلی توسعه بشمار می‌رود که مغفول مانده است

* استان لرستان با بیش از دو هزار پروژه، یکی از رکورد داران در زمینه پروژه‌های نیمه تمام است، عمده ترین دلیل تلمبار شدن این پروژه‌ها چیست و چه باید کرد؟

عوامل زیادی در این زمینه دخیل هستند که قبلاً اشاره نمودم، از جمله عدم به کارگیری مدیران توانا که قدرت جذب اعتبار لازم را ندارند، یک مدیر برای ساخت و تکمیل پروژه اش از ابزارهای لازم باید استفاده کند از جمله نماینده، وقتی مدیر با سفارش نماینده منصوب شده چگونه می‌تواند کاستی‌ها را از نماینده مطالبه نماید؟ سو مدیریت، عدم شناخت اهمیت مسئله و مردمی نبودن نماینده از عوامل رکود در پروژه‌ای نیمه کاره است. بخاطر این معضلات گاهی اعتبارات اندکی هم که اختصاص می باید تماماً جذب نشده و قسمتی از آن برگشت داده می‌شود. راهکار همان است که اشاره شد. نماینده مردمی باشد نه نماینده قشری خاص

محمدرضا جهان‌نژادی

کد خبر 6037996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha