پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۳ دی ۱۳۸۶، ۱۰:۱۱

افت 5 کیلوگرمی برداشت عسل در سالجاری

افت 5 کیلوگرمی برداشت عسل در سالجاری

رئیس اتحادیه سراسری زنبورداران کشور از کاهش 5 کیلوگرمی برداشت عسل در سالجاری خبر داد و گفت: میزان برداشت عسل از هر کلنی امسال از 13 به 8 کیلوگرم تقلیل یافته است.

عفت رئیسی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سالانه از سه میلیون و 150 هزار کلنی موجود در سطح کشور معادل 12.5 تا 13 کیلوگرم عسل طبیعی برداشت می شود، در حالیکه امسال به دلیل تابعیت زنبورعسل از شرایط اقلیمی میزان برداشت به حدود 7 تا 8 کیلوگرم کاهش یافته است.

رئیس اتحادیه سراسری زنبورداران کشوراظهارداشت: بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی امسال بالغ بر حدود 38 هزار تن عسل در کشور تولید شده که با توجه به افت برداشت، میزان تولید نباید از حدود 24 هزار تن متجاوز شود.

وی صادرات رسمی عسل در سالجاری را حدود 2 هزار و 800 کیلوگرم به ارزش 9 میلیون دلار خواند وافزود:  درحال حاضر با توجه به کاهش پرداخت تسهیلات به بنگاه های زودبازده اقتصادی، تشکلهای زنبورداری با کمبود نقدینگی مواجه هستند، لذا حمایت دولت در این زمینه به منظور افزایش کمی و کیفی عسل امری ضروری است.

وی با اشاره به گسترش حرفه زنبورداری درسطح کشور، بیان کرد: درشرایط کنونی بالغ بر55 هزار زنبوردار با سه میلیون و 100 هزار کلنی زنبورعسل درسطح کشور فعالیت دارند که درصورت تامین اعتبارات مورد نیاز این صنعت، سالانه اشتغالی بالغ برحدود 5 هزار نفر ایجاد خواهد شد.

رئیسی با بیان اینکه 90 درصد زنبورستانهای کشورفرسوده هستند، پرداخت تسهیلات جهت بازسازی و نوسازی ابزارآلات و وسایل تولید عسل از سوی دولت را امری الزام آور خواند و گفت: به منظور افزایش صادرات کیفی عسل باید در بخش صنایع تبدیلی سرمایه گذاری های مناسبی صورت گیرد، این در حالی است که ضرورت وجود کارخانجات بسته بندی مجهز به آزمایشگاه رفرنس درکلیه استانهای تولیدکننده عسل احساس می شود.

وی تصریح کرد: سیستم حمایتی بیمه محصولات کشاورزی باید معطوف به بیمه کاهش برداشت شود، زیرا در حال حاضر کلیه خسارتهای ناشی از این امر به تولیدکنندگان وارد می شود.

رئیسی با اشاره به ساماندهی تشکلهای زنبورداری، بیان کرد: در سطح کشور بالغ بر 170 تعاونی تولید عسل وجود دارد که ساماندهی تشکلهای زنبورداری به منظور توانمندسازی آنها با برگزاری نشستهای استانی و منطقه ای در حال اجرا است.

کد خبر 620225

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha