۴ دی ۱۳۸۶، ۱۲:۲۰

رئیس مجلس خبرگان:

پرداختن به امور بیماران خاص و مهار تالاسمی از دستاوردهای گذشته است

پرداختن به امور بیماران خاص و مهار تالاسمی از دستاوردهای گذشته است

آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه نباید پرداختن به امور بیماران خاص یک امر دولتی شود، گفت: ما می توانستیم این کار را دولتی کنیم ولی نکردیم تا مردم وارد صحنه شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان رهبری صبح امروز افتتاح مرکز پزشکی خاص شرق تهران در محله مسگرآباد منطقه 15 و بازدید از قسمت های مختلف این بیمارستان وگفتگو با بیماران ودست اندرکاران این مرکز، طی سخنانی در سالن آمفی تئاتراین بیمارستان دیدار از این بیمارستان را یکی از روزهای خوب زندگی خود توصیف کرد .

هاشمی رفسنجانی درابتدای سخنان خویش با اشاره به سابقه تاسیس بنیاد امور بیماریهای خاص در کشور گفت: وقتی ما تصمیم  گرفتم در دولت سازندگی بنیاد امور بیماریهای خاص را تاسیس کنیم ، من در جایی گفتم که تاسیس این مرکز چیزی شبیه تاسیس متروی تهران یا دانشگاه آزاد اسلامی و طرح های بزرگ سد سازی و کارهایی از این قبیل است .

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پرداختن به بیماران خاص را یک کار انسانی خواند و با اشاره به عدم آشنایی جامعه با مفاهم بیماریهای خاص در اوایل شروع به کار این مرکز، گفت: این بیماران متولی خاصی نداشتند و هزینه های این بیماری هم زیاد بود.

وی سپس به فعالیت فاطمه هاشمی در امور بیماری های خاص گفت: فاطمه می خواست عمرش را وقف یک کار انسانی کند و این کار را شروع کرد .

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از تفکری که اعتقاد داشت باید بگذاریم عمر این بیماران خاص هر چه زودتر تمام شود تا هم خودشان راحت شوند و هم جامعه هزینه های بالای آنان را نپذیرد ، گفت: این فکر در میان مادی ها طرفدار دارد مثلا در چین با وجودی که صنعت این کشور دنیای را تسخیر  کرده است، مراکز دیابت و دیالیز را گسترش نمی دهند ولی ما نمی توانستیم این طور فکر کنیم و بر اساس آموزه های اسلامی باید به نیازمندان در حد نیازشان رسیدگی کرد.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به حکمت الهی در فقر و غنای انسانها گفت: خدا خواسته که در کنار قله های رفاه وضعیت فقر هم باشد تا انسانهای مرفه دین خود را به فقرا ادا کنند تا به قرب الهی برسند بنابراین این انسانها هستند که به انفاق نیاز دارند وانفاق وسیله رشد انسانها است.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه نباید پرداختن به امور بیماران خاص یک امر دولتی شود ، گفت: ما می توانستیم این کار را دولتی کنیم ولی نکردیم تا مردم وارد صحنه شوند .

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت نا بهنجار بیماران دیالیزی در زمانهای سابق گفت: من بعضی از این مراکز را دیدم سرخورده شدم، دستگاه های آن را از لیبی با کمک آقای معمرقزاقی آوردیم و سیاستی اتخاذ شد که در همه شهرستانها مراکز دیالیز ایجاد شود که امروز تا حد زیادی این مسئله حل شده است .

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود به معضل فروش کلیه از روی نیازمندی اشاره کرد و گفت: فروش کلیه یکی از نقاطی است که انسان را به شدت رنج می دهد .

وی که در هنگام بیان این قسمت از سخنانش شدیدا متاثر شده بود، خواهان افزایش هدیه دولت به اهدا کنندگان کلیه شد.

هاشمی رفسنجانی در ادامه مهار تالاسمی را یکی از دستاوردهای سیاست های پیشین توصیف کرد و گفت: آسایش خانواده های بیماران خاص هم ضروری است ما در دوران سازندگی ضمن اینکه به فکر توسعه کشور بودیم به فکر این مسائل هم بودیم و فقر را می توان با رونق اقتصادی و اشتغال از جامعه پاک کرد و ما همان طور که موظفیم جلوی جنگ ، وبا و امراض را بگیریم موظفیم از بیماران خاص هم پیشگیری کنیم .

رئیس مجلس خبرگان رهبری با تقاضا از مردم و خیرین برای حضور و مشارکت بیشتر برای حل مشکلات بیماران خاص گفت: ما امروز به یک بیمارستان پیشرفته و تخصصی برای سرطان نیاز داریم.

کد خبر 610906

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha