۷ دی ۱۳۸۶، ۱۴:۳۱

رایس آمادگی مشروط کشورش برای مذاکره با ایران را تکرار کرد

وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگو با یک نشریه آلمانی با این ادعا که گزارش اخیر سازمان های امنیتی آمریکا درباره برنامه هسته ای ایران به مفهوم از بین رفتن تهدید از طرف ایران نیست تاکید کرد که آمادگی واشنگتن برای مذاکره با تهران مشروط بر توقف غنی سازی اورانیوم از طرف این کشور است.

به گزارش خبرگزاری مهر "کاندولیزا رایس" در گفتگو با هفته نامه "دی سایت" در ارزیابی شخصی خود از گزارش برآورد اطلاعات امنیت ملی آمریکا که به صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران اذعان دارد، مدعی شد: مضمون این گزارش این نیست که حکومت ایران برنامه های نظامی اتمی خود را متوقف کرده است. به ادعای رایس این گزارش صرفا می گوید که ایران دیگر تولید سلاح را پیش نمی برد و فعالیت های تهران در راستای غنی سازی و دستیابی به تکنولوژی موشکی همچنان ادامه دارد.

وی در ادامه با تاکید بر این ادعا که حکومت ایران همچنان از نظر آمریکا یک تهدید است اظهار داشت : اگر ایرانی ها به غنی سازی اورانیوم پایان دهند من حاضر به گفتگو با آنها در هر زمان و هر مکانی که آنها بخواهند هستم.

رایس در قسمت دیگری از گفتگوی خود در پاسخ به این پرسش خبرنگار "دی سایت"  که با اشاره به سخنان مشاور سابق امنیت ملی آمریکا "زبیگنیو برژینسکی" که گفته بود هیچگاه شکاف میان قدرت و حقانیت در حکومت آمریکا عمق فعلی را نداشته و اینکه آیا در این داوری حق با برژینسکی بوده و قدرت آمریکا از آن پذیرش جهانی برخوردار نیست که به آن مشروعیت دهد مدعی شد : خیر، هر کس که مسئولیت جهانی دارد و کارهای خطیری را پیش می برد لزوما محبوبیت ندارد.

این مقام آمریکایی در ادامه در باره سیاست واشنگتن در راستای تغییر رژیم در بعضی کشورها و به زعم خود برقراری دموکراسی در این کشورها مدعی شد : هدف مستقیم واشنگتن تغییر رژیم ها نیست بلکه رفع تهدید هاست، اما اگر تهدید جدی باشد این سیاست به طور فعال پی گرفته می شود.

رایس در ادامه با انکار سیاست های یکجانبه آمریکا در عرصه بین المللی یکبار دیگر بر شرط توقف غنی سازی از طرف ایران برای انجام مذاکرات در این زمینه تاکید کرد و اظهار داشت: این سیاست گفتگو باید با منزوی کردن و مجازات ایران همراه باشد.

وی در ادامه با اشاره به رابطه تنگاتنگ برلین – واشنگتن در دوره صدر اعظمی آنجلا مرکل در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا آنقدر طرفدار آلمان است که با عضویت دائمی این کشور در شورای امنیت موافقت کند اظهار داشت: ما به همه کشورهای علاقمند به عضویت در این شورا از جمله ژاپن، برزیل و هند گفته ایم که شورای امنیت نیازمند تغییر و تحول است و ما هر ایده خوبی در این زمینه را بررسی می کنیم.

کد خبر 612327

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha