به گزارش خبرگزاری مهر،"جرج بوش" دوشنبه شب گذشته آخرین سخنرانی سالیانه خود را در مقام رئیس جمهور آمریکا در کنگره این کشور ایراد کرد و با تشریح مواضع کاخ سفید درباره ایران، جنگ عراق و مسائل داخلی آمریکا، اظهارات تهدیدآمیزی علیه ایران ایراد کرد.
رئیس جمهور آمریکا در این سخنرانی که اعضای برجسته دولت، کنگره و قضات آمریکا حضور داشتند از سیاستهای جنگ طلبانه ای که بنا به تاکید رسانه های آمریکایی، کشورش را دچار بحران اقتصادی و مالی کرده است،حمایت کرد.
بوش درباره موضع کاخ سفید در برابر ایران، در لحنی خصمانه مدعی شد : اگر لازم باشد به خاطر حفظ منافع خود در منطقه خلیج ( فارس ) با ایران مقابله می کنیم.
رئیس جمهوری آمریکا بدون اشاره به کشتار جمع زیادی از مردم عراق در سایه اشغالگری آمریکا و نیز رسوایی های این کشور در جریان زندان ابوغریب و شرکت بلک واتر گفت : شکست آمریکا در عراق منجر به تقویت ایران می شود.
بوش درباره مسئله خاورمیانه نیز در تلاش برای منحرف کردن افکارعمومی جهان از تشدید جنایتهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه که با حمایت کامل وی ادامه دارد، ادعا کرد : زمان آن فرا رسیده تا یک اسرائیل دموکراتیک در کنار یک فلسطین دموکراتیک به وجود آید.
رئیس جمهور آمریکا درباره عراق نیز با بی توجهی به انتقادهای موجود در سراسر جهان از جنگ افروزی در این کشور و سیاستهای اشتباه و پرمخاطره در این کشور، از تصمیم تابستان گذشته خود مبنی بر اعزام 30 هزار نیروی اضافی به این کشور حمایت کرد.
بوش درباره مسائل داخلی آمریکا نیز نقطه نظرات خود را بیان کرد و بدون توجه به خشم گسترده مردم آمریکا از سیاستهای اشتباه وی به ویژه در زمینه اقتصادی و مالی و افزایش بیکاری و تورم گفت که دولت باید اقدامات خود برای مقابله با مشکلات و بیماریهایی همچون ایدز را افزایش دهد از همین رو برای مقابله با بیماری ایدز در 5 سال آینده مبلغ 30 میلیارد دلار در این بخش سرمایه گذاری می شود.
واکنشهای منفی گسترده در داخل آمریکا به اظهارات بوش
به گزارش مهر،مطرح ترین نامزدهای حزب دموکرات آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور با انتقاد از آخرین سخنرانی سالیانه "جرج بوش"،سخنانش را بی محتوا،تاکیدی بر سیاستهای اشتباه و نادیده گرفتن واقعیتهای جامعه آمریکا توصیف کردند.
سناتور"باراک اوباما" گفت : شب گذشته مردم آمریکا درست همانند هفت سال گذشته حرفهای تکراری شنیدند، حرفهایی که بیانگر واقعیات موجود در آمریکا و چالشهایی که ما با آنها روبروهستیم، نیستند.
این سناتور سیه چرده حزب دموکرات که یکی از اصلی ترین نامزدهای این حزب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا محسوب می شود، اظهار داشت : سخنان شب گذشته بوش درست همانند همان حرفهای توخالی بود که در سالهای گذشته آنها را شنیده ایم. حرفهایی که بیانگر سیاستهای اشتباه و سیاستهای منسوخ شده هستند.
سناتور "هیلاری کلینتون" بانوی اول سابق آمریکا و دیگر نامزد مطرح حزب دموکرات این کشور در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری میلادی نیز در انتقاد از سخنرانی سالیانه بوش، گفت : این سخنرانی بیانگر همان سیاستهای اشتباهی است که سبب شده مازاد تجاری چشمگیر ما تبدیل به کسری تجاری شود. اقتصاد آمریکا که در آستانه قرن 21 بزرگترین اقتصاد جهان بود به دلیل اتخاذ سیاستهای اشتباه هم اکنون در آستانه رکود قرار دارد. ما نیازمند نجات فوری مردم هستیم. مردمی که شغلهای خود را از دست داده و با افزایش سرسام آور قیمت مسکن و اجاره بها روبرو شده اند.
همسر رئیس جمهور سابق آمریکا در ادامه انتقاد از رئیس جمهور فعلی این کشور گفت : رئیس جمهور بوش از اشتباهات پی در پی خود اشباع نشده، او می خواهد رئیس جمهور بعدی آمریکا را متعهد کند که اشتباهات وی را در عراق جبران می کند.
خودداری عمدی بوش از پرداختن به بحران اقتصادی و مالی در آمریکا خشم رسانه های این کشور را نیز برانگیخت تا جایی که روزنامه پرتیراژ نیویورک تایمز تاکید کرد : اقتصاد دغدغه اول مردم آمریکا است و اقتصاد بی ثبات و جنگ بی پایان تنها دستاورد بوش در دوران حاکمیتش بر آمریکا است.
این روزنامه نوشت : "بوش" درحالی که با یک اقتصاد بی ثبات و یک جنگ بی پایان روبرو است ،تقریبا بخش اندکی از 53 دقیقه سخنرانی اش به پرداختن به مسائل اقتصادی اختصاص یافت ،موضوعی که دغدغه اولیه رای دهندگان انتخابات آتی آمریکاست؛ بوش بیشتر از همه به چیزی که اولین نگرانی شخص وی محسوب می شود یعنی جنگ عراق پرداخت.
این روزنامه به صراحت بوش را به تفرقه افکنی در میان مردم آمریکا متهم کرده و می نویسد :هفت سال از آمدن بوش به عرصه قدرت می گذرد و در حالی که جنگ، تفرقه را برای مردم آمریکا به ارمغان آورده است، مردم آمریکا اکنون چشم به اتمام دوران ریاست جمهوری وی دوخته اند.
"نانسی پلوسی"،رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و "هری رید" رهبر دموکراتهای سنا هم در واکنش به سخنرانی بوش، آن را اغراق آمیز و دور از واقعیت ارزیابی کردند.
تناقض تنها ویژگی آخرین سخنرانی بوش
به گزارش مهر،کارشناسان آمریکایی معتقدند که بوش با اظهارنظر درباره مسائل خارجی به ویژه درباره ایران، عراق، افغانستان، قصد پوشاندن حقایق و مشکلات موجود در آمریکا را که مهمترین آنها رکود اقتصادی این کشور است، داشته است.
کارشناسان مسائل سیاسی،آخرین سخنرانی سالیانه بوش را دارای تناقض آشکار و در مواردی از جمله درباره بهبود اوضاع امنیتی عراق خلاف واقع توصیف کردند.
"حسین ابش" مدیر اجرایی سازمان عربی ـ آمریکایی با تاکید بر وجود تناقض در سخنان اخیر بوش به العالم گفته است : بوش از یک سو از شبه نظامیان در عراق انتقاد می کند و از سوی دیگرعملکرد سایر شبه نظامیان(در اشاره به حمایت گسترده آمریکا از برخی گروه های شبه نظامی در استانهای الانبار و نینوا) را ستایش می کند.
ابش تاکید می کند که جمهوریخواهان و دموکراتها درباره سیاست خارجی آمریکا اتفاق نظرندارند و اختلاف بزرگی در کنگره وجود دارد و حتی میان خود جمهوریخواهان نیز اختلاف نظر وجود دارد و آنها درباره سیاستهای دولت بوش شک و تردید دارند.
این کارشناس مسائل سیاسی درباره ادعای بوش مبنی بر موفقیت استراتژی جدید آمریکا در افزایش شمار نظامیان آمریکایی در عراق و خروج بخش اندکی از نیروها تصریح می کند : خروج این بخش از نیروها،مخالفان حضور نظامیان آمریکایی درعراق یا مخالفان جنگ را راضی نخواهد کرد،زیرا مردمی که مخالف جنگ هستند، می خواهند حضور نظامیان آمریکایی درعراق به صفر برسد و این میزان کاهش نیروها، مردم آمریکا و حتی جمهوریخواهان را راضی نمی کند.
"صبحی غندور" رئیس مرکز گفتگوی عربی - آمریکایی نیز درباره آخرین سخنرانی سالیانه بوش به العالم می گوید: بوش در آخرین سخنرانی سالیانه خود، اساسا چگونگی ورود القاعده به عراق را نادیده گرفت در حالی که این مسئله بسیارمهم است و باید درباره آن تامل کرد.
به گفته وی، وقتی سخن از تروریسم و القاعده درعراق مطرح می شود؛ باید آن را با اشغال عراق و تجاوز آمریکا به این کشور مرتبط کرد؛ تا این لحظه راه حل ها در عراق به نتیجه نرسیده است و برخلاف ادعای بوش مبنی بر بهبود اوضاع امنیتی، آمارها هر روز از قربانی شدن عراقی ها و کشته شدن خود نظامیان آمریکایی حکایت دارد وهمچنان اختلافات بزرگی درعراق درباره وحدت، چگونگی تقسیم ثروتها و بازگرداندن وحدت مردمی کامل به این کشور وجود دارد.
وی ابرازعقیده کرد: بوش درباره این مسائل به گونه ای سخن گفت که گویی درسال گذشته همه مسائل حل شده است، اما واقعیت چیز دیگری است و حتی سخن گفتن از خروج 20 هزار نظامی آمریکایی از عراق در سال جاری میلادی، به این معنا نیست که پیشرفتی در عراق به وجود آمده است.
"مارکو ویشنزینو" مدیرطرح استراتژیک جهانی در واشنگتن نیز از تغییرنیافتن موضع خصمانه بوش در برابر ایران سخن به میان آورد و درباره آخرین سخنرانی سالیانه رئیس جمهوری آمریکا گفت : هیچ تغییر یا چیزجدیدی درسخنرانی بوش درباره ایران نشنیدیم ؛ درباره عراق باید به مشکلات داخلی این کشور اشاره کرد و اینکه خود عراقی ها هم اکنون روند نزدیک شدن به آشتی ملی را آغاز کرده اند و این چیزی نیست که به طور کامل امسال یا سال آینده تحقق یابد، بلکه پروسه ای کند است.
به اعتقاد وی،تغییرو تحول در عراق به خود عراقی ها بازمی گردد و به طور اساسی، به استراتژی افزایش شمار نظامیان آمریکایی در این کشور باز نمی گردد، زیرا پس از پنج سال خونریزی در عراق، مردم این کشور درک کرده اند که وضعیت کنونی، آینده خوبی به همراه ندارد،بنابراین تحول از داخل آغاز شده است.
ویشنزینو در پاسخ به این سئوال العالم که آیا بوش با سخنان خود درصدد افزایش تنش درخاورمیانه است؟گفت : دولت آمریکا از برخی از شخصیتها در کشورهای معینی برای ایجاد تغییرات استفاده می کند و به عنوان مثال در لبنان، دولت سنیوره و جریان حاکم موسوم به چهارده مارس هستند که مورد حمایت کشورهای عربی(به استثنای سوریه) و غرب قرار دارند.
وی درباره اینکه آیا کنگره آمریکا با بوش درباره سیاست خارجی این کشور به ویژه درباره عراق و ایران توافق نظر دارد؛ افزود: واقعیت امر این است که ما شاهد هیچ گونه خروج قریب الوقوع نیروها ازعراق صرف نظر از گفته نامزدهای ریاست جمهوری نیستیم،زیرا روند و شرایط موجود درعراق، سیاست آمریکا را تعیین خواهد کرد و این سیاست مربوط به یک نامزد نیست، بلکه سیاستی است که در واکنش به شرایط صورت می گیرد.
ویشنزینو به ادعای بوش مبنی بر برقراری صلح و تشکیل کشور دموکراتیک فلسطین اشاره کرده و می گوید : ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان با توجه حمایت اندک سیاسی از و ی تنها می تواند مذاکرات محدودی انجام دهد از سوی دیگر "ایهود اولمرت" نخست وزیر اسرائیل نیز ضعیف است و حتی شاهد گزارش وینوگراد (کمیته بررسی دلایل شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه تابستان سال گذشته علیه لبنان) درباره عملکرد اولمرت خواهیم بود که این گزارش نیز به سود وی نخواهد بود و چه بسا سبب سرنگونی وی شود، بنابراین هر سه طرف یعنی بوش، اولمرت و ابومازن ضعیف هستند؛به همین سبب به پایان بردن روند صلح در پایان سال جاری میلادی دشوار است.
حسن هانی زاده تحلیلگر مسائل بین الملل درباره آخرین سخنرانی سالیانه رئیس جمهوری آمریکا به مهر می گوید : اظهارات تکراری وغیرمنطقی جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا درباره وجود اسرائیل دموکراتیک در کنار فلسطین دموکراتیک، نشانه نفاق سیاسی وتعامل دوگانه بوش در برخورد با مسائل جهان و منطقه است .
در حالی که بوش درجریان سفر اخیرخود به فلسطین اشغالی، بازگشت پنج میلیون میلیون آواره فلسطینی به سرزمین غصب شده از سوی صهیونیستها را غیر عملی می داندَ؛ در سخنرانی سالانه خود از تشکیل دو دولت دموکراتیک در فلسطین اشغالی سخن می گوید.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین در سفر خاورمیانه ای خود، دست ایهود اولمرت نخست وزیر رژیم صهیونیستی را برای سرکوب مردم بیگناه نوارغزه بازگذاشت و تشدید محاصره و کشتار اخیر مردم غزه به دست نظامیان صهیونیست، پیامد این سفر بود.
به گفته این کارشناس مسائل خاورمیانه، اگر بوش حقیقتا خواهان حل بحران منطقه استَ؛ باید رژیم صهونیستی را برای پذیرش قطعنامه های 242 و 194 و338 شورای امنیت تحت فشار قرار دهد در حالی که بوش بدون توجه به ماهیت جنگ طلبانه رهبران رژیم صهیونیستی از تشکیل دو دولت دموکراتیک در فلسطین اشغالی سخن می گوید.
هانی زاده افزود : رئیس جمهوری آمریکا در این سخنرانی تلاش کرد تا اوضاع امنیتی عراق را کاملا عادی ومطابق برنامه پیش بینی شده قلمداد کند و مدعی شد که نیروهای آمریکای ضربه مهلکی بر پیکره تروریستها وارد کرده اند.
این اظهارات در حالی بیان می شود که نا امنی ها اخیرا در عراق گسترش یافته وکشتار مردم عراق نسبت به ماه های اخیر فزونی گرفته است .
به اعتقاد این کارشناس مسائل سیاسی،سیاستهای بوش ونو محافظه کاران آمریکا در فلسطین،عراق،لبنان وافغانستان نه تنها کمکی به حل بحرانهای منطقه نکرده، بلکه دامنه خشونتها و نا امنی ها را افزایش داده است .
رئیس جمهوری آمریکا همچنین در سخنرانی تکراری وخسته کننده خود بار دیگر از ادبیات ایران هراسی برای توجیه حضور نظامیان آمریکایی در خلیج فارس بهره گیری کرد ومدعی شد که ایران امنیت کشورهای حوزه خلیج فارس را تهدید می کند وباید به عملیات غنی سازی اورانیوم پایان دهد.
به گفته هانی زاده،بوش در حالی، پروسه ایران هراسی خود را دنبال کرد که در جریان سفر اخیر به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس مانند فروشنده دوره گرد تلاش کرد تا توجیهی برای فروش سلاحهای آمریکایی به کشورهای حوزه خلیج فارس پیدا کند.
این کارشناس می افزاید : موضوع تروریسم جهانی و ایران هراسی و امنیت کشورهای حوزه خلیج فارس در واقع ترجیع بندهای سخنرانی های جرج بوش در طول هفت سال گذشته به شمارمی روند که مردم آمریکا به خوبی با این ادبیات تکراری بوش آشنایی دارند.
با اینکه انتظارمی رفت بوش در آخرین سخنرانی سالیانه خود به موضوع اقتصاد فلج شده آمریکا بپردازد، اما رئیس جمهوری آمریکا به دلیل وضعیت حاد اقتصادی این کشور وافزایش بهای نفت، کاهش قیمت دلارو ورشکستگی بانکهای آمریکا ترجیح داد که از ورود به بحث وضعیت اقتصادی آمریکا پرهیز کند.
هانی زاده در پایان ابراز عقیده می کند : درهرحال این سخنرانی اگرچه آخرین سخنرانی بوش در مقام رئیس جمهوری آمریکا خواهد بود، اما به نظر می رسد که مردم آمریکا دریافتند که بوش به نوعی تلاش کرد این گونه القا کند که سیاست حزب جمهوریخواه موفقیت آمیز است تا از رهگذر فریب مردم آمریکا، به این حزب برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری کمک کند.
نظر شما