به گزارش دفتر اطلاع رسانی مرکز پژوهشها، دفتر مطالعات سیاسی این مرکز در نهمین شماره از ماهنامه «کاووش» خود که با محوریت مباحث مرتبط با گزارش 16 نهاد اطلاعاتی آمریکا تهیه شده است، خاطرنشان ساخت که هر یک از نهادها و موسسات پژوهشی و رسانهای غرب تحلیلهای متفاوتی از گزارش مزبور داشته و از منظر خود راهکارهایی به بازیگران پروندة هستهای ایران ارائه دادهاند و از جمله این که نشریه معروف «فارین افیرز» (Foreign Affairs) طی مقالهای تحت عنوان «هزینههای مهار ایران» تصریح کرده است که آمریکا باید در منازعات خاورمیانه به عنوان واسطه حل اختلاف عمل کند و خودش به یکی از طرفهای دعوا تبدیل نشود.
دو نویسنده این مقاله همچنین متذکر شدهاند که واشنگتن برای مهار خیزش ایران که بزرگترین کشور خاورمیانه از نظر مساحت، جمعیت و اقتصاد به شمار میرود، مجبور به تکیه بر بازیگران ضعیفتر صحنه خاورمیانه شده است.
موسسه کارنگی که از گروههای فکری تاثیرگذار بر سیاست خارجی آمریکا به شمار میرود نیز در ارزیابی خود از برآورد اطلاعاتی این کشور پیرامون برنامه هستهای ایران یادآور شده است که انتشار این گزارش باعث کاهش نگرانی اعراب و اسرائیل از توانمندیها و نیات فعالیتهای هستهای ایران شده و در عین حال راضیکردن ایران به انجام اقدامات اعتمادساز را سختتر کرده است.
هنری کیسینجر نیز طی یادداشتی در روزنامه واشنگتن پست اعتراف کرده است که ایران با اقدامی هوشمندانه که متاثر از فضا و مقتضیات منطقهای بوده، فعالیتهای هستهای خود را در چارچوب معادلات بینالمللی محدود کرده است.
بخش دیگری از مطالب ماهنامه کاووش مرکز پژوهشها به تشریح نقطه نظرات «آنتونی.اچ. کردزمن» تحلیلگر معروف پیرامون برآورد مراکز اطلاعاتی آمریکا از برنامه هستهای ایران اختصاص یافته که مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی آمریکا آن را منتشر کرده است. دیدگاه کوردزمن اشاره به این مطلب دارد که گزارش 150 صفحهای نهادهای اطلاعاتی آمریکا با تکیه بر دادههای اطلاعاتی یک هزار و 500 بازرسی سازمانهای جاسوسی آمریکا تهیه شده است.
در نهمین شماره از ماهنامه کاووش جمعا 19 مطلب از موسسات پژوهشی معتبر و رسانههای غربی منعکس شده است.
نظر شما