۲۱ دی ۱۳۸۶، ۱۳:۱۵

مسلمانان لیبریا خواستار ‌رسمیت یافتن مناسبتهای دینی‌شان هستند

مسلمانان لیبریا خواستار  ‌رسمیت یافتن مناسبتهای دینی‌شان هستند

مسلمانان در جمهوری لیبریا در افریقا هنوز هم در آرزوی روزی به سر می‌برند که اعیاد و مناسبتهای دینی آنها از نظر ملی به رسمیت شناخته شده و به عنوان تعطیلی اعلام شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام‌آنلاین، عبدالمطلب ابن‌عطا مدیر مرکز مطالعات اسلامی و عربی در شهر مونروویا پایتخت لیبریا اظهار داشت: مؤلفه‌ای میانه‌رو و بلند نظر در دولت همراه با وحدت مسلمانان می‌تواند حقوقی را که مدتهاست مورد غفلت قرار گرفته زنده کرده و اعیاد دینی ما را به رسمیت بشناسد.

هفته گذشته لارنس بروپله وزیر اطلاعات این کشور خواستار به‌رسمیت شناختن اعیاد مهم اسلامی به عنوان روزهای تعطیل در کشور شد و گفت: پیشنهاد تعطیلات اسلامی درخواستی است که می‌توان آن را به قانونگذاران ارائه کرد تا شاید این روزها برای مسلمانان تعطیل شوند.

بروپله کشیش متودیست مشهوری است که اعتقاد دارد شهروندان مسلمان باید از همان حقوقی برخوردار باشند که همتایان مسیحی آنها از آن سود می‌برند. در این کشور هیچ دینی به رسمیت شناخته نشده؛ اما دولت عید پاک و کریسمس را تعطیلات ملی تلقی کرده است.

این مقام دولتی اظهار داشت: در هر کجای دنیا اسلام ومسیحیت دین غالب هستند و همه آنها کنار یکدیگر زندگی می‌کنند.

مسلمانان حدود 20 درصد از جمعیت 1/3 میلیون این کشور را تشکیل داده و 40 درصد جمعیت به مسیحیان اختصاص دارد.

عبدالمطلب ابن‌عطا به عنوان یک فعال مسلمان از اظهارات بروپله استقبال کرد و آن را اقدامی دانست که می‌تواند به اتقای انسجام اجتماعی و دینی در این کشور افریقایی منتهی شود.

این در شرایطی است که یک روز پس از اظهارات وزیر اطلاعات رئیس جمهور این کشور هرگونه طرحی را برای به‌رسمیت شناختن اعیاد مسلمانان به عنوان روزهای تعطیلی ملی تکذیب کرد و بروپله از سوی احزاب مختلف مورد انتقاد قرار گرفت.

کلیسای متودیست خواستار بازگشت وی از این اظهارات شد و کلیسای مجمع خدا اعلام کرد وی مسلمان بوده اما خود را روحانی مسیحی معرفی می‌کند، اما این مقام دولتی مصرانه بر حقوق مسلمانان در این کشور تأکید دارد.

وی یادآور شد: تحقق خواسته مسلمانان به تساهل دینی میان دو دین منتهی شده و آگاهی دینی را درباره تساوی دینی در جامعه ارتقاء می‌دهد.

در حال حاضر کابینه دولت این کشور افریقایی 18 عضو داشته که تنها یک نفر از آنها مسلمان هستند.

کد خبر 618803

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha