۳ دی ۱۳۸۶، ۲۰:۴۹

سخنگوی وزارت امور خارجه (1):

تهران آماده گفتگوی بدون شرط با واشنگتن است

تهران آماده گفتگوی بدون شرط با واشنگتن است

سید محمد علی حسینی درباره امکان رفع اختلافات میان ایران و آمریکا از طریق دیپلماتیک گفت : موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران همواره آمادگی برای گفتگو بدون پیش شرط و با رعایت احترام متقابل است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد علی حسینی امروز در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید با توجه به اینکه سفیر آمریکا و دیگر مقامات آمریکایی اظهار می دارند که سیاستهای ایران در کاهش خشونت در عراق موثر بوده و از سوی دیگر، ایران همچنان به ارسال تسلیحات به گروههای شبه نظامی عراق به صورت محدود ادامه می دهد، ارزیابی شما در خصوص این  ادعاها چیست؟ گفت : به طور کلی اظهارات و مواضع آمریکاییها در قبال اقدامات سازنده جمهوری اسلامی ایران که در راستای کمک به دولت و ملت عراق صورت می گیرد مبتنی بر سیاست ایجاد شبهه و تردید با رویکردهای فرافکنانه و شانتاژهای تبلیغاتی و سیاسی علیه ملت ایران است.

وی افزود : ما همواره اعلام کرده ایم که امنیت عراق امنیت ماست و آنچه که ما برای کمک به دولت عراق انجام می دهیم در راستای منافع دو کشور و تمامی منطقه است.  

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد : ما توصیه می کنیم که آمریکاییها از رویکردهای بی نتیجه و غیرکارا اجتناب ورزیده و به جای آن به واقع بینی و پذیرش حقایق تن داده و به تعهداتشان در قبال عراق و ایجاد ثبات و امنیت در آن کشور پایبند باشند و آنها نیز همانند جمهوری اسلامی ایران در راستای ارائه کمک به عراق گامهای اساسی بردارند.

وی درباره دور بعدی مذاکرات سه جانبه ایران عراق و آمریکا نیز گفت : در خصوص زمان مذاکرات نیز همچنان رایزنیها با طرف عراقی ادامه داشته و بررسیها در حال تکمیل است.

خبرنگاری پرسید : وزارت خارجه روسیه با انتشار بیانیه ای آغاز مراحل ارسال سوخت هسته ای نیروگاه بوشهر را نشانه ایجاد شرایط لازم از سوی ایران برای اعتماد نسبت به برنامه هسته ای این کشور دانست . در عین حال در این بیانیه بر توقف غنی سازی هسته ای در ایران و عدم نیاز  طرف ایرانی در میان مدت به غنی سازی تاکید شده به این دلیل که سوخت هسته ای مورد نیاز نیروگاه بوشهر در تمام مدت فعالیت توسط روسیه تامین می شود. موضع وزارت امورخارجه در قبال این ارزیابی چیست؟

حسینی پاسخ داد : موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص بحث تعلیق مشخص است و ما بارها اعلام کرده ایم که پیش شرط تعلیق، موضوعی قدیمی است .

وی با بیان اینکه ما نیاز داریم که بر اساس واقعیتهای جدید برنامه های صلح آمیز اتمی اقدامات را بنا نهیم  در مورد موضوع تامین سوخت از سوی روسیه گفت :  فرآورده های تولیدی تاسیسات نطنز برای تامین سوخت سایر نیروگاههای برق اتمی است که در چارچوب برنامه بیست ساله جمهوری اسلامی ایران ساخته می شوند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اخباری مبنی بر سفر یک هیئت نظامی روسی جهت برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای دفاعی ایران و روسیه در هفته گذشته گفت : کمیسیون مشترک دفاعی در چارچوب مناسبات و همکاریهای راهبردی و همه جانبه با روسیه برگزار شد و طی آن آخرین وضعیت همکاریها مورد بررسی قرار گرفته و چشم انداز آتی تعیین شد.

خبرنگاری درباره اخباری مبنی بر صدور داروهای الوده به ایران و عربستان توسط یک شرکت انگلیسی سئوال کرد و حسینی پاسخ داد : شربت گریپ رانز یا گریپ میکسچر عنوان عمومی داروهای ضد نفخ کودکان است که توسط کارخانجات مختلف در داخل یا خارج از کشور تولید می شود. این دارو که هم اکنون رسما از انگلیس وارد نمی شود احتمالا به صورت قاچاق وارد کشور شده است که مطابق قانون با عاملان آن برخورد خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در واکنش به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد علیه ایران با موضوع حقوق بشر گفت قطعنامه پیشنهادی کانادا بر اساس نیات و اغراض سیاسی این کشور به نمایندگی از ایالات متحده آمریکا تنظیم شده و مفاد آن کاملا بی اساس و غیر عادلانه و هدف آن اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مستقل در عرصه بین المللی است. 

وی افزود : این قطعنامه با وجود عدم حمایت دو سوم از کشورهای عضو سازمان ملل که به آن رای منفی یا ممتنع دادند منتشر شد که نشاگر اغراض سیاسی بانیان آن نسبت به مسائل حقوق بشر است و با واقعیتهای حاکم بر کشورهای مستقل فاصله زیادی دارد. این در حالی است که همه روزه گزارشات نگران کننده ای از موارد متعدد تضییع حقوق انسانها از جمله مهاجران و اقلیت های مذهبی، قومی و طایفه ای در کانادا به گوش می رسد. 

خبرنگاری پرسید : گروهی از قانونگذاران کنگره آمریکا از بوش خواستند که با دولت ایران وارد گفتگوی بدون پیش شرط ، مستقیم و فراگیر  شود. به اعتقاد آنها ارزیابی جدید سازمانهای اطلاعاتی آمریکا و توفیق نسبی مذاکرات ایران و آمریکا بر سر مسائل امنیتی عراق نشان می دهد که اختلافات میان دو کشور از طریق دیپلماتیک قابل حل و فصل است. موضع جمهوری اسلامی ایران را در این باره چیست ؟

حسینی پاسخ داد : اصل این نامه هنوز منتشر نشده و دولت آمریکا نیز دریافت آن را تایید نکرده و موضعی در قبال آن اتخاذ نکرده است . موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران همواره آمادگی برای گفتگو بدون پیش شرط و با رعایت احترام متقابل است.

وی تصریح کرد : رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در موارد متعدد اعلام داشته که برای حل و فصل بسیاری از معضلات جهانی نیاز به واقع بینی و کنار گذاشتن یکجانبه گرایی و رویکردهای ستیزه جویانه است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر اخیر قائم مقام وزیرامورخارجه هند به ایران و آخرین وضعیت خط لوله صلح توضیح داد : آقای "شانکار منون"  قائم مقام وزیرامورخارجه هند  به منظور شرکت در پنجمین دور گفتگوهای راهبردی میان دو کشور از تاریخ 25 لغایت 27 آذر ماه به ایران سفر کرد.

حسینی افزود : وی طی این سفر علاوه بر انجام مذاکره با همتای ایرانی خود با آقایان صفری معاون آسیا و اقیانوسیه، جلیلی ، متکی، دانش جعفری، نوذری و همچنین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ملاقات و گفتگو کرد. طرفین در این ملاقاتها خواستار تحرک و پویایی بیشتر در مناسبات میان دو کشور و استقلال بیشتر هند در مناسبات دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران از جمله موضوع هسته ای و خط لوله گاز شدند.

وی در بخش دیگری از این گفتگو همچنین در ارزیابی اهداف و نتایج سفر معاون قائم مقام وزارت خارجه ترکیه به تهران گفت :  "ونال چوبک اوز" معاون قائم مقام وزارت خارجه ترکیه  بنا به دعوت آقای صفری معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه کشورمان در تاریخ 26 آذرماه وارد تهران شد.

حسینی افزود : هدف از این سفر شناسایی ظرفیتهای جدید و رایزنی در خصوص مسائل سیاسی منطقه بود. ملاقاتهایی با همتای ایرانی ایشان و نیز با شیخ عطار قائم مقام وزارت امورخارجه انجام شد .

وی گفت : یکی از نکات مورد نظر مقام ترک آگاهی از نظرات طرف ایرانی در خصوص تحولات اخیر در منطقه به ویژه در حوزه کشورهای مشترک المنافع بود. جایگاه سیاسی و اقتصادی کشورمان در این منطقه و نقش تهران در ارتقای همکاریهای منطقه از جمله مسائلی بود که در مذاکرات طرف ترک با مسئولان وزارت خارجه مورد تاکید قرار گرفت.

خبرنگاری گفت : در خبرها آمده است که نشست کارشناسان عضو سازمان همکاری و اعتماد سازی آسیا در تهران با حضور ناظرانی از آمریکا برگزار شده است.

حسینی درپاسخ گفت : سازمان تعامل و اعتماد سازی در آسیا (سیکا) حدود 15 سال پیش تاسیس شد، این تشکل بین المللی از 18 عضو تشکیل شده که شامل ایران و بعضی از کشورهای آسیا است. همچنین تعدادی از کشورها و سازمانهای بین المللی به عنوان ناظر در آن عضویت دارند مانند اندونزی، ژاپن، آمریکا، مالزی، ویتنام، اوکراین، سازمان ملل متحد، سازمان همکاری و امنیت اروپا و اتحادیه عرب.

وی افزود : موضوع نشست کارشناسی تهران که هفته گذشته در تهران برگزار شد و نمایندگان آمریکا در آن حضور نداشتند، بررسی متن پیش نویس ارائه شده از سوی جمهوری اسلامی ایران در خصوص همکاری اعضای سیکل در مبارزه هماهنگ با قاچاق مواد مخدر بود که می تواند یک گام موثر برای همکاری کشورهای عضو برای مقابله با این پدیده زشت باشد.

خبرنگار دیگری پرسید : بر اساس اظهارات وزیرامورخارجه دانمارک قرار است که دولت ایران خسارت وارده به ساختمان سفارت دانمارک در تهران را که چندی قبل به دلیل اعتراض به چاپ کاریکاتورهای موهن در روزنامه های دانمارکی صورت گرفته پرداخت نماید. گفته شده که درخواست دانمارکیها بیش از 200 هزار دلار بوده اما دولت ایران تنها 60 درصدد یعنی 115 هزار دلار را متقبل شده است . اقدامات جمهوری اسلامی ایران در این زمینه چه بوده است؟

حسینی پاسخ داد: در ملاقاتی که حدود دو هفته قبل سفیر دانمارک در تهران با مسئولان وزارت امورخارجه داشتند طرفین در خصوص چگونگی پرداخت خسارتهای وارده به سفارت دانمارک توافق کردند. البته برخی از هزینه های انجام شده چون ارتباطی با خسارات وارده نداشت پذیرفته نشد.

ادامه دارد...

کد خبر 610631

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha