به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "تاگس اشپیگل" در تحلیلی به قلم "پتر ووتریش" با بیان این مطلب نوشت: 20 ژانویه 2009 (روز پایان ریاست جمهوری بوش) نزد مردم آمریکا روز مهمی است و به این خاطر روی بسیاری از پوشاک و پوسترها در آمریکا این تاریخ به چشم می خورد. بسیاری از مردم آمریکا مشتاقانه منتظر فرا رسیدن این تاریخ و خداحافظی با رئیس جمهوری منفورشان هستند.
نویسنده در ادامه نوشت: این درحالی است که بوش با تلاش فراوان در پی اصلاح وصیت نامه خود در آخرین سال ریاست جمهوری اش است. وی نمی خواهد به عنوان یک رئیس جمهور شکست خورده با مردم خداحافظی کند و عملیات اصلاح وصیت نامه سیاسی خود را با شعار غیر رسمی خروج از واشنگتن و ورود به سیاست جهانی آغاز کرده است.
"ووتریش" در ادامه خاطر نشان کرد: از آنجایی که مناقشات احزاب و مبارزات انتخاباتی در اواخر ریاست جمهوری بوش بر سیاست داخلی آمریکا سایه افکنده؛ بنابراین وی در این زمان کم دیگر امیدی به کسب موفقیت در زمینه سیاست داخلی ندارد و به کسب موفقیت در زمینه سیاست خارجی امید بسته است .
وی افزود : به این ترتیب بوش در سال 2008 یعنی در آخرین سال ریاستش بر کاخ سفید به زعم خود برای حل بحرانهای بین المللی به سفرهای خارجی روی آورده است .
نویسنده در ادامه با اشاره به سفر اخیر بوش به خاورمیانه به تصمیمات سال آینده وی در زمینه سفرهای خارجی اشاره کرده و می نویسد: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده قرار است بوش در فوریه برای اولین بار به آفریقا سفر کند. در آوریل برای شرکت در نشست ناتو به رومانی می رود .در می به اسرائیل (سرزمین های اشغالی) رفته و درجولای برای شرکت در نشست سران G8 به ژاپن می رود. درآگوست آینده نیز همزمان با المپیک به ژاپن سفر می کند و در نوامبر نیز به پرو می رود.
ووتریش در ادامه می نویسد: رئیس جمهوری که با عنوان مسخره جوجه اردک فلج معروف شده است این لیست سفرهای مفصل را به طور فشرده تدارک دیده تا شاید کمی اعتبار و توجه را برای تنظیم وصیت نامه خود کسب کند.
وی در ادامه به دوهدف بلندپروازانه بوش در اواخر ریاست جمهوری اش اشاره کرده و می نویسد: بوش در این زمان کم دو هدف جاه طلبانه را مد نظر قرارداده است. یکی برقراری صلح بین اسرائیل و فلسطین و دیگری توقف کامل برنامه هسته ای کره شمالی تحت نظارت بین المللی. این در حالی است که از نظر بسیاری کارشناسان تحقق چنین اهدافی در این زمان کم بعید به نظر می رسد.
وی در ادامه به نقل از" اندریو کوردسمن" کارشناس مرکز بررسیهای بین المللی و استراتژِیک واشنگتن اظهار داشت: بوش پروژه های عظیمی را در دوران ریاست جمهوری اش به راه انداخته است که حکومت های بعدی را هم به خود مشغول خواهد کرد.
نویسنده در ادامه با اشاره به بحران عراق اظهار داشت: در کنار همه این پروژه ها، جنگ عراق و بحران در این کشور تهدید بزرگی برای بوش و حکومت وی است. این مسئله ای است که از نظر بسیاری از همکاران بوش تنها خروج نیروهای آمریکایی از این کشور می تواند تغییر کمی درباره قضاوت های جهانی درباره بوش ایجاد کند.
نویسنده در پایان افزود : بوش به خصوص در دوره دوم ریاست جمهوری اش در زمینه سیاست داخلی نیز موثر عمل نکرد. تصمیمات او برای اصلاحات در بسیاری زمینه ها با شکست مواجه شد. اما این در حالی است که وی در بسیاری از مصاحبه هایش نسبت به موقعیت خود ابراز خوش بینی و امیدواری می کند.
نظر شما