پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۲ بهمن ۱۳۸۶، ۹:۴۰

به بهانه روز جهانی تالابها-3/

تالاب تصفیه خانه آلاینده های طبیعت است

تالاب تصفیه خانه آلاینده های طبیعت است

یک متخصص محیط زیست گفت: تالاب ذخیره گاه بزرگی از پوشش گیاهی است که در حقیقت نقش یک تصفیه خانه را برای از بین بردن آلاینده های موجود در طبیعت بر عهده دارد.

دکتر محمد رضا مسعودی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: یکی از عوامل اصلی در تخزیب تالاب ها احداث سدهایی است که بر روی رودخانه ها ایجاد می شود و مقدار زیادی از آبی را که وارد تالاب ها می شود ، کاهش می دهد و همین کاهش آب تالاب ها غلظت آلودگی در آن را افزایش داده و بدین ترتیب منجر به از بین رفتن اکوسیستم تالاب و در نتیجه مرگ گیاهان و موجودات اطراف تالاب می شود.

وی افزود: با کاهش آب تالاب میزان اکسیژن محلول در آب کاهش می یابد و در نتیجه آن یا آبزیان درون تالاب از بین می روند و یا به منطقه ای دیگر هجرت می کنند و آبزیانی که به اکسیژن کمتری نیاز دارند جای آنها را در تالاب ها می گیرند و سلامت محیط تالاب را به خطر می اندازند.

دکتر مسعودی نژاد با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلات تالاب ها ورود فاضلاب شهری و صنعتی به درون آنهاست، اضافه کرد: معمولاً فاضلابهای شهری و صنعتی از طریق رودخانه ها وارد تالاب می شوند، غلظت آلودگی تالاب را افزایش می دهند و موجودات اطراف تالاب را از بین می برند.

وی تصریح کرد: تالاب ها در همه کشورهای جهان در خطرند اما در کشورهای پیشرفته با وجود نظارتهای شدیدی که در این زمینه وجود دارد ترمیم آنها به سرعت انجام می گیرد. 

این متخصص محیط زیست در ادامه با اشاره به نقش تالاب ها در زندگی انسان گفت: تالاب ذخیره بزرگی از پوشش گیاهی است که اکسیژن تولید می کند و در حقیقت نقش یک تصفیه خانه را برای از بین بردن آلاینده های موجود در طبیعت بر عهده دارد.

وی اضافه کرد: اکوسیستمهایی مثل تالاب خیلی حساس هستند و با کوچکترین تغییرات دستخوش خطر می شود لذا نگهداری آنها بسیار سخت است و با توجه به اهمیتی که تالاب ها برای انسان دارند وظیفه ماست در نگهداری آنها تلاش کنیم.

مسعودی نژاد تاکید کرد: تالاب ها یکی از زیباترین اکوسیستم های طبیعی و زیستگاه خوبی برای پرورش انواع پرندگان مهاجر هستند و این پرندگان نقش مهمی در اکوتوریسم دارند.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که برای ترمیم وضعیت نا بهنجار تالاب های کشور چه باید کرد، گفت: اولین کاری که در این زمینه باید انجام گیرد این است که این زیستگاهها به صورت یک ذخیره گاه ملی و تحت حفاظت سازمانهایی ازجمله سازمان حفاظت از محیط زیست درآیند تا کسی نتواند بر آنها دخل و تصرف کند.

مسعودی خاطر نشان کرد: بحث هماهنگی بین سازمانها نیز از مواردی است که باید به صورت جدی مورد تامل قرار گیرد هیچکس با توسعه مخالف نیست اما اعتقاد ما این است که توسعه باید پایدار باشد.

 وی اضافه کرد: ما نیاز به برق داریم و باید در رودخانه ها سد سازی شود اما نباید با این اقدام محیط زیست را فراموش کنیم و با از بین بردن طبیعت توسعه را به پیش ببریم.

کد خبر 630704

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha