۱۱ دی ۱۳۸۶، ۱۴:۰۵

با اظهار تأسف عنوان شد:

موضع گیری وزارت بهداشت علیه ترک اعتیاد به روش سم زدایی

موضع گیری وزارت بهداشت علیه ترک اعتیاد به روش سم زدایی

براساس آمارهای موجود اکثر مراجعه کنندگان به مراکز ترک اعتیاد ، متقاضی سم زدایی بوده اند بنابراین جای سوال است که چرا وزارت بهداشت که متولی سلامت مردم است نسبت به یک روش درمانی (سم زدایی) و در مقابل یک دارو موضع گرفته است.

دکتر فرید براتی مدیر کل دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی، در گفتگو با خبرنگار مهر درخصوص اطلاعیه وزارت بهداشت مبنی بر اینکه " تاکید برسم زدایی تفکر غلط بی درمان بودن اعتیاد را القا می کند" ، افزود: باعث تاسف است که دستگاهی مانند وزارت بهداشت در مورد روشهای درمانی اینگونه اظهار نظر می کند.

وی با اشاره به اینکه تمام داروهای اعتیاد به گونه ای عوارض دارند ، خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت اعلام کرده است که "عوارض متادون بیشتر و خطرناکتر از قرص کلوئیدین است " بنابراین جای سوال است که وزارت بهداشت تاکید بر عوارض دارویی می کند که جزء داروهای اصلی ترک اعتیاد است.

وی با اشاره به اینکه هماهنگی میان راس و بدنه وزارت بهداشت وجود ندارد ، گفت: براساس آمارهای موجود اکثر مراجعه کنندگان به مراکز ترک اعتیاد ، متقاضی سم زدایی بوده اند بنابراین جای سوال است که چرا وزارت بهداشت که متولی سلامت مردم است نسبت به یک روش درمانی (سم زدایی) و در مقابل یک دارو موضع گرفته است وحساسیت نشان می دهد.

مدیر کل دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی، بخشنامه وزارت بهداشت را نوعی اهانت دانست و تاکید کرد: این امر بازی با شعور مردم و درمانگرانی است که سالهاست در زمینه درمان و ترک اعتیاد کار می کنند.

وی گفت: شاید روش درمان نگهدارنده اعتیاد اینطور باشد و تفکر غلط بی درمان بودن را القا کند اما روش سم زدایی به هیچ وجه اینگونه نیست.

براتی افزود: وزارت بهداشت 8 میلیارد تومان بودجه ای را که مجلس برای اعتیاد به آن پرداخت کرده فقط برای درمان نگهدارنده هزینه می کند بنابراین جای تعجب و سوال است که مسئولین و مجلس اعتبار مهار اعتیاد را به دستگاهی داده اند که معتقد است اعتیاد درمان ندارد.

وی گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر در این خصوص باید اقدام کند و خوب است سازمانهای بازرسی و نظارتی نیز در این زمینه کار کنند.

وی ادامه داد: در تمام کشورهای دنیا سم زدایی خط اول درمان اعتیاد است و مشخص نیست وزارت بهداشت به چه دلیل در مقابل روش درمانی که در همه جا ثابت شده است بخشنامه صادر می کند و اطلاعیه می دهد.

مدیر کل دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه فقط در فرانسه به جای متادون از بوپرونورفین استفاده می شود ، اظهار داشت: هزینه مصرف قرص متادون 10 تومان است درحالی که هزینه استفاده از بوپرونورفین 1200 تومان می شود.

براتی تصریح کرد: در پایان جای این سوال مطرح است که آیا واقعا امر درمان اعتیاد کشور باید به دستگاهی سپرده شود که اینچنین تفکری درخصوص درمان اعتیاد دارد.

کد خبر 614295

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha