به گزارش خبرنگار مهر، اسکرین دیلی اعلام کرد اکنون که این تهیهکنندهها در مرداب بدهی فرورفتهاند، با یک واژهنامه کاملا جدید رو به رو شدهاند که به زبان عربی است. در سالی که گذشت خاورمیانه از سراب ابدی به یک آبادی آماده سرمایهگذاری روی فیلمها تغییر کرد.
داستان از ژوئن گذشته با راهاندازی واحد فیلم مارک گیل آغاز شد که جدیدترین نمونه از استودیوهای کوچک تولید و توزیع آمریکایی در این اواخر بود و با سرمایهگذاری قابل توجه شیخ ولید آل ابراهیم شکل گرفت. او اهل عربستان سعودی و رئیس گروه MBC و صاحب چند شبکه ماهوارهای در خاورمیانه است که در دبی میدیاسیتی امارات متحده عربی فعالیت میکند. زید مصری، آمریکایی فلسطینیتبار دیگر سرمایهگذار واحد فیلم بود.
از آن زمان به بعد افزایش قیمت نفت باعث شد دلارهای نفتی بیش از پیش در منطقه سرازیر شود. اکتبر گذشته، مسئولان ابوظبی یکی از شش ایالت خواهر در امارات متحده عربی قرارداد همکاری به ارزش یک میلیارد دلار با کمپانی برادران وارنر امضا کردند که برابر با آن امارات و استودیو از طریق شرکت تازه تاسیس ابوظبی مدیا هر یک 500 میلیون دلار خرج فیلمهای پرهزینه و بازیهای رایانهای میکنند و بعد در سود حاصل شریک میشوند.
البته پس از آنکه برادران وارنر سهم خود بابت توزیع را دریافت کرد. وارنر در حرکتی که هم میتواند اقدامی از روی حسن نیت باشد و هم یکجور فرصت طلبی اقتصادی در منطقهای به سرعت در حال رشد، فیلمهای به زبان عربی نیز میسازد و ضمنا جواز استفاده از شخصیتهای داستانی این استودیو در یک پارک تفریحی موضوعی جدید در ابوظبی را صادر میکند.
از سوی دیگر دبی که نمیتواند قرار گرفتن ایالت همسایه در تیتر خبرها را تحمل کند، حدود 5/1 میلیارد دلار به شرکت سونی پرداخت کرد که سه درصد سهام این شرکت میشود. این قرارداد به همت شرکت سرمایهگذاری دبی اینترنشنال کپیتال به امضا رسید که زیر نظر محمد بن راشد آل مکتوم یکی از شاهزادههای دبی اداره میشود.
در این بین تنها هالیوودیها نیستند که سود میبرند. اخیرا یک موسسه مصری به نام بوراک هولدینگ حدود 550 میلیون دلار در "اینسامنیا میدیا گروپ" سرمایهگذاری کرده که یک کمپانی آمریکایی تولیدکننده فیلمهای سینمایی و تلویزیونی است. تزریق پول نقد به اینسامنیا به این کمپانی فرصت تولید فیلمهایی درباره دنیای عرب میدهد، از جمله یک حماسه جنگی 70 میلیون دلاری فعلا بینام که در مصر، مراکش و لس آنجلس فیلمبرداری میشود و درباره یک ژنرال عرب در قرن دوازدهم میلادی است.
در زمان امضاء این قرارداد، برت ساکسن از موسسان اینسامنیا توضیح داد که "بوراک" در پی جایی مناسب برای سرمایهگذاری بود و این را هم افزود که با سرمایهگذاران غیرآمریکایی خیلی راحتتر از سرمایهگذاران بسیار سلطهجو آمریکایی میتوان قرارداد بست. ساکسن به این نکته نیز اشاره کرد که سرمایهگذاران آمریکایی معمولا برای توزیع و حضور ستارگان پیششرطهایی تعیین میکنند که کار را دشوار میکند.
نظر شما