۱۹ فروردین ۱۴۰۳، ۱۱:۴۵

مهر گزارش می‌دهد؛

۲۷ رمضان متفاوت‌ترین لیله‌القدر کردستانی‌ها

۲۷ رمضان متفاوت‌ترین لیله‌القدر کردستانی‌ها

سنندج_ اسلام است و قرآن آن، قرآن و ماه رمضانش و رمضان و شب‌های قدرش که نور سرسبد برای مؤمنین است و کردهستانی‌ها که در شب ۲۷ رمضان شب قدر متفاوتی را رقم می زنند.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: مردم مؤمن سراسر جهان در ایام رمضان آداب و رسوم دینی و مذهبی خاص این ماه را برپا می‌دارند.

کردستانی‌ها هم به مانند تمام مؤمنین علاوه بر رسوم واجب این ماه بر اساس باور و اعتقادات خود که سینه به سینه و طبق مذهب شافعی نقل شده را ادا می‌کنند.

از شب زنده داری، نماز تراویح و آوازخوانی ویژه این ماه، پخش نذری و نذورات و پخت شیرینی مخصوص این ماه گرفته تا رازو نیاز در امامزادگانی چون بی بی هاجره خاتون و پیر عمر و پیر محمد گرفته همگی رسوم رایج مناطق کردنشین است.

گوش سپردن به تلاوت آیات قرآن، تواشیح، موعظه و پند ماموستایان، ختم قرآن سراسری و منسجم در این ماه که هر ساله در مسجد جامع این شهر برپا می‌شود و قبلاً در مساجد به طور پراکنده ادا می‌شد، دیگر رسم زیبا و دلنشین این ماه است.

ماه رمضان فرصتی برای کسب معنویت و تربیت نفس است

رئیس تبلیغات اسلامی شهرستان سنندج در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، عنوان کرد: روزها و شب‌های ماه مبارک رمضان فرصتی بسیار ارزشمند برای کسب معنویت و تربیت نفس است.

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی محمد خواه افزود: عبادت در این ماه از فضلیت بیشتری نسبت به ماه‌های دیگر برخوردار است و یکی از مهمترین شب‌های ماه رمضان که دارای فضیلت بسیار بیشتر است، شب بیست و هفتم است.

۲۷ رمضان متفاوت‌ترین لیله‌القدر کردستانی‌ها

وی افزود: اعمالی برای این شب وارد شده و در نگاه اهل سنت این شب با نام شب قدر و شبی که قرآن نازل شده است، خوانده می‌شود.

رئیس تبلیغات اسلامی شهرستان سنندج گفت: در فرهنگ مذهبی مناطق کرد نشین شب بیست و هفتم رمضان از ارزش و اهمیت والایی برخوردار است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد خواه بیان کرد: یکی از آداب این شب احیا و شب زنده‌داری است که مؤمنین در این شب این فرصت طلایی را مغتنم شمرده و با حضور در محافل و مجالس معنوی در اماکن مقدسه به راز و نیاز به درگاه معبود می‌پردازند.

وی افزود: مردم مناطق پیرو مذهب امام شافعی جان و روح خود را در پرتو این معنویت حقیقی و در لین شب مبارک صفا می‌بخشند.

رئیس تبلیغات اسلامی شهرستان سنندج خاطرنشان کرد: در شهر سنندج مردم متدین و خدا دوست در این شب در مساجد با انجام اعمال و مناسک دینی و تلاوت کلام الله مجید به شب زنده داری می‌پردازند.

نماز ۲۰ رکعتی از عبادات کردستانی‌ها در شب قدر

نماز ۲۰ رکعتی شب هنگام یکی از عبادات خاص این ماه در کردستان است که اصل آن انفرادا بوده اما مردم کردستان غالباً آن‌را به طور جماعت و در مسجد بعد از افطار و بعد از نماز عشا برپا می‌دارند.

۲۷ رمضان متفاوت‌ترین لیله‌القدر کردستانی‌ها

نماز وتر، مراسم دعا خوانی، مولودی، پرسش و پاسخ مذهبی برپایی اعتکاف در دهه آخر رمضان، قصیده خوانی همگی از اعمال این ماه در بین اهل سنت است.

در بین اهل سنت مناطق کردنشین شب‌های قدر و شب زنده‌داری از نوزدهم رمضان، شب بیست و یکم، بیست و سوم و شب بیست و هفتم رمضان است، یعنی در دهه آخر رمضان یک شب در میان مردم به شب زنده‌داری مشغول خواهند بود.

بسته بندی بسته‌های مخلوط نقل، نخود و کشمش و شکلات بسته به میزان نذورات از قبل تعیین شده صاحب نذر که در مراسم‌ها نماز و ادعیه‌های مختلف بر آن خوانده شده در بین مردم به نیت حاجت روایی پخش خواهد شد.

چه شبی بالاتر از شب قدر و دعای که در این شب قطعاً روا خواهد شد و نمازی که از نماز هزار ماه برتر است.

مرحبا مرحبا یا شهر الرمضان و الوداع الواع دو دعا و نیایش پر طرفدار این ماه مبارک بین مردم اهل تسنن است.

۲۷ رمضان متفاوت‌ترین لیله‌القدر کردستانی‌ها

شب بیست و هفتم رمضان شب قدر است در میان مردم و روحانیون منطقه و بنابر اعتقاد غالب علمای اهل سنت این شب همان شبی است که قرآن کریم بطور کامل بر پیامبر اکرم (ص) نازل شد.

عبادت و بندگی به درگاه معبود در شب قدر برابر هزاران شب است

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بحث انا انزلنه فی لیلة القدر شبی است که در آن قرآن نازل شد و تنزل الملائکة و الروح فیها تاکید بر این است که عبادت و بندگی به درگاه خدا در این شب دارای هزار برابر صواب و برکت نسبت به شب‌های دیگر است.

ماموستا اقبال بهمنی افزود: شب‌های قدر در شب‌های فرد و در دهه آخر ماه مبارک رمضان قرار دارد و احتمال بر فرد بودن شب قدر بیشتر است.

وی بیان کرد: شرکت در شب‌های قدر به امید فضل بردن و بهره بیشتر از برکات و رحمت این شب عزیز است.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: در منطقه کردستان دادن غذا و انواع نان و شیرینی‌های محلی به روزه‌داران از رسوم قدیمی شب قدر در منطقه است.

ماموستا بهمنی افزود: صواب اطعام روزه‌دار با دادن نان و غذا به اندازه گرفتن روزه ارزشمند و دارای پاداش اخروی است.

۲۷ رمضان متفاوت‌ترین لیله‌القدر کردستانی‌ها

وی گفت: در گذشته غالباً در تمام مساجد روز بیست و هفت رمضان با نذر غذا و خرما به روزه‌داران در این شب مبارک و سنت افطار جمعی خصوصاً به فقرا و نیازمندان انجام می‌شد و بعد از آن تا سحر قیام‌الیل و تراویح در مسجد انجام می‌شد.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: قرآن خواندن، صلوات و ذکر لااله الا الله و دف نوازی در مساجد و خانقاهای کردستان همچنان در شب بیست و هفتم برپا است و برکت و صواب این شب به مراتب بیش از هزار شب است.

ماموستا بهمنی عنوان کرد: این سنت به نسبت گذشته کمرنگ‌تر شده اما همچنان وجود دارد.

وی با بیان اینکه ماه رمضان ماه اعتکاف است، خاطرنشان کرد: این ماه مبارک، ماه عزیزی است و خداوند طاعت و عبادت بنده را قبول می‌کند و امیدواریم هیچکس را از برکات ماه رمضان محروم نکند.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: شب بیست و هفتم ماه رمضان یک امر مذهبی و دینی ویژه مذهب امام شافعی (رض) است و برخی آداب هم در بین مردم ویژه این شب انجام می‌شود.

ماموستا بهمنی ادامه داد: بر مبنای فتوای امام شافعی که احتمال نزول قرآن در این شب وجود دارد پیروان مذهب شافعی در سراسر جهان برای این شب ارزش و مقام خاصی قائل هستند.

آئین‌های کردستانی‌ها در شب قدر

پخش «کولیره» (نان سنتی و برساق) در روز ۲۷ رمضان در میان فقرا و نیازمندان و اقوام و روزه‌داران یک آئین و سنت قدیمی این روز است که در تمام محلات شهر انجام می‌شود و توزیع این نان نشان از اهمیت این روز در میان اهل سنت دارد.

۲۷ رمضان متفاوت‌ترین لیله‌القدر کردستانی‌ها

شب ۲۷ در بین اهل سنت شبی است که خضوع و خشوع دینداران در اوج بندگی باری تعالی است، شبی که میلیون‌ها دیندار واقعی تا صبح به درگاه خداوند دعا و ذکر می‌گویند و از درگاه حق طلب مغفرت، بخشش و توبه دارند و هیچ دستی خالی از درگاه لطفش بازنمی‌گردد.

شبی که به عقیده اهل سنت تمام آیات اللهی به یکبار نازل شده و تمام درهای مغفرت هم برای مسلمانان باز است.

مؤمنین هم در این شب عزیز تمام دل خود را بقچه کرده و از حضرت عشق و مغفرت هرچه می‌خواهند، طلب می‌کنند چون می‌دانند امشب شبی است که خداوند و ملائکه تا صبح پای گریه و درد و دل مؤمنین نشسته‌اند.

خلوص نیت و دعای خاضعانه به درگاه باری تعالی در این شب‌ها بی‌جواب نمی‌ماند و قطعاً دستی که به سوی آسمان می‌رود دست پر به سوی مؤمن روزه‌دار بازمی‌گردد.

کد خبر 6069532

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha