به گزارش خبرنگار مهر، همایش منطقه ای تحولات جدید خاورمیانه بعد از ظهر پنجشنبه با حضور دکترمحمدعلی مهتدی کارشناس مسائل خاورمیانه، محمد حسن عضو دفتر سیاسی حزب الله لبنان در تهران و جمعی از اعضای هیئت علمی گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا برگزار شد.
در ابتدای این همایش مهتدی گفت: آمریکا در کانونهای بحران نتوانست فعال عمل کند و مسئله را به نفع خود به سرانجام برساند و از طرفی نمی خواهد تسلیم شرایط موجود شود.
وی افزود: اکنون در شرایط انتخابات دولت بوش سیاست آرام سازی را دنبال کرده است و به همین دلیل بعضا پدیده هایی از سوی آنان دیده می شود که در گذشته اقدامی در آن راستا نکرده بودند.
این استاد دانشگاه دعوت ایران برای شرکت در شورای همکاری خلیج فارس، اعزام هیئت مصری به ایران، دعوت سوریه به اجلاسیه آناپولیس را حاکی از تغییر نگرش و سیاست آمریکا عنوان کرد و گفت: دولت بوش در نظر دارد تا با آرام سازی فضا، مسائل را به رئیس جمهور بعدی واگذار کند.
مهتدی با اشاره به هوشیاری مسئولان ایرانی افزود: دولت آمریکا برای کاهش نیرو در عراق نیاز به کمکهای ایران و سوریه دارد که در این میان نقش ایران پررنگ تر است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه سپس عراق را از نقاط مهم برای آمریکا عنوان کرد و گفت: عراق تنها جائی است که در انتخابات آمریکا تاثیر می گذارد و پاشنه آشیل این انتخابات محسوب می شود.
محمد علی مهتدی در پایان خاطر نشان کرد: ایران و سوریه نمی خواهند در این شرایط حساس کمکهای مجانی به آمریکا بدهند و در ازای کمک از آمریکا امتیاز خواهند گرفت و در صورتی که مذاکرات طولانی شود خواهیم توانست از آنان امتیاز بیشتری کسب کنیم.
کل دستگاه سیاسی حاکم بر لبنان فلج است
در بخش دیگری از این جلسه عضو دفتر سیاسی حزب الله لبنان در تهران اظهار داشت: لبنان یک جامعه چند فرهنگی است که در آنجا 18 نوع مذهب و فرقه متنوع وجود دارد.
محمد حسن گفت: نوع حکومت حاکم بر لنبان از سال 1943 نوع حکومت دموکراسی بود که تنها دو گروه مارونی و اهل سنت برای لبنان تصمصم گیری می کردند اما با تحولاتی که در منطقه رخ داد به نوعی شاهد تغییر حاکمیت در این منطقه بودیم.
وی ادامه داد: این تحولات چون پیروزی انقلاب اسلامی، و مقتدا صدر باعث وحدت شیعیان در منطقه شد که آنان دشمنی با اسرائیل و غیره را به عنوان هدف مشترک یکدیگر قرار داده بودند و تغییر در قانون اساسی کشور خود گواه وحدت شیعیان در لبنان بود.
حسن با اشاره به بحران ریاست جمهوری در لبنان افزود: مشکل اصلی این است که کل دستگاه سیاسی حاکم فلج است چون ما در چند سال گذشته تا کنون با چند زلزله روبرو بوده که ترور رفیق حریری، جنگ 33 روزه و ادامه توطئه ها از جمله این موارد است.
عضو دفتر سیاسی حزب الله لبنان در تهران در پایان اظهار داشت: خوشبختانه در لبنان شیعیان رهبران متعهدی دارند که باعث قوت یافتن آنها در جنگ منطقه ای شده است و آنها توانسته اند منازعه مذهبی را به منازعه سیاسی تبدیل کنند.
نظر شما