۱۴ فروردین ۱۴۰۳، ۱۱:۳۴

حمایت از ایتام رسم سمنانی‌ها در ماه رمضان؛

آغوش حامیان برای ایتام/ روایت رسمی که از مولا علی(ع) آموخته‌ایم

آغوش حامیان برای ایتام/ روایت رسمی که از مولا علی(ع) آموخته‌ایم

سمنان- یکی از رسوم مردم استان سمنان طی ایام شهادت امام علی (ع) کمک به ایتام و نیازمندان و همچنین حمایت از کودکان بی سرپرست است که با استقبال خوب مردم نیک اندیش همراه است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: مردم نیک‌اندیش استان سمنان در سال‌های اخیر همزمان با ایام شهادت امام علی (ع) در پویش‌های حمایت از ایتام و نیازمندان به رسم مولایشان علی (ع) که همواره کمک به نیازمندان را ترویج می‌کرد، حضور و مشارکت دارند.

کمپین‌هایی که می‌کوشد تا در این ایام به تاسی از مولای متقیان علی (ع) برای نیازمندان شرایط بهتری را برای زندگی فراهم کند و به خصوص برای کودکان و ایتام و نیازمندان، کمک‌هایی را جمع‌آوری و توزیع کند. امسال نیز مردم استان سمنان در این پویش‌ها حضور دارند.

کمک به ایتام و نیازمندان

محمد حسین ذوالفقاری مدیرکل کمیته امداد استان سمنان در گفت وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه به رسم هر سال در روزهای شهادت امام علی (ع) طرح حمایت از کودکان بی سرپرست و بد سرپرست در استان سمنان اجرا شد، بیان کرد: کمیته امداد برای این منظور، پایگاه‌هایی را در سراسر استان برپا کرده است.

وی با بیان اینکه جذب حامیان جدید و ارتقای سطح اقتصادی خانواده‌های تحت حمایت از اهداف این طرح محسوب می‌شود، افزود: خیران نیک‌اندیش می‌توانند با حضور در پایگاه‌ها، حامیان ایتام و نیازمندان شوند.

آغوش حامیان برای ایتام/ روایت رسمی که از مولا علی(ع) آموخته‌ایم

استان سمنان ۲۰ هزار حامی ایتام دارد

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان سمنان بیان کرد: ۲۸ پایگاه در سراسر استان توسط کمیته امداد و ۱۶۰ پایگاه هم توسط مراکز نیکوکاری دایر شده تا در شب‌های قدر، حامی یابی را برای کودکان نیازمند و ایتام صورت دهند.

ذوالفقاری با بیان اینکه این پایگاه‌ها تا پایان ماه مبارک رمضان مستقر هستند و مردم می‌توانند به آنها مراجعه کنند، تاکید کرد: در طول دیگر ایام سال نیز مردم می‌توانند با مراجعه به مراکز نیکوکاری و همچنین دفاتر کمیته امداد، حامی ایتام و کودکان نیازمند باشند.

وی با بیان اینکه ۲۰ هزار نفر در استان سمنان حامی شش هزار فرزند هستند، تاکید کرد: عمده حمایت‌ها نقدی است و به حساب مستقیم فرزندان واریز می‌شود همچنین به صورت غیرنقدی متناسب با نیاز فرزندان کالاهایی تأمین می‌شود برای مثال در مهرماه تأمین لوازم‌التحریر یا برای کودکان کوچک‌تر شیرخشک و … برای آن کودک تأمین می‌شود.

تأمین نیازهای ایتام توسط کمیته امداد

مدیرکل کمیته امداد استان سمنان بیان کرد: نوع سوم کمک‌ها نیز مقطعی است برای مثال جشن برآورده کردن آرزوها فرزندان یتیم و ایتام استان سمنان در مقاطعی برگزار و کمک‌هایی به این کودکان می‌شود که خیران استان در این زمینه هم استقبال خوبی را همواره داشته‌اند.

ذوالفقاری همچنین بیان کرد: ارسال عدد ۰۲۳ به سر شماره ۳۰۰۰۳۳۳۳ یا وبسایت آدرس Ekram.emdad.ir نیز در کنار دو روش مراجعه حضوری به دفاتر کمیته امداد و همچنین مراکز نیکوکاری، آماده نام نویسی از حامیان ایتام و نیازمندان است.

وی حمایت از ایتام و کودکان بدسرپرست و نیازمند را امری بسیار شایسته دانست و ابراز کرد: مردم استان استقبال خوبی از این طرح دارند و امیدواریم که شاهد افزایش حامیان ایتام نیز باشیم.

آغوش حامیان برای ایتام/ روایت رسمی که از مولا علی(ع) آموخته‌ایم

پویش بهزیستی

اداره کل بهزیستی استان سمنان نیز پویشی را به نام مثبت ماه در ماه رمضان اجرایی کرده است که در آن با کمک‌های مردم نیک‌اندیش و خداجوی استان سمنان تلاش می‌شود تا آرزوی یکی از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی در بخش‌های مختلف برآورده شود.

در وبسایت این اداره کل پیرامون مثبت ماه نوشته شده است: «هم استانی‌های عزیز می‌توانند برای برآوردن آرزوی ساختن یک خانه و زندگی (تأمین جهیزیه مددجویان)، آرزوی ادامه تحصیل (بورسیه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش)، آرزوی شنیدن صدای مادر (تأمین سمعک کودکان کم شنوا و تجهیزات توانبخشی)، آرزوی آینده شیرین برای ایتام (کمک به مهارت آموزی و رشد استعداد فرزندان بهزیستی)، آرزوی سربلندی بانوان سرزمینم (حمایت از بانوان سرپرست خانوار) در این پویش شرکت کنند.»

مردم برای مشارکت در این پویش می‌توانند شماره‌گیری کد دستوری #۱۲۳ * و یا ارسال عدد ۱ به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۰۱۲۳ را داشته و یا به مراکز بهزیستی در سراسر استان سمنان مراجعه کنند تا با روش‌های مختلف کمک به معلولان و جامعه هدف بهزیستی نیز آشنا شوند.

در روزهای اخیر بسته‌های معیشتی فراوانی نیز بین نیازمندان استان سمنان توزیع شده است پایگاه‌های بسیج، گروه‌های جهادی، ستاد اجرایی، بسیج مستضعفان و حتی خادمیاران رضوی و گروه‌های مردمی، جهادگران و … بسته‌هایی را تامین و بین نیازمندان در جای جای استان سمنان توزیع کرده‌اند که به واسطه پراکندگی کار و همچنین تداوم توزیع بسته‌ها، هنوز آمار دقیقی از مجموع این بسته‌ها منتشر نشده است هرچند آمارهای غیر رسمی تا کنون نشان از توزیع بیش از ۱۰۰ هزار بسته معیشتی از ابتدای ماه رمضان می‌دهد.

آغوش حامیان برای ایتام/ روایت رسمی که از مولا علی(ع) آموخته‌ایم

کمک به ایتام با تاسی از امام علی (ع)

توزیع یک هزار و ۲۰۰ بسته معیشتی در کمیته امداد شاهرود، توزیع دو هزار بسته معیشتی روز گذشته در شهرستان گرمسار و … در زمره نمونه‌هایی از این کمک‌های مردمی و خیران و همچنین تلاش مراکز نیکوکاری است که شاید در ظاهر دیده نشوند، اما نقش بسیار بسیار مهمی در تجمیع کمک‌های مردمی و تامین نیازهای نیازمندان دارند.

حجت الاسلام مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان سمنان در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه در ایام ماه رمضان نباید از کمک کریمانه به نیازمندان و مستمندان غافل ماند، گفت: دستگیری از نیازمندان یکی از بهترین کارها در این ایام است.

وی با بیان اینکه مؤسسه‌ها و تشکل‌های خیریه نسبت به شناسایی نیازمندان آبرومند اقدام کنند تا بتوان کمک‌های خوبی را به این خانواده‌های نیازمند شاهد باشیم، تاکید کرد: کمک به نیازمندان از جمله ویژگی‌های خوبی است که مردم استان سمنان نیز به آن شهره هستند و به لحاظ فرهنگی نیز باید ترویج فرهنگ نیکوکاری ترویج شود.

اهمیت نیکوکاری در دین مبین اسلام

یک کارشناس مسائل مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به اهمیت نیکوکاری در دین مبین اسلام و به خصوص سیره علوی، گفت: ما شیعیان مولایی هستیم که در نماز هم انگشتری به نیازمندان اهدا می‌کرد و شبانه با حضور در مقابل منازل نیازمندان، به صورت ناشناس به آنان کمک می‌فرمودند لذا شیعه باید افتخار ولایت ایشان را داشته باشد.

حجت الاسلام محمد حسین پور با بیان اینکه قرآن کریم می‌فرمایند إنَّ اللَّهَ یأمُرُ بِالعَدلِ و الإحسانِ، ابراز کرد: از پیامبر (ص) نقل است که می‌فرمایند هر کس یتیمی را سرپرستی کند تا بی‌نیاز شود، خداوند، در برابر، بهشت را بر او واجب می‌کند و این نشان از اهمیت انفاق در دین مبین اسلام است.

وی افزود: در بعد نیکوکاری و تاسی از سیره امام علی (ع) که برای یتیمان پدری می‌کردند، دو نکته حائز اهمیت است نخستین کمک به نیازمندان در اندازه وسع و توان و دوم که حتی از اول مهمتر است، ترویج فرهنگ کمک به نیازمندان و انفاق است که می‌تواند قطره قطره، کمک‌های مردمی را با فرهنگ سازی درست، گردآوری و در نهایت به ثمر بنشاند که در این زمینه رسانه‌ها، فعالان فرهنگی و مذهبی و… باید بیش از گذشته کار کنند.

کد خبر 6067095

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha