به گزارش خبرگزاری مهر، اشکان هراتی، معاون پژوهشی سازمان امور مالیاتی، درباره جزئیات پایانههای فروشگاهی و صورتحسابهای الکترونیکی گفت: اکنون صدور صورتحسابهای الکترونیکی امری تأیید شده از سمت متخصصان حوزه اقتصاد است. با این حال بعضی از ذینفعان همچنان با این موضوع مخالف هستند. همواره یکی از دغدغههای مردم ما جلوگیری از فرارهای مالیاتی به ویژه در میان دانهدرشتان بوده است. صورتحسابهای الکترونیکی این مشکل را حل میکنند.
وی افزود: طی سالهای اخیر ما بیش از ۳ میلیون مودی جدید را به مودیان چتر نظام مالیاتی کشور اضافه کردیم. این امر دستاوردهای بسیاری داشت که از جمله آنها میتوان به کم کردن فشار بار مالیاتی بر مودیانی محدود اشاره کرد.
هراتی اظهار کرد: بر اساس ماده ۲۴ قانون مالیات بر ارزش افزوده، اشخاصی که کارپوشه فعال دارند مجاز هستند که از خریدار خود مالیات بر ارزش افزوده دریافت کنند. این یعنی سازمان مالیاتی به کسانی که فرار مالیاتی داشتهاند اجازه اخذ مالیات از خریدار را نمیدهد.
وی در ادامه گفت: تا قبل از این ما شرکتهای سوری داشتیم. مودیان بزرگی که فرار مالیاتی کلان داشتند. این افراد به نیابت از اشخاص دیگر صورتحساب فصلی صادر میکردند و بعد از مدتی شرکت خود را تعطیل میکردند. اکنون با توجه به ماده ۲۴ قانون مالیات بر ارزش افزوده، افرادی که فروش آنها به حد مشخصی رسیده است، باید با مراجعه به سازمان امور مالیاتی، حد مجاز فروش خود را افزایش دهند.
هراتی اظهار کرد: بر اساس ماده ۶ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، اشخاصی که میزان فروش آنها تا ۵ برابر فروش دوره مشابه سال قبلی است که مالیات آن را به سازمان پرداخت کردهاند، میتوانند تا همان حد صورتحساب فروش دارای اعتبار صادر کنند. برای مثال شرکتی که تا زمستان ۱۴۰۱، ۱۰۰ میلیون فروش داشته و مالیات خود را پرداخت کرده باشد، اگر در زمستان سال ۱۴۰۲ به همین میزان فروش داشته باشد، میتواند صورتحساب را به گونهای برای خریدار صادر کند که خریدار از اعتبار مالیات بر ارزش افزودهای که پرداخت کرده برخوردار شود.
معاون پژوهشی سازمان امور مالیاتی افزود: اگر میزان فروش از سال گذشته بیشتر باشد، کارپوشه غیر فعال شده و شخص باید نسبت به افزایش سقف فروش خود با مراجعه به سازمان امور مالیاتی اقدامات لازم را صورت دهد. زمانی که ترتیب پرداخت داده شود، حد مجاز فروش افزایش مییابد.
نظر شما