به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین منصور میراحمدی که روز دوشنبه (۲۴ اردیبهشت) در جمع نمازگزاران در نمازخانه مجموعه حج و زیارت در تهران سخن گفت در پاسخ به این پرسش که چرا برای رسیدن به سعادت باید از مرحله ایمان به عنوان مرحله دوم فراتر رفت و گام در مرحله تقوا گذاشت؟ به تبیین رابطه ایمان و تقوی پرداخت.
وی با اشاره به روایت "من لم تکن فیه ثلاث خصال لم ینفعه الایمان: حلم یردّ به جهل الجاهل و ورع یحجزه عن طلب المحارم و خلق یداری به الناس- هرکه سه خصلت در او نباشد، ایمان به او سودی نرساند: حلمی که با آن، نادانی نادان را برطرف کند، پارسایی که از طلب حرام بازش دارد و اخلاقی که به وسیله آن با مردم مدارا کند، از امام صادق (ع) افزود: در گزاره "و ورع یحجزه عن طلب المحارم"، تقوا به عنوان عامل دوری از ارتکاب محارم الهی، در کنار حلم و اخلاق نیک موجب سود رسانی ایمان معرفی شده است.
معاون بینالملل بعثه مقام معظم رهبری ادامه داد: امام (ع) میفرماید اگر تقوا نباشد ایمان نفع نمیرساند. به نظر میرسد دلیل این نکته آن است که ایمان باور درونی و قلبی به خداوند و آموزههای اسلامی است اما در صورتی این باور برای انسان منفعتآور است که به دنبال این ایمان، انسان مؤمن مرتکب محرمات الهی نشود.
وی گفت: روشن است در صورتی تلاش مؤمن در انجام عبادات و پیمودن مسیر ایمان برای وی سودمند است که با ارتکاب محرمات الهی به خنثی سازی تلاش مذکور نپردازد. به همین دلیل، تقوا همچون سپر به محافظت از ایمان مؤمن میپردازد و موجب میشود، اثر ایمان باقی بماند و در آخرت به او منفعت رساند.
نظر شما