به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه کنفرانس خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید آیا همچون انتخابات ریاست جمهوری اخیر قصد دارد در نامه ای به بزرگان نظام خواستار تایید صلاحیت برخی رد صلاحیت شدگان شود تا از این طریق حسن نیت خود را نشان دهد، اظهار داشت: بنده حسن نیت دارم و بر رعایت قانون و احقاق حقوق افراد تاکید کلی می کنم اما قصد ندارم درباره بررسی صلاحیت ها به رهبر معظم انقلاب نامه بنویسم.
خبرنگاری نظر رئیس مجلس هفتم را درباره نشست 3 تن از سران جبهه اصلاحات برای بررسی صلاحیت های داوطلبان اصلاح طلب مجلس هشتم جویا شد که وی پاسخ داد: همانطور که آقای کروبی اعلام کرد باید انتخابات پرشور و با شکوه برگزار شود و از سوی دیگر باید در چارچوب قانون به اعتراضات رد صلاحیت شدگان رسیدگی شود تا حق کسی ضایع نشود.
حداد عادل متذکر شد که در این نگرش هیچ اختلافی بین او و چهره های موثر در جبهه اصلاحات وجود ندارد اما بر این نکته نیز تاکید کرد که باید منتظر ماند تا مشخص شود نتیجه تجدید نظر در بررسی صلاحیت ها چه خواهد بود.
خبرنگاری با اشاره به اعتراضات برخی نمایندگان رد صلاحیت شده در نطق های پیش از دستور به این مسئله و اقدام مجلس برای جلوگیری از انتشار این اعتراضات از طریق رسانه ملی از رئیس مجلس در مورد اقدامات هیئت رئیسه برای جلوگیری از انتشار این اعتراضات از رسانه ملی سئوال کرد، که وی پاسخ داد: مجلس جای آزادی است و نمایندگان حق دارند نظرات خود را آزادانه بیان کنند و طبیعی است که ما و مسئولان سخنان آنها را می شنویم و چنانچه این اعتراضات حق باشد باید رعایت شود.
وی تصریح کرد: اگر کسی که رد صلاحیت شده اعتراض کند امری طبیعی است و جز این نباید انتظار داشت.
خبرنگار دیگری از رئیس مجلس سئوال کرد چه اقدامی در جهت احقاق حق نمایندگانی که به دلیل نقد دولت رد صلاحیت می شوند انجام می دهد که وی پاسخ داد: اگر بنده بدانم نماینده ای صرفا به علت انتقاد از عملکرد دولت رد صلاحیت شده، حتما از حق او دفاع خواهم کرد چرا که انتقاد حق قانونی نمایندگان ملت است.
این نماینده ملت در عین حال گفت که تصور نمی کند کسی به علت نقد دولت رد صلاحیت شده باشد و به همین دلیل در اصل صحت سئوال خبرنگار سئوال کننده تردید وارد کرد.
حداد عادل ادامه داد: در طول روزهای گذشته نمایندگان رد صلاحیت شده به بنده مراجعه کرده و مطالبی را یادآوری کردند و در این زمینه یادداشت ها و اعتراضات کتبی خود را به بنده تحویل دادند که آنها را به شورای نگهبان منتقل و به عنوان یک خدمتگزار در مجلس انجام وظیفه خواهم کرد.
وی در عین حال خاطر نشان کرد که تصمیم گیری درباره صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس از حیطه اختیارات قوه مقننه خارج است و در حوزه اختیارات شورای نگهبان قرار دارد و مجلس تلاش می کند با رعایت حدود، در حوزه وظایف دیگران دخالت نکند اما هر قدر که بتواند و بداند در جهت احقاق حقوق افراد گام بر می دارد.
خبرنگاری از رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص سرلیستی فهرست انتخاباتی اصولگرایان برای انتخابات مجلس هشتم سئوال کرد، که حداد عادل پاسخ داد: تاکید بیش از حد بر روی سرلیست انتخاباتی غیر واقعی و غیر طبیعی است چرا که مردم به یک جریان سیاسی با توجه به عوامل متعدد رای می دهد.
وی افزود: اینگونه نیست که سرنوست یک جریان سیاسی که برای خود اصولی دارد رفتاری از آن سر می زند که طی سالها ثابت کرده در مسیر اصول خود گام بر می دارد با سرلیست قرار گرفتن یک فرد تصمیم خود را عوض کند.
"موضوع سرلیستی انتخابات آنقدر که در محافل خبری و جریانات سیاسی بزرگنمایی می شود از نظر مردم اهمیت ندارد و مردم با نگاه به یک فهرست می توانند اعضای آن را مورد شناسایی قرار دهند و لغزیدن چشم روی اسامی یک فهرست دشوار نیست و نباید سرنوشت انتخابات با حرف های حاشیه رقم بخورد".
خبرنگاری از رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص جبران خسارت کشاورزان بر اثر برف و سرمای بی سابقه اخیر سئوال کرد که وی پاسخ داد: حوادث همیشه وجود دارد و محصولات کشاورزی همواره در دنیا در معرض آسیب های پیش بینی نشده جوی قرار دارند و دولت در حد توان می تواند این خسارات را جبران کند.
حداد عادل در عین حال افزود: نمی توان از دولت توقع داشت که در سطح وسیعی به کشاورزان خسارت پرداخت کند و در بودجه دولت نیز اعتبارات بیش از اندازه برای این امر قابل پیش بینی نیست و بهترین و عقلانی ترین راه در این زمینه بیمه محصولات کشاورزی است.
وی تصریح کرد: برف و باران امکان دارد برای برخی کشاورزان ضرر و زیان داشته باشد اما این امکان نیز وجود دارد بر اثر ذخیره منابع آبی برای کشاورزان سود نیز داشته باشد و راه حل دراز مدت و منطقی مشکل این است که برخی از درآمد ناشی از مواهب طبیعی به بیمه پرداخت شود تا در مواقع سختی بین بیمه گذار و بیمه رابطه برقرار شود و معقول نیست که دولت همواره در پی پرداخت خسارت باشد.
خبرنگاری با توجه به سفر رئیس مجلس هفتم به مصر از وی در خصوص آینده روابط دو کشور سئوال کرد که وی پاسخ داد: گرچه روابط سیاسی بین ایران و مصر برقرار نشده اما احساس می شود سنگینی فضا بین دو کشور رو به کاهش است.
وی افزود: امروز دو کشور و دو ملت به همکاری گسترده با یکدیگر در امور دو جانبه و در خصوص مسائل جهان اسلام تمایل دارند و آینده روندی که طی می شود خوشبینانه ارزیابی می گردد.
خبرنگاری از حداد عادل در خصوص جایگاه حمل و نقل در بودجه 1387 کل کشور و اعتبارات مترو در این بودجه سئوال کرد که وی پاسخ داد: تلاش می کنیم با توجه به قانون ساماندهی حمل و نقل و اعتبارات پیش بینی شده در قانون بودجه به مترو کمک کنیم تا مردم از مشکلات در رفت و آمد نجات یابند.
خبرنگاری از رئیس مجلس در خصوص مهمترین تفاوت این مجلس با مجلس ششم سئوال کرد که وی با تاکید بر اینکه پیش از برگزاری انتخابات مجلس هشتم در یک نشست خبری به طور مفصل در این باره سخن خواهد گفت، به ذکر این نکته بسنده کرد که آرامش رنگ بارز مجلس هفتم است و این مجلس از جار و جنجال و جدال بیهوده پرهیز کرده است.
خبرنگار دیگری نظر حداد عادل را در خصوص سیاست های بانک مرکزی برای مهار نقدینگی و احتمال بروز مشکل برای برخی بخش های اقتصادی جویا شد که رئیس مجلس پاسخ داد: مواضع بانک مرکزی برای مهار تورم مورد تایید و همسو با نظر مجلس است و این روند از سوی دکتر احمدی نژاد نیز تایید شده است.
وی اظهار داشت: امکان دارد در تصمیم گیری های کلان اقتصادی بخشی به طور پیش بینی نشده متضرر شود که باید این موضوع بررسی کارشناسی شود اما آنچه اهمیت دارد این است که باید تلاش کرد ضررها و زیان ها و اختلالات حتمی الامکان کاهش یابد.
خبرنگار دیگری از رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص دیدگاه مجلس نسبت به تصویب بودجه سال آینده و احتمال رد کلیات آن سئوال کرد که حداد عادل رد کلیات بودجه توسط نمایندگان ملت را بسیار بعید دانست.
رئیس مجلس افزود: پیش بینی بنده این است که کلیات بودجه تصویب می شود و بودجه سال آینده مسیر طبیعی خود را در نهاد قانونگذاری طی می کند و چنانچه مجلسی ها دیدگاه هایی دارند می توانند با تصویب کلیات آن اعمال کنند و دلیلی برای رد لایحه بودجه وجود ندارد.
خبرنگار دیگری با توجه به فلسفه تاسیس سازمان کنفرانس اسلامی در جهت حمایت از قدس شریف سئوال کرد آیا این سازمان و اتحادیه بین المجالس نباید در راستای پایان دادن به بحران غزه وارد عمل شود و آیا جهان اسلام نباید به جای اکتفا به صدور بیانیه ها و قطعنامه ها مسئله را از طریق عملیاتی فیصله دهد که حداد عادل پاسخ داد: موضع گیری درباره تحولات جهانی وظیفه قوای مجریه است که از امکان ارائه کمک به آسیب دیدگان برخوردارند و قوای مقننه نسبت به این قوا از خط مقدم جبهه دورتر هستند.
وی افزود: رئیس جمهوری اسلامی ایران در ابتدای بحران بروز غزه از روسای کشورهای اسلامی خواست که این سازمان برای دفاع از مردم مظلوم فلسطین اجلاس اضطراری تشکیل دهد و اتحادیه بین المجالس نیز در این زمینه به وظایف خود عمل خواهد کرد.
رئیس مجلس افزود: با توجه به یک قرن فشار استعمار بر جهان اسلام باید راه حل مشکلات مسلمانان از طریقی غیر از تشکیل نیروی قهریه حل و فصل شود.
"باید به جای اندیشه درباره ایجاد نیروی واکنش سریع تلاش کنیم که بیداری و آگاهی در برابر ظلم در جهان اسلام فراگیر شود و دنیای اسلام نسبت به تحولات واکنش اجتماعی نشان دهد و قطعا این رویه موفقیت آمیز و دست یافتنی تر است و جهان اسلام با این رویه به پیروزی دست خواهد یافت".
خبرنگاری با توجه به تاخیر روسها در تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه اتمی بوشهر از حداد عادل سئوال کرد چه توافق نامه ای بین دو کشور سبب تسریع انتقال سوخت از روسیه به بوشهر شده است، که وی پاسخ داد: گرچه روسها در ارائه سوخت بوشهر تاخیر داشتند اما هرگز تعهدات خود را انکار نکردند و عمل آنها به تعهدات گامی مثبت است که به طور کامل انجام می شود.
وی افزود: باید نسبت به توسعه روابط خوبی که بین ایران و روسیه وجود دارد و آینده همکاری های مختلفی که دو کشور با یکدیگر انجام می دهند امیدواریم.
آخرین خبرنگاری که پرسش خود را از رئیس مجلس مطرح کرد، خواستار اعلام موضع مجلس نسبت به واکنش دولت به قطع گاز ترکمنستان در سرمای بی سابقه اخیر شد که حداد عادل پاسخ داد: واکنش دولت در شرایط سختی که ترکمنستان صادرات گاز خود را به ایران قطع کرد این بود که تلاش کند با اتکا به منابع داخلی گاز مورد نیاز مردم تامین شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ترکمنستانی ها انتظار داشتند با ایجاد بحران ایران را وادار کنند که به پیشنهاد آنها برای افزایش قیمت گاز تن دهیم اما دولت با ایران شرایط وارد مذاکره نشد تا نسبت به اقدام غیر منطقی آنها واکنش منطقی مناسب نشان داده باشد و این تصمیم مورد تایید مجلس است.
نظر شما