به گزارش خبرگزاری مهر، هفته نامه نیوزویک با بیان این مطلب در ادامه نوشت : سفر"جرج بوش" به خاورمیانه در حالی انجام می شود که مهمترین مسئله پیش روی مردم آمریکا در شرایط فعلی، انتخاب رئیس جمهور آتی رئیس جمهور این کشور است.
"مایکل موران" از اعضای شورای روابط خارجی آمریکا نویسنده این تحلیل نوشت : بوش آخرین سال ریاست جمهوری خود را با اولویت قرار دادن طرح صلح خاورمیانه آغاز کرد و در نطق رادیویی خود در تاریخ پنجم ژانویه نیز اعلام کرد که بخشی از امنیت آمریکا به حل مسائل خاورمیانه بستگی دارد.
به نوشته موران، با گذشت شش هفته از برگزاری کنفرانس آناپولیس، تلاش اصلی بوش بر ادامه مذاکرات تشکیلات خودگردان و تل آویو متمرکز شده، بر اساس گفته های "استفان هادلی" مشاور امنیت ملی کاخ سفید، دلایلی وجود دارد که می توان به نتیجه بخش بودن مذاکرات امیدوار بود که از جمله این دلایل می توان به تغییر اساسی در ارزیابی اسرائیل درباره موقعیت استراتژیک خود و منافع بلند مدت آنها اشاره کرد.
اما به نظر می رسد مشاور بوش بیش از حد به این مسئله خوشبین است چون "استیون ایرلانگر" خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز در بیت المقدس در این باره می گوید : اسرائیل اعتماد کمی به نتیجه بخش بودن سفر بوش به منطقه دارد و مقامهای تل آویو معتقدند این سفر نتیجه ای در بر نخواهد داشت. "چاک فریلیچ" مشاور سابق امنیت ملی تل آویو و از کارشناسان فعلی موسسه تحقیقاتی خاور نزدیک در واشنگتن نیز درباره بی حاصل بودن سفر بوش به خاورمیانه گفت : این سفر همانند یک کمدی سیاه است.
به گزارش مهر، موران در ادامه تحلیل خود نوشت : اما گذشته از مسئله صلح خاورمیانه، یکی از مهمترین اهداف سفر بوش به منطقه، ایران بوده است. هر چند مقامهای تل آویو معتقدند مواضع آنها و واشنگتن در برابر ایران یکسان است، اما کارشناسان معتقدند که گزارش اخیر مرکز براورد اطلاعات ملی آمریکا ( NIE ) درباره فعالیتهای هسته ای ایران می تواند مواضع واشنگتن در برابر تهران را تغییر دهد. در این میان تنها تل آویو نیست که نگران تغییر موضع واشنگتن در برابر تهران است، بلکه کشورهای عرب خاورمیانه که حاکمیت آنها در اختیار سنی ها است نیز نگران این مسئله هستند. کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی نگران این مسئله هستند که چرخش اطلاعاتی آمریکا در برابر ایران،سبب تضعیف موقعیت آنها و بهبود موقعیت ایران شود و مطمئنا یکی از محورهای مذاکرات بوش با پادشاه عربستان همین مسئله خواهد بود.
در همین رابطه "ماک هلر" از کارشناسان امنیت بین الملل دانشگاه تل آویو می گوید : با توجه به وضعیت موجود در منطقه بهتر است؛ بوش سفر خود به کشورهای عربی را نیمه تمام رها کرده و به جای آن به ایران سفر کند.
به گزارش مهر، نیوزویک در پایان مطلب خود دلیل این کارشناس مسائل امنیت بین المللی برای سخنان خود را اینگونه بیان می کند : صرف نظر از برنامه هسته ای ایران، تهران در لبنان جای پای محکمی دارد و این مسئله در میان گروه های فلسطینی نیز مشهود است و مهمتر از همه اینها، ایران رابطه بسیار خوبی با دولت عراق دارد و با توجه به اینکه در هر کدام از این کشورها و تشکیلات خودگردان، مشکلات بسیاری وجود دارد، چرخش اطلاعاتی آمریکا در برابر ایران، می تواند موقعیت تهران را در منطقه بیش از گذشته مستحکم کند.
نظر شما