به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان راست جمهوری، شرکت پیشگامان فناوری تریتا در سال ۱۳۹۵ با هدف فعالیت در فناوری های پزشکی تاسیس شد. تمرکز اصلی این شرکت توسعه نرمافزارها و سختافزارهای آموزشی، تشخیصی و درمانی بوده و توانسته است جایگاه ویژهای را در حوزه فناوری های پزشکی و راه حل های فناوری اطلاعات سلامت (HIT) کسب کند.
به گفته مهدی محجوب، مدیرعامل شرکت پیشگامان فناوری تریتا، این محصول و سایر محصولات این شرکت با تلاش فناوران داخلی بومی سازی شده و به مراکز آموزشی درمانی سراسر کشور ارائه می شوند که گامی بلند در راستای بهبود کیفیت آموزش پزشکی و حرکت به سمت استاندارد های بین المللی و هوشمندسازی است. همچنین، این شرکت با ارتقای زیرساختهای خود درصدد گسترش فعالیتها و ارائه سایر دستگاه های تشخیصی درمانی پیشرفته و سیستم های نوین مبتنی بر استفاده از هوش مصنوعی در سلامت است که میتواند تأثیرات چشمگیری در بهبود روند تشخیص، پایش و درمان داشته باشد.
وی در خصوص محصول میز الکترونیک "تشریحیار" این شرکت افزود که با توجه به اهمیت مباحث آناتومیک و فیزیولوژیک در پزشکی و سایر رشته های مربوطه و همچنین تاثیر مستقیم کیفیت آموزش بر عملکرد هر چه بهتر کادر درمان و کاهش میزان اشتباهات پزشکی خصوصا در دانشجویان و پزشکان تازه فارغ التحصیل و کمبود ابزار استاندارد آموزشی مناسب و اجساد جهت آموزش این علوم خصوصا در برخی مناطق کشور این شرکت سعی کردتا با ارائه ی این محصول ابزاری کار آمد جهت آموزش در اختیار اساتید و دانشجویان قرار دهد و قدمی مثبت در راستای اجرای عدالت آموزشی بر دارد.
لازم به ذکر است که متاسفانه کشور ایران به علت تحریم های ظالمانه در تحریم برای واردات محصولات مشابه این سیستم از کشور های غربی می باشد با این وجود این شرکت با ارائه تکنولوژی های نوین همچون واقعیت مجازی و افزوده، اسکن های سطح لیزری، امکان مطالعه و بازسازی مدلهای رادیولوژیک مانند CT Scan و MRI با جزئیات بالا، تنوع در اجساد واقعی زن و مرد و همچنین مدل های سه بعدی، مدل جسد جنین در هفته های گوناگون رشد، توانایی خروج برای پرینت سه بعدی جسد انسان و اعضای مختلف بدن و امثالهم توانسته از امکانات مورد ارائه توسط رقبای خارجی پیشی بگیرد.
محجوب ادامه داد: بدون شک آموزش به روش سنتی بر روی جسد انسان مزایای خود را دارد و کسی منکر آن نیست با این وجود با توجه به مشکلاتی همچون سختی تهیه جسد، هزینه بالای نگهداری، نیاز به استفاده از مواد شیمیایی سمی در پروسه نگهداری و ادوات لازمه و همچنین امکانات ویژه ای که به واسطه میز هوشمند تشریح به اساتید و دانشجویان در راستای مطالعات ارائه می شود، تشریح یار می تواند ابزاری قدرتمند در راستای حل این مشکلات و رفع نیاز ها باشد.
به گفته او، قیمت پایین نسبت به نمونه های مشابه، صرفه جویی در هزینه ها، ارائه جزئیات و مدل های شماتیک و اجساد واقعی، اسکن های سطحی سه بعدی، قابلیت شبکه سازی و آموزش هوشمند، توانایی اتصال به زیرساخت های واقعیت مجازی و افزوده و ... از دیگر مزایای این محصول دانشبنیان است.
وی ضمن اشاره به استفاده بیش از ۵۰ درمانی و آموزشی از میز الکترونیک تشریح یار تاکید کرد که این محصول برای رعایت استاندارهای صادراتی دارای استاندارد های CE اروپا در حوزه ی EMC و Safety می باشد و در راستای ارائه ی خدمات در سطح هر چه گسترده تر به صورت نرم افزاری با قابلیت پیاده سازی به صورت سرور آنلاین نیز قابل ارائه است. تمامی ویژگی و قابلیتهای نرم افزاری و سخت افزاری دستگاه به دست متخصصان داخلی طراحی و پیاده سازی شده و این شرکت سعی دارد تا با گسترش زیرساخت ها و به کمک تجارب کسب شده طی سالیان فعالیت خود با استفاده از توان قابل توجه متخصصان داخلی، محصولاتی نوین، کارآمد و با کیفیت را در حوزه فناوری های سلامت ارائه کند.
محجوب در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر این شرکت در مراحل پایلوت برخی از محصولات جدید خود در مراکز منتخب آموزشی و درمانی کشور بوده و سعی دارد تا با بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین همچون هوش مصنوعی بتواند باعث ارتقای زیرساخت فعلی سلامت کشور شود.
نظر شما