۲۵ فروردین ۱۴۰۳، ۹:۵۵

۵ بخش از ساختمان که نیاز به سقف متحرک دارد

۵ بخش از ساختمان که نیاز به سقف متحرک دارد

در ادامه به معرفی ۵ بخش از ساختمان که نیاز به سقف متحرک دارد، می پردازیم.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، سقف متحرک در صد سال اخیر، با پیشرفت سریع تکنولوژی و صنعت، به سرعت جایگاه خود را در ساختمان‌های شخصی و عمومی باز کرده تا جایی که امروزه، در معماری مدرن، سقف متحرک برای هر فضای بازی در ساختمان‌ها به عنوان یک گزینه و المان طراحی جذاب محسوب می‌گردد. دلیل این امر این است که ساختمان‌ها اساساً برای جدا کردن محیط زندگی از اطراف، بنا می‌شوند و سقف یکی از مهم‌ترین اجزایی است که محیط درون و بیرون را از هم جدا می‌کند. اما این جدایی همیشه مطلوب نیست: داشتن سقف در شرایط نامناسب آب و هوایی مطلوب بوده و در شرایط مساعد آب و هوا، داشتن سقف، چندان دلپذیر نیست. در اینجا تکنولوژی سقف متحرک را برای ما به ارمغان آورده تنها با فشردن یک دکمه ریموت کنترل یا لمس گوشی هوشمند، به اختیار ما باز یا بسته می‌شود.

یکی از اصلی ترین خصایص طبیعت و زندگی، پویایی و حرکت است چنان که هر ذره از این هستی، در هر لحظه در حال جنب و جوش است. انسان نیز به عنوان بخشی از این طبیعت و هستی، مرتباً در حال تغییر بوده و قرار گرفتن در یک وضعیت ثابت برای آدمی، کسالت بار و دشوار است.

انسان از دیرباز تلاش کرده تا این حرکت و پویایی را به نوعی در ساخت خانه و ساختمان‌ها وارد کند. چرا که یک ساختمان، بدون داشتن اجزای متحرک، ساختمانی بی روح و مرده محسوب می‌شود. شاید بتوان قدیمی ترین اجزای سازه‌ای متحرک در ساختمان‌ها را " درب و پنجره" دانست. درب‌ها و پنجره‌ها، روزنه‌های حفظ تعامل انسان با محیط اطراف و دیگران هستند.

اما در چند قرن اخیر، انسان پا را فراتر گذاشته و اجزای بیشتری از ساختمان‌ها را به صورت متحرک طراحی و ساخته است. چنان که قبایل سرخ پوست، چادرهایی با سقف متحرک ساخته بودند که از آن برای تهویه هوا و تأمین روشنایی فضای داخلی استفاده می‌شد. یا رومیان باستان، در زمین‌های پیکار گلادیاتور و در جایگاه تماشاچیان، سقف‌های متحرک پارچه‌ای عظیمی ساخته بودند و توسط طناب، باز و بسته می‌شد.

سقف متحرک و استفاده بهینه از فضای باز

انسان هم به فضای بیرون و هم به فضای درون و هم به امکان حرکت بین این دو فضا نیازمند است. از این رو این دو قابل جدایی مطلق نیستند و همیشه ارتباطی کم و بیش شدید بین آنها وجود دارد. نوع این ارتباط بیش از هر چیز تابع نوع روزنه‌های فضای داخلی از یک سو و رابطه فضایی بین جداره‌ها از سوی دیگر است. محل و فرم این ارتباطات بین داخل و خارج از تناقضی حاصل می‌شود که در ذات این ارتباطات وجود دارد.

به این معنی که از طرفی بایستی فضای داخلی فضایی باشد محصور و بسته و محافظت شده در مقابل محیط خارج و از طرفی دیگر بایستی قطعاً بین دو فضا ارتباطی وجود داشته باشد. چرا که هر دو این فضاها جمعاً محیط زندگی انسان را تشکیل می‌دهند و دارای ضرورت حیاتی می‌باشند. حال، سقف متحرک به عنوان رهاوردِ تکنولوژی توانسته به عنوانِ مرزی پویا میان درون و بیرون عمل کرده و قادر است به سهولت و در عرض چند ثانیه، فضای بیرون را به درون، یا بالعکس تبدیل نماید.

اگرچه فضاهای بسته ومحفوظ، امنیت و آرامش خاطر به همراه دارند اما، انسان ذاتاً تمایل به حفظ ارتباط با محیط اطراف دارد. از این رو در اغلب بناها، محیطی را بدون جدا کننده، به عنوان فضای باز در نظر می‌گیرند. حیاط، تراس، بالکن، روف گاردن و استخر از این دست فضاهای باز هستند. اما طبیعت و آب و هوا، همیشه لطیف و خوشایند نیست. فضاهای باز در هنگام بارندگی، سرما یا گرمای شدید و به هنگام آلودگی هوا عملاً غیر قابل استفاده هستند. مسقف کردن فضاهای باز با سقف متحرک سبب می‌شود که بتوانیم در تمامی طول سال و در هر شرایط جوی از فضای باز استفاده ببریم.

استفاده از سقف متحرک به عنوان یک راهکار هوشمندانه برای بهره‌برداری بهینه از فضای باز در هر شرایط آب و هوایی می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی افراد و افزایش بهره‌وری در محیط‌های عمومی و تجاری کمک کند. این سیستم با انعطاف‌پذیری، امنیت و کارایی خود، به یکی از ابزارهای اساسی برای طراحان و مدیران فضاهای باز تبدیل شده است و می‌تواند به عنوان یک راهکار نوین و مدرن در زمینه ساخت و ساز مورد استفاده قرار گیرد.

استفاده از فضای باز در اماکن عمومی مثل رستوران، هتل و کافی شاپ، موجب استفاده حداکثری از ظرفیت پذیرایی این اماکن شده و در نهایت سبب ارائه خدمات به مشتریان بیشتری می‌شود.

سقف متحرک و بهره وری انرژی

به طور معمول انرژی زیادی صرف گرمایش، سرمایش و تهویه هوای ساختمان‌ها می‌شود که استفاده از منابع طبیعی راهکار ایده آلی برای کاهش انرژی مصرفی است. سقف متحرک به سرعت و در چند ثانیه فضای بسته را به فضای باز، یا بلعکس تغییر می‌دهد و با این عملکرد می‌توان به صورت حداکثری از نور خورشید، هوای آزاد و تهویه طبیعی بهره برد. این مسئله تأثیر زیادی در مصرف انرژی برق و گاز داشته و در نهایت باعث پایین آمدن هزینه‌ها در این حوزه‌ها می‌شود.

۵ بخش از ساختمان که نیاز به سقف متحرک دارد

سقف متحرک استخر

از مزایای سقف متحرک برای استخر، حفاظت از آن در مقابل عوامل جوی است. با داشتن یک سقف متحرک، شما می‌توانید استخر خود را در مقابل باران، باد و خورشید محافظت کنید و از آن برای تمام طول سال استفاده کنید. همچنین سقف متحرک استخر باعث حفظ دما و پاکیزگی آب شده و می‌تواند هزینه‌های تصفیه و گرمایش آب را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد.

اجرای یک استخر فضای باز، با توجه به قیمت متریال، زمان و هزینه‌ی زیادی را طلب می‌کند در حالی که اغلب، استخر فضای باز، تنها در چند ماه از سال قابل استفاده است. اجرای سقف متحرک استخر، علاوه بر قابل استفاده کردن استخر برای تمامی طول سال، بدلیل جلوگیری از دید و اشراف، آسودگی و حریم شخصی را نیز به همراه دارد.

همچنین اجرای سقف متحرک استخر، در زمان کوتاه و بدون نیاز به تخریب یا زیرسازی توسط تیم مجرب شرکت سان سایان در تمامی ایران انجام گرفته و با گارانتی ۱۸ ماهه، بدون نگرانی می‌توان از سقف متحرک استخر، لذت برد.

۵ بخش از ساختمان که نیاز به سقف متحرک دارد

امروزه شرکت‌های متنوعی طراحی و اجرای سقف متحرک را انجام می‌دهند که در این میان شرکت سقف متحرک سان سایان، با نگاه به شرکت‌های مطرح معماری بین المللی مطرح در زمینه سقف متحرک مانند: LANIK یا Walter P Moore توانسته با طراحی قطعات اختصاصی از جنس فولاد، سقف متحرک با استحکام بالاتر از نمونه‌های آلومینیومی تولید کرده و علاوه بر آن قیمت سقف متحرک تولیدی این مجموعه در قیاس با سقف متحرک آلومینیومی بسیار کمتر است. همچنین مجموعه سان سایان با تیم اجرای زبده خود، توانایی اجرای سقف متحرک در مشهد، اصفهان و تمام کشور در کمترین زمان را داراست.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6076407

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha