استان: آذربایجان شرقی
حوزه انتخابیه: تبریز، اسکو و آذرشهر
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
مسعود زین العابدین یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
مسعود زین العابدین متولد محله عباسی تبریز است و مسئولیتهایی از قبیل رئیس اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان و معاون این اتحادیه در استان را بر عهده داشته و در رسانههای استان بویژه آذرپیام فعالیت داشت. اولین کتاب وی با عنوان «تجمع ممنوع» به خاطرات آزاده سرافراز تبریزی؛ محمدعلی ملتجایی مربوط است که از سوی انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است و نزدیک به یک دهه در ستاد مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان کشور مسئولیت داشته است.
او به شغل مقدس معلمی اشتغال دارد و چندین سال است که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب نیز به تدریس مشغول است همچنین عنوان مشاور نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز میباشد.
سوالات:
* چرا در انتخابات شرکت کردید؟
در این مدت به ۵۷ حوزه انتخابی به همراه نایب رئیس مجلس سفر و مسائل را پیگیری کرده و با ساز و کار اجرایی کشور آشنا شدم و احساس میکنم با این تجربه متراکم به لحاظ عملی و تئوریک میتوانم در مسائل حوزه انتخابی که محل رشد و نمو من هم بوده، مفید واقع شوم.
*چرا باوجود تغییر دولتها و مجلسها، وضعیت جامعه ما چندان تغییر پیدا نمیکند؟
پرسش مهمی است؛ در انتخابات، راننده را عوض میکنیم اما قطار همان ریل قدیمی است درحالیکه انتخابات فرصتی برای تغییر ریلهاست.
اگر به دنبال مشارکت هستیم مردم باید نمایندگانی را انتخاب کنند که در دفاع از حقوق آنها در حاکمیت نقش داشته باشد نه کسانی که رویکرد تراز کردن دخل و خرج دولت یا تأمین منافع گروههای خاص و جریانات سیاسی یا مجموعههای اقتصادی را دارند، مردم وقتی این موارد را ببینند به مشارکت جلب میشوند.
مردم میبینند کسانی آنها را نمایندگی کرده که در بزنگاهها بین منفعت عمومی و فردی دومی را انتخاب میکنند؛ لذا نسبت به فضای انتخابات سرد میشوند.
رأی دادن عامل سلبی و ایجابی است، سلبی به کسانی که نمیخواهند به عنوان نماینده در مجلس حضور داشته باشد و ایجابی برای کسانی که گفتمان آنها را به خوبی اداره میکنند، اما تا زمانی که با همین فرمان حرکت میکنیم مسائلی کشور را نمیتوان حل کرد.
*مشکلات مجلس ما چیست؟
اکنون به مجلس آگاه نیاز داریم، وقتی به لحاظ کارشناسی مجلس دچار اعوجاج است، با نیت خیر آسیب میرساند و نمیتواند مشکلات را برطرف کند، به عنوان مثال بودجه امسال سنوات دو هزار و ۴۶۲ هزار میلیارد تومان بود اما دولت اعلام کرده ۳۰۵ هزار میلیارد تومان کسری تراز عملیاتی دارد و دوستان در مجلس برای اینکه در حوزه انتخابی موفق شوند ۴۴۱ همت هم به آن اضافه کردند و این کسری بودجه ایجاد تورم کرده و نقدینگی را بالا میبرد، این مسئلهای است که در عدم فهم مسائل کشور باعث میشود تغییر ریل اتفاق نیافتد.
*بزرگترین مشکل کشور ما چیست؟
اکنون کلان مسئله ما تورم است، باید عوامل آن شناسایی شود و روی آن کار کنیم؛ از سال ۵۷ تا ۸۶ به طور متوسط ۲۰ درصد تورم داشتیم و از سال ۸۶ تاکنون به ۴۵ درصد رسیده است و نشان میدهد عواملی در اقتصاد دخیل بوده که تورم ایجاد کرده است.
طبق نظر کارشناسان کسری بودجه دولت، ناترازی هزینه و درآمد دولت و اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی و قانون گریزی و تسهیلات بیقاعده بانکها و چاپ پول و خلق نقدینگی و بیانضباطی دولت از عوامل مهم تورم بوده پس باید با کسری بودجه مقابله کنیم و اصلاح نظام بانکی ایجاد شود.
*چگونه میتوان با آن مقابله کرد؟
از سال ۸۶ جهش قیمت دلار در اثر تحریمها روی داد و روز به روز فنر قیمت ارز در کشور بالا میرود و ۲۵ درصد تورم را ایجاد کرده است، دلار زدایی از اقتصاد ایران راهکار مقابله با این بخش تورم زا است؛ اکنون به صورت قانونی مواد اولیه را در کشور به قیمت جهانی عرضه میکنیم و پالایشگاهها، پتروشیمیها و فولادیها مکلفاند مواد اولیه را به بورس کالا برده و به قیمت جهانی عرضه کنند.
تراز تجاری ما ۱۲۴ میلیارد دلار است و بخش بزرگ آن دست فولادیها، پتروشیمی و پالایشگاهها است، انفال را دادیم به خارج از کشور صادر میکنند و دلار برنمیگردانند و در حساب خارجی نگه داشته و قطره چکانی به کشور برمیگردانند و با قیمت ارز بازی میکنند؛ پالایشگاه تبریز امسال دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سود داشت و دلیل آن این است با قیمت دلار بازی میکنند و این عامل را باید حذف کرده و ارز تبدیل به کالای ملی شود و مجموعه عوامل شامل اصلاح نظام بانکی، ساختار و کسری بودجه و قیمت ارز میتواند تورم را در کشور کنترل کند.
نظر شما