۱۷ اسفند ۱۴۰۲، ۹:۳۶

مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی:

صادرات ۱۷۰ میلیون دلاری از ماهیرود

 صادرات ۱۷۰ میلیون دلاری از ماهیرود

ببرجند_ مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی از صادرات ۱۷۰ میلیون دلاری استان از مرز ماهیرود خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی صادقی چهارشنبه شب در جمع خبرنگاران گفت: نمایشگاه بهاره و ضیافت در بیرجند در قالب ۲۱۰ غرفه که در ۱۵ غرفه آن اقلام تنظیم بازار ارائه می‌شود از ۱۵ اسفند در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند افتتاح شد که تا ۲۰ اسفند کالاهای مورد نیاز مردم با تخفیف ۱۰ تا ۱۵ درصد صبح و بعد از ظهر عرضه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه علاوه بر بازرسان صمت، تعزیرات حکومتی، سازمان جهاد کشاورزی و اتاق اصناف، یک غرفه هم برای استقرار بازرسان صمت و سازمان حمایت از مصرف کننده در نظر گرفته شده است، افزود: شهروندان در مراجعه به این نمایشگاه، مشکلات خود را با آنها می‌توانند درمیان بگذارند تا نسبت به رسیدگی آن اقدام شود.

به گفته وی از آن جای که برای دریافت گوشت منجمد گوساله تقاضای زیادی است، در شهر بیرجند افراد با ثبت نام در سامانه هایپر آنلاین و مشخص کردن فروشگاه مورد نظر، گوشت منجمد گوساله را می‌توانند دریافت کنند.

توزیع اقلام اساسی در خراسان جنوبی

وی با بیان اینکه در دیگر شهرستان‌های استان هم گوشت منجمد گوساله از طریق فروشگاه‌های منتخب توزیع می‌شود، خاطر نشان کرد: در راستای اجرای طرح ویژه ماه مبارک رمضان و نوروز هم ۴۱۶ تن برنج، ۶۰۰ تن شکر صنوف و ۲۸۰ تن شکر خانوار، ۲۰۰ تن مرغ منجمد و ۷۴ تن گوشت قرمز توزیع می‌شود.

صادقی تصریح کرد: در این ایام بازارچه‌های موقت برای عرضه کالاها با هدف حذف واسطه‌ها در شهرستان‌ها ایجاد شده‌اند و در شهر بیرجند با توجه به وجود زیر ساخت‌های لازم در چهار غرفه شرکت تعاون روستایی کالاهای مورد نیاز مردم عرضه می‌شود. همچنین در بازار روزهای بیرجند هم این کالاها ارائه می‌شوند.

مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: علاوه بر ۱۰۰ تن سیب و پرتقال که با قیمت مصوب برای تنظیم بازار خریداری شده است، ۲۰۰ تن میوه هم مباشران بخش خصوصی برای توزیع خریداری کرده‌اند.

به گفته وی همچنین ۱۳ تن خرما برای تنظیم بازار، هر کیلو ۹۲ هزار تومان از طریق شبکه مورد نظر از شنبه ۱۹ اسفند در استان توزیع خواهد شد.

وی با اشاره به این نکته که در زمینه برنج پاکستانی و هندی و روغن مشکلی در بازار وجود ندارد، افزود: با توجه به اینکه در حداکثر تولید مرغ گرم قرار داریم به طوری که روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن تولید در این زمینه داریم و مصرف روزانه ما ۷۰ تن است، در این خصوص هم مشکلی نداریم.

طرح نظارت بر بازار

وی در باره اجرای طرح نظارت بر بازار هم گفت: از یک ماه گذشته طرح نظارت بر بازار و نحوه عرضه کالاها و قیمت آنها توسط بازرسان صمت، تعزیرات حکومتی و سازمان جهاد کشاورزی شروع شده و طرح نظارتی ویژه هم از ۱۶ اسفند آغاز شده است.
وی خاطر نشان کرد: در راستای اجرای این طرح اگر بازرسان تخلفی را مشاهده کنند، برخورد لازم با آن انجام خواهد شد.

صادقی با بیان اینکه طرح ساماندهی صنوف و کسب و کارها هم در راستای حفظ شئون اسلامی در ماه رمضان اجرا می‌شود، افزود: به صنوفی که عرضه مواد غذایی در این ایام را دارند و همچنین به تالارها و رستوران‌ها هم دستورالعمل مربوط ابلاغ شده است.

وضعیت تجارت خارجی در خراسان جنوبی

مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در خصوص تجارت خارجی هم گفت: یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی، توسعه دیپلماسی و همکاری تجاری با کشورهای همسایه است که با توجه به وجود مرز مشترک استان با افغانستان، خراسان جنوبی از موقعیت خوبی برای انجام مبادلات تجاری برخوردار است.

صادقی خاطر نشان کرد: با توجه به سیاست‌ها دولت و تاکید استاندار در ۱۱ ماهه سال جاری ۱۷۰ میلیون دلار صادرات محصولات و تولیدات استان را داشته‌ایم که با توجه به اینکه صادرات موتور محرک تولید است، اهمیت بسیاری در این زمینه دارد.

به گفته وی سال ۱۴۰۱ صادرات استان ۱۱۰ میلیون دلار بود و برای سال جاری ۱۲۰ میلیون دلار پیش بینی شده بود که تاکنون به ۱۷۰ میلیون دلار رسیده و امیدواریم تا پایان سال به ۲۰۰ میلیون دلار برسد.

وی تصریح کرد: از این میزان صادرات، ۸۵ درصد آن به افغانستان و ۱۶ میلیون دلار به پاکستان صادر شده که نسبت به گذشته رشد پنج درصدی داشته است.

وی با اشاره به وجود بازارهای جدید صادراتی، متذکر شد: روسیه و کشورهای آسیای میانه و هند از جمله این بازارها است و عضویت ایران در سازمان‌های تجاری منطقه‌ای تأثیر بسیار خوبی در خصوص صادرات کالاهای تولید ایران به خارج از کشور دارد.

صادقی تصریح کرد: در ۱۱ ماهه گذشته همچنین ۱۵ هزار و ۵۶۰ دستگاه خودروی ترانزیتی از مرز ماهیرود کار ترانزیت به افغانستان را انجام داده‌اند و کالاهای مانند آرد، شکر، روغن و سوخت را به افغانستان حمل کرده‌اند.

به گفته وی با توجه به اینکه فعالیت بازارچه‌های مرزی موضوع دوطرفه‌ای است، افغانستان هم باید اقداماتی را برای فعال شدن بازارچه‌های مرزی انجام دهد.

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۳ بازارچه‌های مرزی استان تعطیل شد، افزود: از شهریور سال ۱۴۰۰ برای راه اندازی مجدد بازارچه‌های مرزی استان اقدام شد که در حال حاضر ماهیرود فعال است و از طریق بازارچه یزدان هم خرده فروشی انجام می‌شود.

به گفته صادقی در دوگانه امنیت و اقتصاد، هیچکدام فدای دیگری نشده است زیرا با برقراری مبادلات مرزی امنیت برقرار و اشتغال برای مرز نشین ها ایجاد می‌شود.

وی با اعلام خبر ایجاد گمرک تخصصی واردات ماشین آلات معدنی و راهسازی از مرز ماهیرود، گفت: علاوه بر راه اندازی یک ایکس ریل در بهمن ماه سال گذشته در بازارچه ماهیرود، عملیات اجرایی راه اندازی ایکس ریل دیگری هم از اوایل سال آینده در ماهیرود آغاز می‌شود.

وی از اخذ مجوزهای ترانزیت جدید و صدور مجوز برای ورود خودرو توسط تجار و سرمایه گذاران از مرز ماهیرود به عنوان اقدامات دیگر انجام شده در این راستا یاد کرد.

به گفته صادقی جاده‌ای به طول ۱۲۰ کیلومتر از مرز خراسان جنوبی در حال احداث به فراه است که ۸۰ درصد پیشرفت دارد که تکمیل آن تأثیر زیادی در رشد صادرات استان خواهد داشت.

وی خاطر نشان کرد: در کنار همه این دستاوردها، مشکلاتی هم وجود دارد که پی گیری های لازم برای رفع آنها در استان و مرکز از طریق مکاتبه و دیدارهای حضوری در حال انجام است.

کد خبر 6048659

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha