۱ دی ۱۳۸۶، ۱۴:۰۴

نیازی خبر داد:

برای اجرایی شدن نظارت مردم بر حکومت قانون تدوین می شود

برای اجرایی شدن نظارت مردم بر حکومت قانون تدوین می شود

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اصل هشتم قانون اساسی کشور که اصل نظارت مردم بر حکومت است، گفت: تنها اصلی که قانون و آیین‌نامه اجرایی ندارد، همین اصل است، بنابراین در حال حاضر قانونی برای اجرایی کردن این اصل در دست تهیه است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام محمد نیازی که در نشست هیئت فرهنگی مذهبی فداییان ولایت قم سخن می گفت، اظهار داشت: قوی‌ترین نظارت، نظارت مردمی است که همان امر به معروف و نهی از منکر است.

وی افزود: اگر موفق شویم مردم را به سمت نظارت و امر به معروف و نهی از منکر هدایت کنیم، بسیاری از مشکلات جامعه از بین می‌رود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور اظهار داشت: باید موانع نظارت مردم بر مسئولان از بین برود و آنها احساس کنند که نظارتشان در اداره امور تاثیر گذار است.

وی با اشاره به اینکه برخی ناهنجاری‌های فرهنگی برای جامعه مشکل ایجاد کرده است، اجرای طرح امنیت اجتماعی توسط نیروی انتظامی را یکی از دلایل عدم توجه به فریضه امر به معروف و نهی از منکر یعنی نظارت همگانی دانست و گفت: مردم از زحمات نیروی انتظامی در این زمینه سپاسگزارند و این طرح باید با قوت ادامه پیدا کند و جامعه برای هنجارشکنان ناامن شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: براساس قانون، سازمان بازرسی باید حداقل سالی یک بار دستگاه های دولتی را مورد بازرسی قرار دهد، اما برای انجام این کار امکانات کافی مانند بودجه و نیروی انسانی لازم در اختیار این سازمان نیست.

نیازی از کاهش بودجه این سازمان در سال جاری انتقاد کرد و اظهار داشت: در کشورهایی مانند چین دستگاه‌های نظارتی خود بودجه و اعتبارشان را تصویب می‌کنند.

وی بر اقتدار و ضمانت اجرایی گزارش های این سازمان تاکید کرد و گفت: قانونی در این زمینه در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و هفته آینده به شورای نگهبان ارسال خواهد شد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور یادآور شد: بیشتر مشکلات در بازرسی، ضعف قوانین است و بسیاری از مفاسد اقتصادی ناشی از بعضی از قوانین، دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها است.

نیازی افزود: سازمان بازرسی در یک سال گذشته بیش از 10 هزار پیشنهاد ارائه کرده است که 77 درصد آن اصلاح قوانین بوده است.

وی تصریح کرد: این سازمان بر روی مناقصه‌ها و مزایده‌های کلان دولت نظارت دارد و تاکنون برخی از مناقصه‌ها به واسطه برخی از تخلفات باطل شده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه ما بیش از دیگران احتیاج به نظارت داریم، گفت: ناظران نیز از طریق سیستم های مختلف تحت نظارت قرار دارند.

نیازی اظهار داشت: کسی که جرم اقتصادی مرتکب شود، قابل پیگرد قضایی است و هیچ کس در ارتکاب جرم مصونیت ندارد.

وی گفت: امروز دولتی ارزش گرا بر کشور حاکم است و دغدغه دولتمردان آن نیز حفظ ارزش ها و مبارزه با فساد است و سازمان بازرسی کل کشور مصمم است تا با تقویت نظارت بر نقاط آسیب‌پذیر و گلوگاه‌های فساد، دولت را در رسیدن به اهدافش کمک کند و مکمل مدیریت باشد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه این سازمان تعامل خوبی با دولت دارد، اظهار داشت: کمیته مشترکی با دولت تشکیل داده‌ایم و درصدد اصلاح قوانین در بخش‌هایی نظیر زمین، مرتع و جنگل هستیم.

نیازی در پایان خاطرنشان کرد: مردم می توانند گزارش خای خود را از طریق تلفن 136 به مرکز ارتباطات مردمی سازمان بازرسی کل کشور اطلاع دهند.

کد خبر 609043

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha