۱۴ بهمن ۱۳۸۶، ۸:۵۷

در گفتگو با مهر عنوان شد:

سالانه دو هزار فروند کشتی وارد دریای مازندران می شود

سالانه دو هزار فروند کشتی وارد دریای مازندران می شود

ساری - خبرگزاری مهر: مدیرکل بنادر و کشتیرانی استانهای مازندران و گلستان با اشاره به اینکه میزان حجم مبادلات دریایی استان از 300 هزار تن در سالهای قبل انقلاب به 10 میلیون تن رسیده است، گفت: سالانه دو هزار فروند کشتی وارد دریای مازندران می شود.

سید نبی صیدپور در گفتگو با خبرنگار مهر در ساری اظهار داشت: بنادر در سه دهه اخیر در مازندران تحول چشمگیری یافته به طوری که پس از پیروزی انقلاب تنها یک بندر فعال در استان مازندران وجود داشته است.

وی خاطرنشان کرد: تعداد اسکله های بندر نوشهر در آن دوران چهار پست اسکله بوده که اکنون به چهار بندر و 24 پست اسکله تجاری بندری رسیده است.

مدیرکل بنادر و کشتیرانی استانهای مازندران و گلستان با اشاره به اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در دریای خزر هیچ فعالیت تجاری با ناوگان ملی صورت نمی گرفت، تصریح کرد: در سالهای قبل از انقلاب، 100 درصد مبادلات دریای خزر از طریق کشتی های اتحاد جماهیر شوروی حمل می شد.

صیدپور با بیان اینکه در حال حاضر 10 فروند کشتی تجاری فعال در دریای خزر فعالیت دارند، یادآور شد: این کشتی ها ظرفیت حمل بار تا 52 هزار تن را دارا هستند.

این مسئول با اعلام اینکه برنامه سفارش ساخت کشتی های تجاری و نفتی در دریای خزر به سرعت در حال انجام است، بیان داشت: ظرف چندین سال آینده، ناوگان تجاری و نفتی دریای خزر به چندین برابر رقم فعلی افزایش خواهد یافت.

مدیرکل بنادر و کشتیرانی استانهای مازندران و گلستان با بیان اینکه بنادر به عنوان دروازه های اقتصادی کشورها محسوب می شوند در عین حال تصریج کرد: وجود چهار دروازه اقتصادی در چهار نقطه بندری استان مازندران با حجم مبادلات بالا، بسیار حائز اهمیت است.

صیدپور با اشاره به اینکه 90 درصد مبادلات تجاری کشورهای دنیا از طریق دریا و بنادر صورت می گیرد، عنوان کرد: این آمار در کشور ما 95 درصد است که در واقع متوسط مبادلات حمل و نقل دریایی ایران پنج درصد بیشتر از سایر کشورهای دنیا است.

این مسئول ادامه داد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به لحاظ مناسبات سیاسی منطقه، استفاده فعال از بندر نوشهر و بنادر دریای خزر صورت نمی گرفت و در واقع بنادر به عنوان اماکن عیش و نوش سران دربار رژیم منحوس پهلوی به شمار می رفت.

مدیرکل بنادر و کشتیرانی استانهای مازندران و گلستان با بیان اینکه اهمیت حمل و نقل دریایی نقش تاسیسات فراساحلی را در بنادر افزایش می دهد، اظهار داشت: عزم دست اندرکاران کشور بر این است که ناوگان حمل و نقل دریایی شمال کشور روزی در داخل و توسط متخصصان ایرانی تولید شود.

صیدپور با اعلام اینکه در حال حاضر مجموعه کشتی سازی ایران صدرا در بندر امیرآباد فعال است از آغاز عملیات اجرایی دومین مجموعه کشتی سازی مازندران با توان ساخت کشتی های با ظرفیت هفت هزار تن طی ماه های آینده در این استان خبر داد.

به گفته وی، با ایجاد کادر مجرب در صنعت کشتی سازی می توان ضمن ایجاد اشتغال در فعالیت بخشهای صنعت کشتی سازی، تولید اشتغال و گردش اقتصادی را در استان به همراه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه دولت، بندر امیرآباد به منطقه ویژه اقتصادی بندر امیر آباد مبدل شده است ادامه داد: به زودی بندر نوشهر فعالیت خود را در قالب منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر ادامه خواهد داد.

صیدپور همچنین از افتتاح بندر سوم تجاری استان مازندران (فریدونکنار) در دهه فجر امسال در مازندران خبر داد.

کد خبر 631779

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha