۸ بهمن ۱۳۸۶، ۱۷:۵۷

در سمینار دوحه اعلام شد:

تاکید معاون دبیرکل ناتو بر حل دیپلماتیک مسئله هسته ای ایران / امنیت خلیج فارس برای ناتو بسیار مهم است

تاکید معاون دبیرکل ناتو بر حل دیپلماتیک مسئله هسته ای ایران / امنیت خلیج فارس برای ناتو بسیار مهم است

معاون دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) امروز بر حمایت از تلاش های سازمان ملل برای حل مسئله هسته ای ایران تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری کویت، کلودیو بیسیونیرو معاون دبیرکل ناتو در مراسم افتتاحیه سمینار "نقش پیمان ناتو در برقراری ثبات و امنیت" در شهر دوحه قطر گفت: ناتو بخشی از فرایند دیپلماتیک مربوط به پرونده هسته ای ایران نیست، اما از استفاده از تلاش های سازمان ملل متحد برای حل این مسئله حمایت می کند.

وی افزود: از ایران انتظار داریم تا با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کامل کرده و اطلاعات مورد نظر را ارایه کند.

بیسیونیرو تاکید کرد: امنیت منطقه خلیج فارس برای ناتو بسیار مهم است که موفق ترین ائتلاف در تاریخ به شمار می رود و ناتو اهمیت ثبات این منطقه را درک کرده است که علت این اهمیت فقط به خاطر عملیات ناتو در مناطق نزدیک به منطقه خلیج فارس نیست بلکه به طور کلی به خاطر وجود نگرانی های امنیتی در منطقه خاورمیانه است.

معاون دبیرکل پیمان ناتو گفت که ناتو برفرصت های همکاری میان ناتو و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس متمرکز است. وی ابراز اطمینان کرد که این سمینار به پیشبرد همکاری میان دوطرف کمک خواهد کرد.

وی اهتمام ناتو به امنیت کشورهای هم پیمان خود و امنیت انرژی خواه برای کشورهای تولید کننده یا مصرف کننده تاکید کرد و خواستار اجرای گفتگوی سیاسی درباره سایر منافع مشترک شد.

معاون دبیرکل ناتو با اشاره به طرح استانبول گفت: این طرح راه را برای کشورهای منطقه خلیج فارس هموار کرد و آنها به طرح به طور مثبت و سازنده پاسخ دادند.

برپایه این گزارش، طرح استانبول در جریان نشست ناتو در شهر استانبول در ژوئن سال 2004 برای همکاری میان ناتو و شورای همکاری خلیج فارس در زمینه های امنیتی و دفاعی آغاز شد.

چهار کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس شامل قطر، بحرین، کویت و امارات این طرح را امضا کرده اند اما عربستان و عمان در حال بررسی پیوستن به این طرح هستند. 

بیسیونیرو از پیوستن قطر، کویت، بحرین و امارات به این طرح ستایش و ابراز امیدواری کرد که باقی کشورهای حوزه خلیج فارس نیز به این طرح ملحق شوند.

بیسیونیرو گفت: همکاری سیاسی و علمی میان ناتو و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس دو رکن طرح استانبول است و همکاری میان قطر و ناتو تعمیق بیشتری یافته است.

از سوی دیگر، سرلشکر ستاد حمد بن علی العطیه رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح قطر نیز در سخنان خود بر اهمیت برگزاری این سمینار که نقش ناتو در تقویت صلح و ثبات را بررسی می کند و هدف از آن توسعه روابط دوجانبه میان کشورهای عرب حوزه خلیج فارس با ناتو است، تاکید کرد.

وی گفت: جایگاه استراتژیک منطقه خلیج فارس و ذخایر عظیم نفت و گاز باعث شده که حفظ ثبات منطقه، دغدغه ای امنیتی برای اکثریت کشورهایی باشد که به منابع انرژی خلیج فارس برای پیشبرد چرخه توسعه اقتصادی متکی هستند.

العطیه همچنین تاکید کرد که قطر به نقش ناتو در تقویت امنیت و ثبات در جهان اهتمام می ورزد.

وی درحاشیه سمینار نیز به خبرنگاران گفت: استفاده از حضور ناتو در منطقه برای تحکیم ثبات است و نقش مهمی را در ایجاد توازن ایفا می کند و تجارب زیادی در همه زمینه ها خواه سیاسی یا فعالیت نظامی دارد و کشورهای زیادی نظیر آمریکا و کشورهای اروپایی در آن عضویت دارند.

العطیه افزود: ماهیت چالش های پیش روی امنیت خلیح فارس زیاد، معلوم و مطرح است و امنیت خلیج فارس برای همگان اهمیت دارد زیرا این منطقه ذخیره استراتژیک بزرگی برای کشورها است و ثبات این منطقه برای کشورهای حاضر در ناتو و خارج از آن مهم است.

سمینار "نقش پیمان ناتو در برقراری ثبات و امنیت" امروز در شهر دوحه پایتخت قطر آغاز شد. این سمینار توسط مرکز مطالعات استراتژیک نیروهای مسلح قطر با همکاری بخش دیپلماتیک ناتو برگزار می شود.

در این سمینار مسئولان بلندپایه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و هیئتی از پیمان ناتو به ریاست کلودیو بیسیونیرو معاون دبیرکل این پیمان و کارشناسان و محققان شماری از کشورها شرکت خواهند داشت.

سرتیپ عبدالله حمد النصر مسئول مرکز مطالعات استراتژیک نیروهای مسلح قطر در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: این سمینار در چارچوب طرح استانبول برگزار می شود که بر چالش های امنیتی در منطقه خلیج فارس و نقش ناتو در خاورمیانه و افق های آینده متمرکز است.

برپایه این گزارش، در طول سه جلسه اصلی سمینار سه محور اساسی شامل "نقش ناتو در منطقه خاورمیانه بزرگ از طریق طرح استانبول"، "چالش های امنیتی در منطقه خلیج فارس (امنیت انرژی)" و " وضعیت کنونی و افق های آینده برای همکاری در چارچوب طرح استانبول" بررسی خواهد شد.

کد خبر 628814

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha