به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد حسین موسی پور رئیس ستاد اطلاع رسانی وزارت کشور که در جمع خبرنگاران مستقر در ستاد انتخابات کشور سخن می گفت، در خصوص آمار ثبت نام کنندگان اظهار داشت: تاکنون 5500 نفر در سراسر کشور با ارائه فرم ثبت نام اینترنتی و مدارک لازم نام خود را به عنوان کاندیدای قطعی مجلس هشتم ثبت کرده اند که 5140 نفر از آنها مرد و 360 نفر زن هستند.
وی که در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر سخن می گفت این نکته را نیز متذکر شد که تاکنون 810 نفر از حوزه انتخابیه تهران خود را داوطلب نمایندگی مجلس هشتم کرده اند و 13 نفر از هموطنان مقیم خارج از کشور نیز از طریق کنسولگری ها داوطلب نمایندگی مجلس هشتم شده اند.
موسی پور در پاسخ به سئوالی درباره کاهش آمار ثبت نام کنندگان برای مجلس هشتم نسبت به مجالس گذشته توضیح داد: تعداد داوطلبان نمایندگی مجلس هفتم حدود 8 هزار نفر بود اما دراین دوره به جهت ارتقاء سطح مدرک تحصیلی مورد نیاز برای کاندیداتوری در انتخابات تعداد داوطلبان به طور طبیعی کمتر شده است.
رئیس ستاد مرکزی بازرسی انتخابات کشور همچنین در خصوص ماده 45 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی که مربوط به مهلت ثبت نام داوطلبان نمایندگی مجلس می شود نیز توضیح داد: بر اساس ماده 45 قانون انتخابات، ثبت نام از داوطلبان مجلس به مدت 7 روز انجام می شود و ثبت نام هنگامی تحقق می یابد که داوطلب همه مدارک مورد نیاز را ارائه کند و چنانچه مدارک او حتی در حد یک مدرک ناقص باشد ثبت نام قطعی تلقی نمی شود.
وی افزود: مسئولان وزارت کشور با توجه به تعطیلی دو روزه ادارات در کشورمان طی هفته گذشته گفته اند که چنانچه مدارک فردی داوطلب نیاز به تایید داشته باشد این فرد می تواند تاییدیه مدارک خود را پس از ثبت نام به هیئت اجرایی ارائه کند و یا هیئت اجرایی خود راسا اقدام به تایید مدارک داوطلب نماید.
خبرنگار دیگری از حجت الاسلام موسی پور در خصوص زمان بررسی صلاحیت کاندیداها و شکایت رد صلاحیت شدگان سئوال کرد که وی پاسخ داد: بعد از پایان مهلت قانونی ثبت نام، هیئت های اجرایی ظرف ده روز کار بررسی صلاحیت کاندیداها را آغاز و دلایل رد صلاحیت شدگان را به خود آنها اعلام می کنند و داوطلبان رد صلاحیت شده سه روز فرصت دارند شکایت خود را به هیئت نظارت استان ارائه دهند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
او خاطر نشان کرد: چنانچه هیئت نظارت استان نیز نظر هیئت اجرایی را تایید کند داوطلب رد صلاحیت شده قانونا حق دارد شکایت خود را از این مسئله تقدیم شورای نگهبان قانون اساسی کند.
خبرنگاری از رئیس ستاد مرکزی بازرسی انتخابات کشور در خصوص گزارش مربوط به تخلفات انتخاباتی و تبلیغات زودرس سئوال کرد که موسی پور پاسخ داد: تاکنون گزارشی در خصوص ثبت نام یا مهلت قانونی از بازرسی های استان ها دریافت نشده اما از برخی حوزه های انتخابیه گزارشاتی درباره تبلیغات زودهنگام تعدادی از داوطلبان به دست رسیده است .
موسی پور در پایان تاکید کرد: ستاد مرکزی بازرسی انتخابات کشور گزارش تخلفات انتخاباتی را بر اساس قانون به هیئت های اجرایی و نظارت اعلام می کند و چنانچه جرم انتخاباتی صورت گرفته باشد گزارش خود را به شعب رسیدگی به تخلفات انتخاباتی ارسال می کند.
نظر شما