به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، رابرت گیتس ضمن بی مورد توصیف کردن نگرانی هایی که در گفتگوهای مربوط به آینده عراق مطرح می شود گفت که ایالات متحده علاقه ای به ایجاد و تاسیس پایگاه نظامی دائمی در عراق ندارد.
اخیراً دموکراتها ضمن انتقاد از دولت بوش در خصوص "توافق وضعیت نیروها" (SOFA) با عراق تاکید کردند که چنین توافقی می تواند دست رئیس جمهوری آینده را درعراق ببندد زیرا که آمریکا با این توفق تعهداتی بلند مدت برای حضور ارتش این کشور در عراق می پذیرد.
گیتس که روز گذشته در واشنگتن صحبت می کرد، افزود: من فکر می کنم این بسیار روشن است که چنین توافقی درباره سطح و میزان نیروها صحبت نخواهد کرد و این توافق این مورد را در برنخواهد گرفت برای اینکه ما علاقه ای به ایجاد پایگاه دائمی نداریم.
وزیر دفاع آمریکا افزود: به باور من شیوه تفکر درباره چارچوب توافق، رویکردی برای عادی سازی روابط بین آمریکا و عراق است.
برخی از دموکراتها از جمله سناتور جوزف بایدن رئیس کمیته روبط خارجی سنای آمریکا خواستارآن شده اند که هرگونه توافق آمریکا در ارتباط با نیروها درعراق برای تصویب به کنگره ارسال شود.
گیتس بر این باور است که مذاکره درباره (SOFA) تنها شروع شده و هنوز روشن نیست که چه شکلی پیدا خواهد کرد و به این دلیل در این باره می گوید: من قطعاً می دانم که تعهدی قوی در داخل دولت آمریکا برای رایزنی خیلی نزدیک با کنگره در این ارتباط وجود دارد اما هنوز برای این کار زود است.
نظر شما