به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتد پرس، کلاهکهای "88 W " از جمله کلاهکهای اصلی است که بر روی زیردریایی های "ترایدنت II" مستقر هستند و تابستان گذشته پس از 18 سال،"ماشه های پلوتونیومی" از سوی آزمایشگاه ملی "لس آلاموس" واقع در ایالت نیومکزیکو برای جایگزین شدن ماشه های قدیمی این کلامک ها ارائه شد.
این اقدام در شرایطی صورت گرفت که یک گروه ناظر هسته ای تردیدهایی درباره ضمانت کارایی ماشه های جدید که به "پیت" معروف بوده و حدودا در 400 کلاهک هسته ای به کار رفته اند، ابراز داشته است.
به گزارش آسوشیتد پرس، چاشنی های قبلی پس از آزمایشهای زیرزمینی که در سال 1992 متوقف شدند به تایید مقامها رسیده و در کلاهکها به کار گرفته شدند و آخرین نمونه ساخته شده از این چاشنی ها به اواخر سال 1980 باز می گردد.
بر همین اساس ، گروه "پروژه نظارت دولتی" در گزارش اخیر خود اعلام کرد که برخی از دانشمندان هسته ای در آزمایشگاه لس آلاموس به این گروه گفته اند چاشنی های جدید که در ماه ژوئیه آزمایش و تایید شده نیازمند 72 رسانا هستند.
در پی انتشار این گزارش،"دانیله براین" مدیرعامل گروه نظارت بر فعالیتهای تسلیحات هسته ای آمریکا در نامه ای خطاب به "ساموئل بودمان" وزیر انرژی آمریکا تاکید کرد: با این تعداد رسانا چطورممکن است که این ماشه ها عمل کنند؟
این در حالی است که دولت آمریکا نیز به تفاوتهای میان ماشه ای قدیمی و جایگزین آنها اعتراف کرده است.
آسوشیتدپرس در حالی این خبر را منتشر می کند که چندی پیش روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی اعلام کرد: با گذشت بیش از یک سال از صدور دستور کنگره آمریکا به تاسیسات هسته ای و مراکز تولید سلاح هسته ای این کشور برای افزایش اقدامات امنیتی در برابر حملات تروریستی، هنوز وضعیت امنیتی این مراکز در حد مناسبی نیست.
روزنامه نیویورک تایمز با اعلام این مطلب نوشت : پنج مرکز از 11 مرکز هسته ای و تولید سلاح هسته ای آمریکا از وضعیت امنیتی مناسبی بهره نبرده و دستور العمل کنگره را نیز درباره افزایش ضریب امنیتی اجرا نکرده اند.
از سوی دیگر، مردم و مسئولان آمریکا هنوز حادثه حمل شش موشک کروز مجهز به کلاهک هسته ای توسط یک فروند بمب افکن B-52 در تاریخ 7 شهریور بر فراز این کشور را فراموش نکرده اند.
نظر شما