محمود جهانی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: وزارت مسکن و شهرسازی با معضل خانه های خالی بر خلاف آنچه از سوی برخی از افراد خاص بیان می شود، مواجه نیست به طوریکه در حال حاضر هیچ گونه طرحی برای اخذ مالیات ازاین نوع واحدها وجود ندارد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی اقتصاد مسکن وزارت مسکن و شهرسازی با بیان اینکه رقم موجود دررابطه با خانه های خالی از سکنه در تهران نگران کننده نیست، افزود: درسرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال گذشته میزان کل خانه های خالی از سکنه در تهران حدود 59 هزار واحد اعلام شد که با توجه به وجود 2 میلیون واحد مسکونی درتهران، حدود 2 درصد واحدهای موجود خانه های خالی ازسکنه است که این رقم نیزطبیعی است.
وی تعداد واحدهای خالی از سکنه در کل کشوررا معادل 500 هزار واحد اعلام کرد و افزود: در حال حاضر بالغ بر16 میلیون واحد مسکونی در کل کشوروجود دارد که تعداد خانه های خالی از سکنه 3 تا 3.5 درصد کل واحدهای موجود است.
جهانی اظهارداشت: با توجه به نرم طبیعی برای خانه های خالی از سکنه به میزان 4 تا 5 درصد کل واحدهای مسکونی، وجود این نوع واحدها به میزان 3 تا 3.5 درصد درکل کشور و یا 2 درصد در تهران امری طبیعی است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه 35 درصد ساکنین تهران مستاجرهستند باید به طورطبیعی تعدادی از واحدهای مسکونی برای نقل و انتقالات این خانوارها خالی از سکنه باشد که این روند هم اکنون درکشور و در تهران حالت عادی و طبیعی دارد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی اقتصاد مسکن وزارت مسکن و شهرسازی تصریح کرد: براساس اطلاعات سرشماری عمومی نفوس و مسکن، برخی از خانه ها در تهران به دلیل نقل و انتقالات مستاجرین و یا خرید و فروش به صورت مقطعی خالی از سکنه هستند و وزارت مسکن و شهر سازی برای اخذ مالیات از واحدهای خالی از سکنه طرحی دردست اجرا ندارد، زیرا میزان کنونی این واحدها در حالت نرمال است.
وی عنوان کرد: برخی از نمایندگان مجلس پیشنهاد اخذ مالیات از واحدهای خالی از سکنه را در لایحه ساماندهی ساخت و ساز مسکن ارائه کرده بودند اما از آنجایی که اخذ مالیات سیاستی ضد تشویقی برای سرمایه گذاری است و از سوی دیگر شناسایی واحدهای خالی از سکنه نیز امری دشواربود، این پیشنهاد مورد تصویب قرار نگرفت.
نظر شما