۲۰ فروردین ۱۴۰۳، ۷:۵۷

پژوهشگر قرآنی:

قرآن کتاب هدایت خلق و نسخه سبک زندگی است

قرآن کتاب هدایت خلق و نسخه سبک زندگی است

اهواز- رئیس مرکز تحقیقات پژوهش‌های قرآنی سبک زندگی اسلامی گفت: مباحث قرآنی در جامعه بیشتر جنبه نظری و پند دارد و به شکل عملیاتی و کاربردی کمتر مطرح شده در حالی که «قرآن» کتاب زندگی است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسام‌الدین حسینی شامگاه یکشنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای با بیان اینکه یکی از ضعف‌های آموزشی و پژوهشی در دانشگاه‌ها این است که پایان‌نامه‌ها رویکرد کاربردی قرآنی ندارند، اظهار کرد: گرایش به مباحث اسلامی و سبک زندگی اسلامی در برخی دانشجویان و استادان علاقه‌مند در زمینه‌هایی چون مدیریت اسلامی، اقتصاد اسلامی جامعه‌شناسی اسلامی، روانشناسی اسلامی و موارد این چنینی وجود دارد، اما تشکل یافته و سازمان یافته نیست.

وی افزود: فرمان مقام معظم رهبری در خصوص تحول علوم انسانی و تبدیل علوم انسانی از علوم انسانی سکولار به علوم انسانی اسلامی، انگیزه اساسی ما در تشکیل مرکز تحقیقات سبک زندگی اسلامی بوده است؛ این فرمان انگیزه تأسیس این مرکز را برای ما فراهم کرد و در این راستا مقدمات کار را برنامه‌ریزی کرده و چندین گروه علمی را تشکیل دادیم تا مفاهیم اسلامی را که ضروری‌تر هستند، در قالب سبک زندگی اسلامی ارائه دهیم.

این پژوهشگر قرآنی خوزستانی بیان کرد: سبک بیان مباحث اسلامی و قرآنی در جامعه بیشتر محتوایی موعظه‌آمیز دارند تا عملیاتی و کاربردی، در حالی که ماهیت کتاب قرآن ارائه یک سبک زندگی است.

وی با توضیح اینکه هدف انبیا مقابله با شیوه‌های غلط در زندگی بشر بوده است، عنوان کرد: اساساً مذهب، سنت و شریعت همه یک معنی دارند و آن ارائه یک روش و سبک زندگی برای بشر است؛ از سویی در بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری به هفت اصل اساسی اشاره کردند که مورد هفتم آن سبک زندگی است و هدف این مرکز نیز ارائه راهکارهای مناسب در خصوص سبک زندگی اسلامی است.

نمایشگاه قرآن انگیزه مهمی برای افزایش علاقه‌مندان به قرآن

حسینی، برپایی نمایشگاه قرآن و عترت را نمود و ظهور قرآن در عرصه اجتماعی دانست و افزود: ظهور قرآن در جامعه بسیار کمرنگ است اما در نمایشگاه قرآنی این فضا فراهم می‌شود و می‌تواند انگیزه مهمی برای تشویق و ترغیب علاقه‌مندان به حوزه قرآنی باشد چرا که قرآن کامل‌ترین کتاب، استوارترین و با دوام ترین راه و روش‌ها را برای هدایت کردن انسان‌ها است.

نویسنده کتاب «سبک زندگی توحیدی» گفت: اساساً فلسفه نزول قرآن هدایت بشر و ایجاد راه و روش صحیح برای زندگی بشر است.

حسینی، یکی از نقاط ضعف نمایشگاه‌های قرآنی را نبود مشاوره قرآنی در نمایشگاه‌ها برشمرد و تصریح کرد: بحث مشاوره قرآنی به عنوان یک راهکار برای حل مشکلات در زندگی است چرا که قرآن بیان کننده همه راه‌حل‌های مسائل و دغدغه‌های بشری است.

مؤلف «اخلاق پرستاری و ارتباط حرفه‌ای» یکی از موانع در طرح مسائل اسلامی را عملیاتی نکردن مبانی اصول دینی دانست و گفت: نیاز داریم که مبانی و اصول دینی به شکل عملیاتی در جامعه بیان شوند.

وی با اشاره به سبک زندگی توحیدی و اصل یگانگی خدا در جامعه و امت اسلامی گفت: به عنوان مثال ما همیشه توحید را فقط یک اصل اعتقادی دانسته‌ایم اما درکی از سبک زندگی توحیدی نداریم. فردی که به توحید اعتقاد دارد باید بداند در شغلش، در ارتباط با مردم و جامعه، فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی چگونه عمل کند که در کتاب سبک زندگی توحیدی به این موارد اشاره شده است.

حسینی با اشاره به مفهوم ربوبیت و نقش آن در زندگی انسان عنوان کرد: ربوبیت چگونه می‌تواند در نگاه اجتماعی و زندگی فردی بشر ظهور و حضور پیدا کند. اساساً توحید در ربوبیت از توحید در الوهیت بسیار کاربردی‌تر است و می‌تواند در زندگی اجتماعی ما ظهور پیدا کند.

وی با تأکید بر عواملی که در ایجاد یک تمدن اسلامی نقش دارند، اضافه کرد: در این عصر که ما دائم در معرض هجوم فرهنگی غربی، شبیه‌خون فرهنگی و سلطه فرهنگی سبک زندگی امانیستی و سکولاریستی غربی هستیم، وقتی می‌توانیم در برابر این تهاجم‌ها ایستادگی کنیم که در ابعاد مختلف پوشش لباس، رفتار فردی، اجتماعی، دانشگاه، مدرسه، اقتصاد و… حرف برای گفتن داشته باشیم و مردم را به اسلام گرایش دهیم.

حسینی ادامه داد: وقتی می‌توانیم فرهنگ غرب زدگی و سلطه فرهنگ غرب را از بین ببریم که برای مردم سبک زندگی برتری همچون سبک زندگی اسلامی را در تمام عرصه‌های مختلف مورد نیاز جامعه عرضه کنیم.

وی گفت: پس از انقلاب اسلامی گام‌های اولیه‌ای در زمینه‌های فوق برداشته شده و تاریخ هزار و چند صد ساله اسلام و تمدن اسلامی به ما نشان داده که اگر فرهنگ و تمدن اسلامی توانست بر ایران، غرب، امپراتوری‌های زمان خود سلطه پیدا کند و تمدن هزار ساله اسلامی را تشکیل دهد، به سبب وجود پشتوانه عظیم قرآن و فرهنگ اهل بیت علیهم سلام الله بود و تاریخ بیانگر و گواه این موضوع است و جمهوری اسلامی با این پشتوانه قوی و این عقبه طولانی و غنی فرهنگ اسلامی می‌تواند نیازهای امروز ما را رفع کند.

به گزارش مهر، حسینی عضو هیأت علمی دانشگاه و رئیس مرکز تحقیقات پژوهش‌های قرآنی و سبک زندگی اسلامی تاکنون بیش از ۴۰ مقاله علمی پژوهشی و چندین کتاب در زمینه علوم قرآنی و اعجاز استدلالی قرآن و کلام اسلامی و علم حدیث منتشر کرده است.

وی در مرکز تحقیقات با همکاری اعضای هیأت علمی عضو مرکز تحقیقات کتاب‌هایی در موضوع سبک زندگی اسلامی همچون سبک زندگی توحیدی، اخلاق پرستاری و ارتباط حرفه‌ای، اخلاق کسب و کار و سیره اجتماعی امام حسین علیه السلام متناسب با نیازهای معاصر، منتشر کرده است.

حسینی از سال ۹۷ فعالیت در مرکز تحقیقات پژوهش‌های قرآنی را آغاز کرده و مجوز این مرکز را دریافت کرد و از آن سال تاکنون ریاست این مرکز را بر عهده دارد و در زمینه‌های مختلف علمی، تحقیقی، پژوهشی و پایان نامه دانشجویی فعالیت می‌کند.

کد خبر 6072816

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha