۵ دی ۱۳۸۶، ۹:۴۲

/ ابهامات برطرف نشد /

دفاع صفایی فراهانی از کمیته انتقالی / ما مقصر نیستیم

دفاع صفایی فراهانی از کمیته انتقالی / ما مقصر نیستیم

رئیس کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال با تاکید بر اینکه این کمیته تمام امور محوله را به درستی انجام داده است، عوامل دیگری را مقصر تاخیر در برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال معرفی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن صفایی فراهانی که دوشنبه شب  در برنامه تلویزیونی نود شرکت کرده بود به نحوه شکل گیری کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال پرداخت و خاطر نشان کرد: پس از برگزاری مسابقات فوتبال جام جهانی و به دنبال برکناری محمد دادکان از ریاست فدراسیون فوتبال، فدراسیون جهانی فوتبال از این اتفاق مطلع شد و از آنجائیکه برکناری رئیس فدراسیون فوتبال مغایر با دستورالعمل فیفاست فدراسیون فوتبال کشورمان را ملزم به اصلاح اساسنامه و انتخاب رئیس جدید کرد.

رئیس کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال ادامه داد: فوتبال ایران امکان داشت پس از کناره گیری بنده از سمت ریاست فدراسیون فوتبال نیز به حالت تعلیق درآید اما از آنجائیکه من رسما به فیفا اعلام کرده بودم با تمایل خود و نه دخالت دولت ریاست فدراسیون فوتبال را ترک کرده ام ، برخوردی با فدراسیون صورت نگرفت . فدراسیون فوتبال پس از برکناری دادکان چهار ماه فرصت داشت تا خواسته های فدراسیون جهانی فوتبال را اجرا کند اما متاسفانه از وقت و فرصت فیفا استفاده نشد و موارد مورد نظر فدراسیون جهانی فوتبال به اجرا در نیامد تا حکم تعلیق فوتبال ایران به اجرا درآید.

وی در ادامه تشکیل کمیته انتقالی را یکی از راه حل های پیش روی سازمان تربیت بدنی برای خروج از بحران تعلیق خواند و تاکید کرد تمایلی برای حضور در این کمیته نداشته است.

صفایی فراهانی با اذعان به اینکه با در خواست مکرر مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا و برای آنکه افرادی خارج از سیستم فوتبال و ورزش ایران در کمیته انتقالی حضورنیابند، این مسئولیت را قبول کرده است، شرح وظایف کمیته انتقالی را بدین صورت تشریح کرد: اداره فدراسیون فوتبال، تنظیم و تصویب اساسنامه فدراسیون فوتبال و نیز برگزاری مجمع فدراسیون فوتبال و انتخاب رئیس آینده فدراسیون.

در اینکه آیا فدراسیون طی چند ماه اخیر با نظر کمیته انتقالی اداره شده است، ابهام وجود دارد. فدراسیونی که به گواه فراهانی سرپرست دارد و تمام امورات فدراسیون اعم از امضا اسناد و مدارک مالی و غیره را زیر نظر دارد، آیا فرصت عرض اندام به کمیته انتقالی می دهد؟!

صفایی فراهانی با تایید اینکه کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال در نخستین اقدام خود رای به برکناری داریوش مصطفوی دبیر وقت فدراسیون فوتبال داد، ازمشکلاتی که در راه برگزاری جلسات ابتدایی این کمیته وجود داشت یاد کرد. او اختلاف نظراتی بین نمایندگان فدراسیون جهانی فوتبال و سازمان را مهمترین عامل در برگزارنشدن جلسات کمیته انتقالی تا یک ماه و نیم پس ازانتخاب اعضا این کمیته عنوان کرد و با تاکید دوباره بر اینکه یکی از وظایف کمیته انتقالی نظارت بر کارهای فدراسیون فوتبال بود از تعاملی که بین اعضا برای تدوین اساسنامه به وجود آمد، یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، تکمیل و ارسال اساسنامه در تاریخ بیستم فروردین ماه به فدراسیون جهانی فوتبال و ایراداتی که به این اساسنامه وارد آمد و در تاریخ دهم اردیبهشت ماه به فدراسیون کشورمان اعلام شد، موارد دیگری بود که صفایی فراهاین از آن یاد کرد.

او با اشاره دقیق بر اینکه فدراسیون جهانی فوتبال حضور رئیس سازمان تربیت بدنی و معاون ایشان و همچنین رئیس و دبیر کل کمیته المپیک در مجمع عمومی فدراسیون فوتبال را مغایر با عرف فیفا می داند، این مورد را یکی از ایرادهای اساسنامه فدراسیون فوتبال خواند که با تلاش وی و استناد بر نقش سازمان تربیت بدنی بر جریان اقتصادی ورزش در نهایت فیفا موافقت خود را برای حضور ریاست سازمان تربیت بدنی در مجمع عمومی فدراسیون فوتبال ابراز داشت.

تاکید فدراسیون جهانی فوتبال بر اینکه نماینده رسمی دولت در سیاست گذاری ورزش نمی تواند در انتخاب فدراسیون فوتبال شرکت کند مورد دیگری بود که صفایی فراهانی بدان اشاره کرد و آن را عاملی برای مخالفت فدراسیون جهانی فوتبال با حضورعلی آبادی درانتخابات فدراسیون عنوان کرد. وی حتی به سئوال کیومرث هاشمی در خصوص اینکه "آیا محمد علی آبادی می تواند با انتقال به وزارت راه در انتخابات فدراسیون فوتبال شرکت کند؟"  اشاره کرد.

اما چرا محسن صفایی فراهانی که می دانست حضور علی آبادی در انتخابات فدراسیون فوتبال در تضاد با اساسنامه مورد نظر فیفاست، پس از حضور وی در عرصه انتخابات این مورد را رسما اعلام نکرد؟ صفایی در پاسخ به این سئوال گفت: علی آبادی در روز آخر ثبت نام فدراسیون فوتبال کاندیدای حضور در این عرصه شد و از آنجائیکه تلاش کمیته انتقالی برای برگزاری هرچه زودتر انتخابات بود تصمیم گرفتیم با چشم پوشی از این مسئله با اینکه مغایر با قول و قرارهایمان با فدراسیون جهانی فوتبال بود شرایط برگزاری انتخابات در تاریخ بیست و سوم مهرماه را فراهم آوریم.

وی در ادامه اشاره داشت به مذاکرات خود با فدراسیون جهانی فوتبال و اینکه برای حضورعلی آبادی درمجمع عمومی فدراسیون فوتبال به مقامات فیفا متعهد شده بود، ریاست سازمان تربیت بدنی درانتخابات کاندیدا نمی شود. صفایی فراهانی با تاکید بر اینکه فدراسیون جهانی فوتبال پیش از برگزاری انتخابات در تاریخ 23 مهرماه از حضورعلی آبادی ریاست سازمان تربیت بدنی دراین عرصه با خبرنبوده است برای این ادعای خود دلیل آورد که آن نیز معرفی نمایندگان فدراسیون جهانی فوتبال و کنفدراسیون فوتبال آسیا در مجمع عمومی فدراسیون فوتبال بود.

صفایی فراهانی در ادامه صحبت هایش اشاره ای داشت به اینکه فیفا به دنبال درافتادن با کشورها نیست. او گفت: فیفا پس از اعلام خبر رسمی حضور علی آبادی در انتخابات و نیز تایید رسمی آن از سوی فرد یا گروهی که مدعی شرکت ریاست سازمان تربیت بدنی در این عرصه بودند، از این موضوع با خبر و رای به تعویق انتخابات داد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: ظاهرا عده ای معترض به حضور علی آبادی در انتخابات فدراسیون فوتبال بوده اند و با تسلیم شکایت خود به فیفا مانع از شرکت او در انتخابات شدند.

صفایی فراهانی همچنین تاکید کرد که اگر این کار صورت نمی پذیرفت انتخابات در تاریخ 15 آذرماه بدون مشکل برگزار می شد. او حتی از اظهارات نمایندگان فیفا در حاشیه نشست روز چهارم دسامبر یاد کرد که تلویحا گفته بودند اگر انتخابات در تاریخ 23 مهرماه برگزار می شد هیچ مخالفتی با برگزاری مجمع عمومی فدراسیون فوتبال نمی شد.

رئیس کمیته انتقالی در ادامه استناد کرد به نامه ای که برای محمد علی آبادی در تاریخ 16 آبان ماه ارسال کرده است و طی آن رئیس سازمان تربیت بدنی را از اخطار فدراسیون جهانی فوتبال مبنی بر مخالفت با حضور وی در انتخابات فدراسیون فوتبال مطلع کرده است.

اما چرا صفایی فراهانی به عنوان رئیس کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال زمان ثبت نام علی آبادی برای حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال، مشکلاتی که حضور وی در این عرصه به وجود می آورد را گوشزد نکرد؟

به گزارش خبرنگار مهر، او در دفاع از خود گفت: علی آبادی در روز آخر ثبت نام از کاندیدا ها متقاضی حضور در انتخابات شد. ما از این اتفاق خبر نداشتیم. مگر سابقه داشت که رئیس سازمان تربیت بدنی خواهان ریاست فدراسیون فوتبال شود؟! ما اگر آن روز اعلام می کردیم حضور علی آبادی در انتخابات مغایر با قانون است ورزش کشور به هم می ریخت.

صفایی فراهانی که طی چند ماه اخیر همیشه فردی مدافع حقوق فیفا خوانده می شود اما در پاسخ به این اتهامات، خود را یک ایرانی خواند که منافع کشورش را بر فدراسیون جهانی فوتبال ترجیح می دهد. او تاکید کرد که اگر می خواستیم انتخابات را به هم بریزیم همان زمانی که علی آبادی کاندیدای حضور در انتخابات شد با ارسال نامه ای به فدراسیون جهانی فوتبال آنها را از این اتفاق باخبر می کردیم.

چرا آجرلو به عرصه انتخابات بازگشت؟ آیا این کار کمیته انتقالی قانونی بوده است؟ یا اینکه با استناد بر تحقیقات میدانی چنین تصمیمی اتخاذ شده است؟

پاسخ صفایی فراهانی در این خصوص این بود: مگر من نماینده فدراسیون جهانی فوتبال در کمیته انتقالی نیستم؟ ما مدارک را بررسی کردیم و مشخص شد تعداد پیشنهادهای اعضا مجمع برای حضورآجرلو بیش از 10 عدد است به همین خاطر با حضور او در این عرصه موافقت کردیم.

او که بدون اباء و برای مبری ساختن خود از اتهامات نمایندگان سازمان تربیت بدنی به اقدامات آنها طی ماه های اخیر اشاره می کرد، حتی اشاره کرد به اظهارات کیومرث هاشمی مبنی بر اینکه موافقت آجرلو را برای انصراف از حضور در انتخابات جلب می کند تا شرایط برای بازگشت مجدد وی به انتخابات فراهم نشود!

وی درادامه اظهارداشت که پس از برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال رئیس آینده فدراسیون ملزم به اصلاح برخی از مفاد اساسنامه است.

صفایی فراهانی که بر خلاف نمایندگان سازمان تربیت بدنی تاکید داشته و دارد که حاضر به مناظره با آنها پیش از برگزاری مجمع عمومی فدراسیون فوتبال است در خصوص انتخاب نشدن سرمربی تیم ملی گفت: تا یک ماه پیش که قرارنبود علی آبادی در انتخابات شرکت نکند هیچ بحث جانبی در خصوص تعیین سرمربی تیم ملی وجود نداشت اما به موازات کناره گیری وی از انتخابات مشکلاتی در این راه به وجود آمد.

وی با تاکید بر اینکه در جلسات کمیته انتقالی همیشه تلاش براین بوده که اجماع نظر حاصل شود تا اینکه با رای گیری به تصمیم برسند، خاطرنشان کرد که این کمیته تنها در خصوص بازگشت دوباره آجرلو به عرصه انتخابات رای گیری کرده است.

اما فهرست مربیان خارجی که با آنها مذاکره شده ولی توافقی حاصل نشده است: رونالد کومان، رود گولیت، دیک اددوکات، نوی رورو، اسوالدو آرمیلس، بورا میلوتینوویچ، لوگزامبورگو، ارمسون لیائو، فیلیپ تروسیه، پیتر رید، سانتینی، تراپاتونی، زدنیک زمان، آرتور جورج و ... که به ادعای صفایی حاضر به همکاری با ایران بوده اند اما تعلل ما باعث شد تا به پیشنهاد دیگر تیم ها پاسخ مثبت بدهند.

اما چرا تعلل؟ صفایی فراهانی در این خصوص گفت: ما می دانستیم پس از برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال دیگر کمیته انتقالی وجود خارجی نخواهد داشت، بدیهی بود که برای انتخاب سرمربی تیم ملی با سازمان تربیت بدنی هماهنگ کنیم تا پس از انتخابات حمایت لازم را از سرمربی داشته باشد و بودجه لازم را برای این منظور تقبل کند.

صفایی فراهانی مدعی است، با اینکه مذاکرات با برخی از این گزینه ها به نتیجه رسیده بود اما نمایندگان سازمان تربیت بدنی درکمیته انتقالی به دلایل مختلف باعث اخلال در این زمینه شدند. اینکه بطور مثال فلان مربی حقوق بالایی می گیرد، دیگری مشکل دارد، آن یکی طرف قرارداد با تیمی از لیگ دسته سوم ژاپن است و ...

ظاهرا پرونده مربیان خارجی کماکان درکمیته انتقالی باز است. سانتینی، آرتور جورج، زدنیک زمان و نوی رورو  منتظر تماس کمیته انتقالی هستند. اما در شرایطی که هاشمی به صفایی فراهانی تاکید کرده است حال که علی آبادی در انتخابات حضور نمی یابد ، انتخاب سرمربی تیم ملی در اولویت نیست. شاید نباید انتظار انتخاب سرمربی تیم ملی را به این زودی داشته باشیم!

به گزارش خبرنگار مهر، آنچه از محتوای صحبت ها و دفاعیات صفایی فراهانی و مناظره غیر مستقیم او با کیومرث هاشمی و محمد آخوندی برآمد ، دفاع از عملکرد کمیته انتقالی و مقصر نبودن اعضای سه نفره منتخب فیفا در اتفاقات چند ماه اخیر بود. صفایی فراهانی معتقد بود کمیته انتقالی وظیفه محوله را به درستی انجام داده است و گزینه های مربیگری تیم ملی نیز منتظر یک تماس هستند تا برای عقد قرارداد به ایران بیایند اما نمی داند چرا مسئولان سازمان تربیت بدنی و فدراسیون فوتبال به این مهم کم توجه هستند. همه این اظهار نظرها در شرایطی مطرح شد که در پایان این گفتگوی دو ساعت و نیمه ابهامات برطرف نشد و سوالات مردم بی پاسخ ماند.

کد خبر 611417

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha