سامان سالور درباره نگارش و کارگردانی فیلم تلویزیونی "جایی نزدیک آسمان" به خبرنگار مهر گفت: "طرح اولیه فیلمنامه را میترا تمجیدی به شبکه یک ارائه داده بود و من به پیشنهاد حسین صابری دوباره شروع به نگارش قصه کردم که خیلی متفاوت با طرح اولیه شد. دوست داشتم کاری در تلویزیون بسازم تا استانداردهای لازم تلویزیون را داشته باشد و مخاطب با فیلم ارتباط برقرار کند. نگارش حدود دو ماه طول کشید و سه بار هم آن را بازنویسی کردم."
عاطفه رضوی در نمایی از فیلم تلویزیونی "جایی نزدیک آسمان"
وی در ادامه خاطرنشان ساخت: "فیلم تلویزیونی "جایی نزدیک آسمان" یک قصه انسانی را روایت میکند. راحله، دختری عراقی است که در میدان مین با یک دختر ایرانی اشنا میشود و بعد از سالها دنبال برادر گمشدهاش میرود. این فیلم فارغ از فضای دفاع مقدس و جنگ روایتگر یک قصه انسانی است و همین مسئله من را برای نگارش و کارگردانی آن ترغیب کرد."
کارگردان فیلم تلویزیونی "جایی نزدیک آسمان" درباره لهجه رضوی و حبیب دهقاننسب گفت: "یکی از دغدغههای ما در این فیلم درآمدن درست لهجهها بود، چرا که برخی بازیگران عادت دارند ادای لهجه را درآورند و مخاطب هم ارتباط برقرار نمیکند. به یاد دارم دو بازیگر اصلی ساعت زیادی برای تمرین لهجه جنوبی وقت میگذاشتند، حتی در آبادان یک خانواده عراقی را پیدا کردیم و رضوی ساعاتی را که باید استراحت میکرد پیش این خانواده میرفت تا با لهجه عراقیهای جنوب بیشتر آشنا شود"
سالور درباره انتخاب رضوی برای بازی نقش یک شخصیت جنوبی توضیح داد: "خیلی خوشحالم که بازیگران خوبی همچون رضوی، دهقاننسب، فرهاد قائمیان، عمار تفتی و ... در این پروژه حضور داشتند. برای نقش راحله نامزد دیگری هم داشتیم، اما رضوی جزو نفرات اول بود و با او به توافق رسیدیم. به نظرم او بازیگر حرفهای و زحمتکشی برای این نقش است."
نویسنده فیلم "جایی نزدیک آسمان" ادامه داد: "از سوی دیگر انفجارهایی که ما در فیلمهای جنگی داریم استاندارد نیست و در این فیلم من و بازیگران از انفجارهایی که منجر به پرتاب سنگ میشد، بینصیب نماندیم، حتی یکبار موج انفجار رضوی را هم گرفت. بنابراین بازی در فیلمهای جنگی کار راحتی نیست. من باید بازیگری انتخاب میکردم که از انفجار ترس نداشته باشد و این ریسک بالایی میطلبید، به همین دلیل رضوی بهترین گزینه بود و تجربه بازی در نقشهای جنوبی را داشت."
وی درباره دلیل تشابه سکانسی که قهرمان زن داستان قهرمان مرد را روی پتو میکشد با فیلم "سفر به چزابه" مرحوم ملاقلیپور توضیح داد: "خوشحالم که فیلم من با بهترین فیلم جنگی یعنی "سفر به چزابه" ملاقلیپور مقایسه میشود. باید قبول کرد که در فیلمسازی ما محدودیتهایی داریم و باید به شکلی محدودیتها را با واقعیات ببینیم."
سالور اشاره کرد: "درام قصه "جایی نزدیک آسمان" دختری عراقی است که در میدان جنگ یکی از رزمندگان را نجات میدهد. اگر شما خانمی داشتید که در میدان جنگ بخواهد آقایی را که تیر خورده نجات بدهد، چه کار میکردید؟. ما درباره این قضیه خیلی فکر کردیم تا راهی متفاوت پیدا کنیم، اما نشد. وقتی راحله طاهر را از کانال رد میکند، حرکت دوربین خیلی مشکل بود و سعی کردیم این صحنه در اجرا و تکنیک متفاوت باشد."
وی درباره پخش این فیلم تلویزیونی در قالب یک مجموعه سه قسمتی که چندی پیش از شبکه اول روی آنتن رفت، گفت: "این فیلم 96 دقیقه بود و بعد از اینکه دوستان گروه حماسه و دفاع شبکه اول فیلم را دیدند، تصمیم گرفتند با توجه به نزدیکی به هفته دفاع مقدس آن را در قالب یک مجموعه سه قسمتی پخش کنند. شخصاً خیلی موافق این قضیه نبودم، چرا که به نظرم تکلیف مخاطب هم روشن نیست که آیا فیلم میبیند یا مجموعه! چرا که سه قسمت مجموعه نیست."
فیلم "جایی نزدیک آسمان" شنبه 29 دی از شبکه اول پخش شد. این فیلم 90 دقیقه ای را سامان سالور کارگردانی و تدوین کرده و عاطفه رضوی، حبیب دهقاننسب، فرهاد قائمیان، مریم بوبانی، عمار تفتی و شیرین بینا در آن به ایفای نقش پرداختهاند. فیلمنامه "جایی نزدیک آسمان" را سالور نوشته و داستان دختری عراقی به نام راحله را دنبال میکند که در زمان جنگ ایران و عراق از کشورش گریخته و به ایران میآید. در ایران با یک رزمنده ایرانی به نام سیدطاهر آشنا میشود و ...
سایر عوامل این فیلم تلویزیونی عبارتند از مدیر تصویربرداری: مسعود سلامی، طراحی صحنه و لباس: عباس بلوندی، جلوههای ویژه: محسن روزبهانی و صدابردار: محمد شاهوردی. فیلم تلویزیونی "جایی نزدیک آسمان" را حسین صابری در گروه حماسه و دفاع شبکه یک سیما تولید کرده است.
نظر شما