محقق ایرانی دانشگاه سن رافائله میلان راز استفاده از دو زبان را کشف کرد

محقق ایرانی دانشگاه سن رافائله میلان راز استفاده از دو زبان را کشف کرد

محقق ایرانی دانشگاه سن رافائله میلان ایتالیا که در تحقیقات خود موفق شده است به راز مکانیزم مغزی افراد دو زبانه در بکارگیری بدون اشتباه از زبانها پی ببرد در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری مهر جزئیات این کشف را تشریح کرده است.

دکتر ژوبین ابوطالبی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر گفت : "ما در این تحقیقات موفق شدیم دو ساختار مغزی را شناسایی کنیم که مسئول عبور از یک زبان به یک زبان دیگر هستند و همچنین مشاهده کردیم که در مورد افراد دو زبانه عبور از زبان مادری به زبان دوم بسیار آسان است. این مسئله می تواند بسیار عجیب باشد، چرا که در نظر اول باید این طور به نظر برسد که عبور از زبان دوم به زبان مادری باید راحت تر باشد این درحالی است که افرادی مثل ما زبان دوم را راحت تر از زبان مادری خود توسعه می دهند و بنابراین زبان دوم را به عنوان زبان مسلط جایگزین زبان مادری خود می کنند."

وی که متولد اتریش است و خود یک فرد دوزبانه به شمار می رود در ادامه افزود: "در این مکانیزم دو ساختار مغزی مهم دخالت دارند که شامل کورتکس کمربندی پیشین و هسته دمی می شود. در این مکانیزم حتی اگر فرد دو زبانه در استفاده از یک زبان دچار خطا شود، این دو ساختار دقت می کنند که فرد بدون هیچ خطایی از آن زبان استفاده کند."

 

ژوبین ابوطالبی

ژوبین ابوطالبی در پاسخ به این سوال که این مکانیزم در افراد چندزبانه ای که چندین زبان را در بزرگسالی یاد می گیرند، چگونه است، پاسخ داد: "این مکانیزم در افراد چندزبانه ای که زبان دوم و دیگر زبانها را پس از بلوغ یاد می گیرند توسعه کمی یافته است، چرا که در افراد چندزبانه می تواند نقایصی در استفاده از زبان دوم وجود داشته باشد. با وجود این اگر یک فرد بزرگسال موفق شود به طور مناسب به زبان دوم خود مسلط شود و حتی از این زبان همانند زبان مادری خود استفاده کند، می توان گفت که این مکانیزم مغزی کنترل بسیار خوب عمل می کند."

این محقق ایرانی دانشگاه "زندگی سلامت سن رافائله میلان" در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که آیا در مغز این افراد چند زبانه ژنی وجود دارد که به آنها در یادگیری زبان کمک کند، اظهار داشت: "بعضی از همکاران نورولوژیست پیشنهاد می کنند که ژن معروف  FOX p2 می تواند نقش مهمی در یادگیری این افراد ایفا کند به طوری که افراد تک زبانه ای که فاقد بیان این ژن هستند می توانند در یادگیری زبان بسیار کند عمل کنند. متاسفانه هنوز زود است که بخواهیم فرضیه های دقیقتری در این مورد ارائه کنیم. می دانم که بعضی از همکاران و حتی گروه ما مطالعات مختصری را برای مقایسه افراد تک زبانه و دو زبانه به منظور مشاهده بیان این ژن زبان آغاز کرده اند."

به گزارش مهر، دکتر ابوطالبی در خصوص اینکه آیا توانایی مغز افراد دو زبانه در بزرگسالی در یادگیری زبان سوم و چهارم افزایش می یابد با خیر توضیح داد: "در افراد تک زبانه بزرگسال هیچ دلیل محکمی برای اثبات این مسئله وجود ندارد اما اگر این بزرگسال، فرد دو زبانه ای باشد که از کودکی دو زبان را توسعه داده است، بله این توانایی افزایش می یابد. در حقیقت این افراد سختی کمتری را برای یادگیری زبان سوم تحمل می کنند و به طور حتم این توانایی در کودکان بسیار بیشتر است. در واقع کودکی که قبل از رسیدن به بلوغ دو زبان را یاد می گیرد، همیشه راحت تر می تواند یک زبان دیگر را هم بیاموزد. در حقیقت مغز کودکان بسیار انعطاف پذیر است."

دکتر ژوبین ابوطالبی (Jubin Abutalebi) نورولوژیست ایرانی دپارتمان علوم اعصاب ادراکی دانشگاه "زندگی- سلامت سن رافائله میلان" (Vita-Salute San Raffaele University) این تحقیقات را با همکاری دپارتمان نورولوژی دانشگاه کالیفرنیا در خصوص درک مکانیزم مغزی استفاده بدون اشتباه افراد دو زبانه از زبان مادری و زبان دوم انجام داده و نتایج این تحقیقات را در مجله علمی "Journal of Neuroscience" منتشر کرده است.

کد خبر 616664

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha