۹ اسفند ۱۴۰۲، ۱۹:۳۱

«با مهر انتخاب کنید»

محمدحسن آصفری

محمدحسن آصفری

اراک- «محمدحسن آصفری» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنید؛کارآمدی و شایسته‌گزینی» پیوست.

استان: مرکزی

حوزه انتخابیه: اراک، کمیجان و خنداب

شعار انتخاباتی: صدای مردم


پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

محمدحسن آصفری یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه:

فرماندار اراک و تفرش و سابقه نمایندگی مردم اراک، کمیجان و خنداب در دوره نهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی را داراست.

سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

ناثباتی قانون یکی از آسیب‌های جدی مجلس است، قانونی که تصویب و ماندگاری آن کم باشد و بخواهد دوباره اصلاح شود، آسیب است.

برای رفع این چالش باید قوانین با کارشناسی دقیق و بررسی همه جوانب تصویب شود.

یکی دیگر از آسیب‌های مجلس، قانون‌گذاری زیاد است، تاکنون ۱۷ هزار قانون تصویب شده که حدود ۱۲ هزار مورد آن امکان اجرا ندارد و بخشی از آن منسوخ شده است.

مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

هرچه نظارت در مجلس کمتر شود، آسیب برای مجلس است، نمایندگان باید جسارت و شجاعت نظارت داشته باشند و با شجاعت بر عملکردها نظار داشته باشند

نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

یک نماینده زمانی که انتخاب می‌شود، تنها برای حوزه انتخابیه خود نیست بلکه نماینده ۸۵ میلیون نفر است، پس باید مراعات لازم در همه امور بخصوص تجمل‌گرایی داشته باشد و از پست به نفع خود استفاده نکند چرا که جامعه را دچار تنش می‌کند.

همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری م ی‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

اصل ۵۷ قانون اساسی، اصل هماهنگی بین سه قوه است، هیچکدام از قوا بر دیگری برتری ندارد، اما به گفته امام راحل، مجلس در رأس امور است و همه قوا ملزم به اجرای قوانین مجلس شورای اسلامی هستند و هرچه هماهنگی قوا بیشتر باشد، مشکلات مردم کمتر می‌شود.

طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

نماینده مردم، رأی را از مردم می‌گیرد و باید همیشه در کنار آنها و پاسخگو باشد، من این مهم را همواره رعایت کرده‌ام.

بی‌اعتمادی مردم به مجلس، مشارکت مردم را عرصه‌ها کم می‌کند، امید را از مردم می‌گیرد و مردم را به انقلاب و نظام بدبین می‌کند.

سوالات استانی:

* استان مرکزی به ویژه شهر اراک یکی از آلوده‌ترین مناطق ایران است. برای کاهش آلایندگی صنایع استان مرکزی چه تدابیری باید اندیشیده شود؟

در حذف مازوت سوزی نیروگاه حرارتی شازند از هیچ کوششی در این راستا دریغ نکردم، وزیر نیرو را در مجلس و در کمیسیون آب و کشاورزی خواستم که چرا نسبت به فیلتراسیون کردن نیروگاه اقدام نمی‌کند.

وزیر نفت را در کمیسیون انرژی آوردم چرا برای تغییر سوخت مازوت به گاز اقدام نمی‌کند.

اعمال ماده ۲۳۴ آئین‌نامه داخلی را برای رئیس سازمان محیط زیست کشور اقدام کردم که این موضوع در کمیسیون آب و کشاورزی مصوب شد

رئیس سازمان محیط زیست کشور به عنوان ترک فعل قانون هوای پاک، باید به دادگاه معرفی شود.

جلسه‌ای با وزیر کشور داشتم، نامه‌ای برای شورای عالی امنیت ملی نوشتم که مصوبه این شورا به ضرر مردم اراک است و این نامه منجر به کاهش تولید از این نیروگاه از ۱۲۰۰ مگاوات برق به ۸۰۰ مگاوات رسید و مازوت‌سوزی نیز یک ماه دیرتر انجام شد.

در سفر رئیس جمهور و شورای اداری درخواست کردم که شیر مازوت نیروگاه پلمب شود و با رئیس قوه قضائیه جلسه گذاشتم و درخواست کردم تا با متخلفان برخورد کند.

استان مرکزی به ویژه شهر اراک یکی از آلوده‌ترین مناطق ایران است. برای کاهش آلایندگی صنایع استان مرکزی چه تدابیری باید اندیشیده شود؟

استان مرکزی یک قطب کشاورزی است، ۲ و نیم درصد کشمش و بخشی از گندم کشور را تأمین می‌کند، سیفی‌کاری‌های اراک به روسیه صادر می‌شود.

بخشی از میوه‌ها خنداب که از شهرت زیادی برخوردار است از بین می‌رود و اگر برنامه جدی روی بسته‌بندی، سورتینگ، تبدیل به میوه خشک صورت گیرد، باعث ارزش افزوده می‌شود و در این راستا بخش خصوصی باید ورود کند.

کمبود سردخانه یکی از معضلات در استان مرکزی است و باعث شده محصولات در این استان ارزان فروخته شود و نبود خدمات حمل و نقلی از دیگر مشکلات کشاورزان است.

امروز بسیاری از محصولات استان مرکزی به اصفهان و از آنجا صادر می‌شود.

* استان مرکزی به واسطه اینکه دومین قطب صنایع مادر تخصصی و چهارمین قطب صنعت کشور است، همواره با معضل واگذاری‌های غیر اصولی به بخش خصوصی مواجه بوده است. برای رفع این مساله چه باید کرد؟

اصل ۴۴ قانون اساسی از جمله اصولی است که در کشور خوب اجرا نشد و باعث شد کارخانه‌های زیادی به دست افراد نااهل برسد که صلاحیت لازم را نداشتند و در این مسیر استان مرکزی بیشتر متضرر شد.

در واگذاری‌ها قانون دقیق اجرا نشد، بندهای ذیل قانون اساسی در واگذاری‌ها رعایت نشده است.

تغییر کاربری در واحدهای تولیدی ممنوع است، در واگذاری‌ها نباید حقوق کارگر را کاهش داد و پرداختی‌ها باید و طبق روال خود و چارچوب قانون تجارت و اداره کار اجرا شود.

اصل واگذاری‌ها و اصل ۴۴ قانون اساسی برای این آمده که طبقه پایین به متوسط برسد و طبقه متوسط خود را بالاتر بکشاند، اما در اجرای اصل ۴۴، طبقه پایین ضعیف‌تر و طبقه قوی قوی‌تر شد.

کد خبر 6040366

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha