پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۰ دی ۱۳۸۶، ۱۳:۰۱

مداحان مستندگویی و توجه به مفاهیم عاشورا را در متون خود لحاظ کنند

خرم آباد - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان تبلیغات اسلامی لرستان گفت: با شروع ایام محرم مداحان مذهبی در روضه ها و متون خود سه اصل مستندگویی، مستدل گویی و توجه به مفاهیم و محتوای عاشورا را لحاظ کنند.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، حجت الاسلام قنبرعلی خادمی، صبح امروز در گردهمایی بزرگ روحانیون و مداحان استان لرستان با اشاره به اینکه عاشورا دارای دو بخش و صحنه مجزاست که یک صحنه آن مظهر تاریکی و ظلمت و صحنه دیگر آن تجلی حقانیت و حق پرستی است، افزود: مداحان و مبلغان باید به هر دوی این بخشها به موازات هم بپردازند به طوری که در کنار پرداختن به ظلمت و تاریکی اعمال بنی امیه، نورانیت و حقانیت امام حسین (ع)، اهل بیت و یاران ایشان را نیز مطرح کنند.

وی اظهار داشت: مداحان در روضه ها و اشعار خود به ارکان مستندگویی، مستدل گویی و توجه به محتوای عاشورا توجه ویژه داشته باشند زیرا مکتب عاشور یک مکتب عقل گراست و مداحان خود نیز باید مصادیق عقلانیت باشند.

خادمی با تاکید بر اینکه احساسات باید همراه با عقلانیت و شعور عمق بخشیده شود، بیان داشت: با تعمیق نهضت عاشورای حسینی و معرفی صحیح آن می توانیم بشر تشنه امروز که نیازمند یک الگوی تمام عیار از فضیلتها و ارزش های انسانی است را به سرمنزل مقصود که نهضت انسان ساز امام حسین (ع) است، برسانیم.

وی با اشاره به اینکه مداحان در متون و اشعار خود الفاظ مناسب شان معصومین را استفاده نمایند، یادآور شد: مداحان به گونه ای عمل کنند که در اشعار آنها غلو، دروغ و یا واژگان ذلت آمیز در مخاطب قرار دادن ائمه معصوم وجود نداشته باشد.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی لرستان با تاکید بر اینکه هیئات مذهبی مطابق موازین اسلامی عمل کنند، خاطرنشان کرد: در این راستا توصیه های مراجع تقلید به صورت کتابچه و جزوه تهیه شده و در اختیار هیئات مذهبی استان قرار داده شده است.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی بروجرد نیز در گردهمایی اظهار داشت: امروز دشمنان اسلام می‌خواهند با تغییر سبک مداحی و ترویج ابتذال و تغییر دادن سنت‌های عزاداری، کینه‌های خود را به عاشورا آشکار کنند.

حجت الاسلام قربان حکمتی با اشاره به اینکه آیین ‌های عزاداری باید به شیوه‌ ای باشد که پیام نهضت حضرت اباعبدالله حسین (ع) را به نسل جدید منتقل کند، ادامه داد: حرکات ناشایست و خلاف موازین شرعی، استفاده از تصاویر و شمایل غیر واقعی ائمه اطهار (ع)، بیان اکاذیب و خواندن نوحه و آواز و اجرای موسیقی های مبتذل، پدیده‌های ناشایستی است که باید از عزاداریها حذف شوند.

حجت الاسلام سید نصرت الله موسوی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی پلدختر نیز با اشاره به اینکه در سالهای اخیر در برخی محافل عزاداری بیاناتی به کار می‌رود که با واقعیات قیام عاشورا در تضاد است، عنوان کرد: در حال حاضر دشمنان اسلام با ترفندهای مختلف سعی در ضربه ‌زدن به اعتقادات و باورهای دینی مردم دارند که در این راستا روحانیون، مبلغان و مسئولان هیئت های مذهبی برای خنثی کردن توطئه‌های ‌آنان وظیفه خطیری بر عهده دارند.

حجت الاسلام علی محبی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی الیگودرز نیز بر مبارزه با بدعت ها در مراسم ویژه محرم و عاشورا تاکید کرد.

حجت الاسلام علی بیاتیان، رئیس اداره تبلیغات اسلامی ازنا نیز اظهار داشت: در مراسم عزاداری اهل بیت (ع) قبل از هرچیز باید شأن و منزلت خاندان عصمت و طهارت(ع) حفظ و از ورود هرگونه خرافات و گزافه گوئی ها در عزاداریها جلوگیری شود.

حجت الاسلام محمد گراوند، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان کوهدشت نیز با اشاره به هدف قیام عاشورا خواستار رعایت قداست ماه محرم و مجالس عزاداری ویژه این ماه شد.

کد خبر 618859

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha