۴ بهمن ۱۳۸۶، ۱۲:۱۸

نخستین اپرای کیارستمی در فرانسه به صحنه می‌رود

نخستین اپرای کیارستمی در فرانسه به صحنه می‌رود

فیلمساز سرشناس ایرانی و برنده نخل طلا کن نخستین اپرای خود را بر اساس یکی از آثار وولفگانگ آمادئوس موتسارت تابستان سال آینده در یک جشنواره معتبر موسیقی در فرانسه اجرا می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، خبرگزاری فرانسه از پاریس اعلام کرد عباس کیارستمی قرار است اپرای "همه آن شکلی‌اند" موتسارت را از چهار تا 19 ژوئیه 2008 (13 تا 28 تیر 87) هشت بار در جشنواره معتبر موسیقی اکس ان پرونس (شهر اکس در منطقه پرونس در جنوب فرانسه، 30 کیلومتری شمال بندر مارسی) روی صحنه ببرد.

این فیلمساز برجسته که سال 1997 با "طعم گیلاس" برنده نخل طلایی جشنواره فیلم کن شده، درباره تجربه تازه خود گفت: "این تجربه‌ای جدید است که مرا به شدت به تحرک وامی‌دارد. باید بگویم وقتی نخستین‌بار درباره این کار با هم بحث کردیم، تصمیم گرفته بودم آن را نپذیرم. چون کار من نبود و احتمالا از پس آن برنمی‌آمدم."

اما ظاهرا کیارستمی به تدریج دریافت که اپرا عاشقانه سال 1790 یک مضمون جهانشمول دارد. او افزود: "همه ما موسیقی خلق می‌کنیم، اما با ابزار متفاوت. حالا که نظرم تغییر کرده، به این نتیجه رسیده‌ام که روی صحنه بردن اپرا نباید چندان سخت‌تر از ساختن یک فیلم باشد. محدودیت‌های زیادی در اپرا هست، اما اینها مانع ادامه کار نمی‌شود."

کریستف روسه رهبر فرانسوی ارکستر باروک کارگردانی موسیقایی اپرای "همه آن شکلی‌اند" کیارستمی را بر عهده خواهد داشت و اپرای ملی انگلیس در لندن هم در تولید آن مشارکت می‌کند. قرار است نخستین اپرای فیلمساز ایرانی بعد از اجرا در فرانسه چند اجرا هم در لندن داشته باشد.

کیارستمی این روزها مشغول پیش‌تولید تازه‌ترین فیلم خود "رونوشت برابر اصل" است. ژولیت بینوش، بازیگر سرشناس فرانسوی، در این فیلم نقش یک گالری‌دار را ایفا می‌کند که رویارویی کوتاه او با یک نویسنده بریتانیایی ماجراهایی را برای هر دو طرف رقم می‌زند. این نخستین فیلم بلند کیارستمی پس از "10" است که سال 2002 ساخته شد.

اپرای "همه آن شکلی‌اند" نخستین‌بار روز 26 ژانویه 1790 در وین روی صحنه رفت و با اینکه در آن دوران مضمون آن احساسات اهالی وین را خدشه‌دار نکرد، اما در قرن 19 و اوایل قرن بیستم به کلی نادیده گرفته شد و معدود اجراهای آن هم با یک متن پالایش‌یافته همراه بود.

"همه آن شکلی‌اند" پس از جنگ جهانی دوم دوباره جایگاه خود را بازیافت، بارها اجرا شد و در فهرست 20 اپرای محبوب منطقه آمریکای شمالی در رده پانزدهم ایستاد. کتاب اشعار این اپرا را هم لورنزو دا پونته نوشت که برای دو اپرای دیگر موتسارت هم کتاب شعر نوشته است.

کد خبر 626373

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha