۲۳ اسفند ۱۴۰۲، ۱۴:۳۶

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی:

ذخیره خون استان مرکزی هشت و هفت دهم روز است

ذخیره خون استان مرکزی هشت و هفت دهم روز است

اراک- مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: میزان ذخیره خون این استان اکنون هشت و هفت دهم روز است.

به‌گزارش خبرنگار مهر، ریتا ظهیری پیش از ظهر چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: سال گذشته ۴۵۷۰۵ نفر برای اهدای خون به مراکز و پایگاه‌های انتقال مراجعه کردند که این میزان امسال ۴۶۴۰۴ نفر رسیده است.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد مراجعان از اهدای خون معاف شدند، افزود: خوشبختانه شرایط ذخیره خون این استان وضعیت آبی دارد و ۸ و هفت دهم روز ذخیره خونی وجود دارد و در این خصوص شرایط، بحرانی نیست اما در کشور میزان اهدای خون به دلیل انجام جراحی‌های پایان سال به شدت کاهش پیدا کرده است.

ظهیری با بیان اینکه انتقال خون استان مرکزی در حال حاضر به لحاظ تکنیکال نسبت به سایر شهرها بی نیاز است، گفت: اتوماسیون گروه‌های فرعی خونی با اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان از محل منابع انتقال خون راه اندازی شده که از سال آینده این مهم در استان اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه میزان خونگیری در سال جاری ۸ درصد افزایش یافته است، افزود: در این بازه زمانی ۳۷ هزار و ۵۶۹ مورد خونگیری انجام شده که ۲ هزار و ۲۲۶ مورد مربوط به بانوان همچنین ۸ هزار و ۸۵۵ نفر به دلایل مختلف از اهدای خون معاف شدند.

فعالیت ۳ واحد خونگیری سیار

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی تصریح کرد: ۳ واحد سیار خونگیری در خیابان خرم، کوچه سعدی و شهید رجایی فعال است و باید اذعان داشت چنانچه امکان توسعه مراکز انتقال خون وجود نداشت به طور حتم با کاهش خونگیری مواجه می‌شدیم.

ظهیری ادامه داد: تعداد افرادی که برای نخستین بار خون اهدا کردند ۵ هزار و ۳۰۹ نفر بودند که این مهم نسبت به سال گذشته ۱.۸ درصد رشد داشته است.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی با بیان اینکه میزان خونگیری بانوان نسبت به مشابه سال گذشته ۲ درصد کاهش یافته است، گفت: ۱۲.۵ درصد مراجعه کنندگان زیر ۳۵ سال بودند.

ظهیری یکی از دلایل کاهش مراجعه کنندگان به مراکز و پایگاه‌های انتقال خون را کاهش دما و بارندگی‌های اخیر در استان اعلام کرد و گفت: سال گذشته در ماه مبارک رمضان ۳ هزار و ۵۰۸ نفر برای خونگیری مراجعه داشتند و امید است میزان خونگیری در ایام مبارک ماه رمضان امسال روند افزایشی داشته باشد.

ظهیری ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۰۰ درصد نیاز بیمارستان‌ها به خون و فرآورده‌های خونی تأمین شده و تاکنون ۱۱۲ هزار خون و فرآورده خونی تولید و توزیع شده است.

وی افزود: علاوه بر تأمین خون و فرآورده‌های خونی بیمارستان‌های استان، حدود ۱۰ هزار خون و حدود ۳۰ هزار واحد خون به شبکه خون رسانی کشور تزریق شد و به صورت مستمر هفته‌ای ۲۰۰ واحد خون برای بیمارستان‌های تهران ارسال شده است.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی بابیان اینکه ارائه کارت ملی برای اهدا خون ضروری است، گفت: در ایام ماه مبارک رمضان در سطح شهرستان اراک، در پایگاه‌های سیار خیابان سعدی، ولیعصر (عج) و شهید رجایی پذیرش نمی‌شود.

فعالیت مراکز خونگیری در ماه مبارک رمضان

ظهیری گفت: مراکز خونگیری اراک از نخستین روز ماه مبارک رمضان از ۷ صبح تا ۱۴ ظهر و از ۱۸ تا ۲۳ و ۳۰ دقیقه شب به جز تعطیلات رسمی پذیرش دارد و اهداکنندگان می‌توانند برای خونگیری به این پایگاه‌ها مراجعه کنند.

وی افزود: تنها نخستین روز تعطیلات نوروز و سیزدهم فروردین پایگاه انتقال خون تعطیل است و در شب‌های قدر خونگیری در پایگاه‌های انتقال خون تا ساعت یک بامداد انجام می‌شود.

ظهیری با اشاره به تفاوت پایگاه خون و مراکز انتقال خون گفت: اکنون در شهرستان‌های آشتیان، تفرش و محلات مرکز انتقال خون و در استان مرکزی تنها ۲ پایگاه انتقال خون در شهرستان اراک و ساوه وجود دارد.

وی با اشاره به احداث پایگاه انتقال خون خمین گفت: با همکاری و همت خیرین پایگاه انتقال خون خمین هم اکنون پیشرفت ۸۰ درصدی دارد و تمام تجهیزات خریداری شده و جای خرسندی است که ظرفیت و استقبال اهدای خون در این شهر بسیار بالا است.

کد خبر 6054218

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha