۹ اسفند ۱۴۰۲، ۱۴:۴۴

«با مهر انتخاب کنید»

آزاد فتاحی

آزاد فتاحی

کردستان- «آزاد فتاحی» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

استان: کردستان

حوزه انتخابیه: سقز و بانه


پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

آزاد فتاحی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه:

رئیس جمعیت هلال احمر بانه، کارشناس پیشگیری و مسؤول مجتمع‌های روستایی بهزیستی بانه، عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، عضو و همکار سازمان‌های مردمی سطح شهرستان، کارشناس ارشد برنامه ریزی جوانان جمعیت هلال احمر کردستان، رئیس مجمع مطالبه گران مردمی بانه، دارای سوابق علمی، پژوهشی، مدرس و مؤلف کتاب و رتبه برتر علمی در سطح دانشگاه.

سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

نگاه حزبی باندی و رانتی در تصویب لوایح. عدم شفافیت عدم تصمیم گیری منسجم و تاحدی سلیقه‌ای در وظایف نمایندگی، لحاظ قرار ندادن آسیب شناختی در امر تدوین قوانین و لحاظ قرار ندادن مصلحت مردم در برخی مصوبات

* مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

تشکیل کارگروه‌های تخصصی و تشکیل اتاق فکر با بهره گیری از محققان و پژوهشگران صاحب فکر و ایده و تدوین دستورالعمل اجرایی با ضمانت اجرایی در راستای نظارت

* نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

نمایندگان انتخاب مردمند. مردم به آنها اعتماد کردند و بایستی نماینده جامع مردم باشند نه گروه خاص. تجمل گرایی شائبه عدم لیاقت و مردم گریزی و رانت خواری به همراه دارد. و شاید وی را از اعتبار نمایندگی ساقط کند

* همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهم‌ترین تجلی گاه این همراهی و همکاری چیست؟

بدون شک اگر همکاری با سایر قوا نباشد در این میان مردم لطمه می‌بینند علاوه بهانه برای معاندین بوجود میاورد. و توسعه وابادانی کشور به تأخیر و خسارت جبران ناپذیری بهمراه می‌آورد.

* مسوولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

این نمایندگان توسط مردم انتخاب شده‌اند سهل انگاری در این امر در نظام مردم سالاری دینی صدمه و مردم رابه مسؤلین بی اعتماد می‌کند و نماینده جایگاه واقعی خود را به عنوان نماینده از دست می‌دهد.

* مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام زدگی و طرح شعارهای غیر واقع بینانه اسیر شود؟

نماینده باید با مردم باشد درد مردم را درک و بشناسد ودر کنار مردم به فکر چاره جویی باشد و با شرح وظیفه نمایندگی در حل مشکلات به مردم کمک کند، در غیر این صورت جایگاه واقعی خودش را از دست می‌دهد

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مصرح و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مطمح نظر قرار بگیرد؟

نماینده در کنار توجه به مسائل حوزه انتخابیه خود مصالح عمومی و ملی کشور را مدنظر داشته باشد و زمینه وفاق ملی و در جهت عزت و سربلندی کشور اهتمام ورزد.

سوالات استانی:

* استان کردستان ۲۲۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در این باره کولبران با زحمات و مشکلات زیادی مواجه اند. برای حل مشکل این قشر چه برنامه‌ای دارید؟ طرح ایجاد «مناطق آزاد» برای حل مشکل کولبران چند سال پیش مطرح شد. این طرح آیا توانسته کمکی کند؟

در درجه اول مرز را بعنوان یک فرصت ببیند نه تهدید علاوه بر آن در تدوین لوایح و رفع مشکلات بازارچه‌های مرزی اهتمام ورزد و زمینه را برای گشایش اقتصادی و سرمایه گذاری فراهم نماید و مشکلات کولبران در امر معاش قانونی نماید و از مرز بعنوان پتانسیل و ظرفیت بلقوه در رفع مشکلات مردم مناطق در مقوله معیشت و بیکاری بهره گیری نماید.

موضوع مناطق آزاد فعلاً گرچه چند درصد کار در فرایند اجرایی شده هنوز شروع کارش تا حدی مسکوت مانده نیاز به پیگیری و هماهنگی و رفع مشکلات دارد بدون شک شروع بکار مناطق آزاد به لحاظ ساختاری و سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم مشکل کولبری و بیکاری را حل خواهد کرد.

به نظر شما برای کاهش نرخ بیکاری در استان کردستان باید دست به چه اقداماتی زد؟

سرمایه گذاری. استفاده از ظرفیت بومی. محلی وگردشگری منطقه و شناسایی ظرفیت بلقوه جغرافیایی در امر سرمایه‌گذاری و تشویق صاحبان سرمایه و ارائه تسهیلات و ایجاد فضای امن و حمایت از این افراد.

* برای رفع تنش آبی در استان کردستان چه برنامه‌هایی را پیشنهاد می‌کنید؟

مشکل کم آبی کردستان با شناسایی منابع و ظرفیت موجود و سد سازی و و تلاش جهت استفاده بهینه از ظرفیت موجود در سطح استان و برنامه‌ریزی در جهت رفع موانع کم آبی و تلاش درجهت تأمین بودجه در سطح ملی.

آزاد فتاحی

آزاد فتاحی

کد خبر 6040315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha