به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مجتبی مقصودی دبیر علمی این همایش اعلام کرد: با توجه به اینکه همبستگی ملی محصول کارکرد و تعامل مناسب حکومت، مردم و نهادهای اجتماعی است، این همایش با هدف تبیین مسئله همبستگی و وحدت ملی از دیدگاه علمی به ویژه با تاکید بر مسائل ایران و از منظر نهادهای اجتماعی برگزار خواهد شد.
از دیگر اهداف برگزاری همایش مذکور غنابخشی به ادبیات این حوزه، بازشناسی عوامل و مولفه های انسجام بخش در حوزه های مختلف زندگی اجتماعی و در نهایت ترسیم راهکارها و تدابیر عملی برای تعمیق انسجام اجتماعی و ملی خواهد بود. علاوه بر موسسه مطالعات ملی، ازهمکاری و مشارکت پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) مرکز تحقیقات زبان شناسی دانشگاه تربیت مدرس و انجمن ژئوپلیتیک در برگزاری همایش بهره گرفته شده است.
بر اساس این گزارش، زمینه ها و محورهای همایش بازشناسی، عوامل و مولفه های انسجام بخش از حوزه های دین، آموزش، زبان، رسانه ها، سیاست، اقتصاد و خانواده است و با توجه به فراخوان صورت گرفته تاکنون 220 چکیده و 60 مقاله در موضوعات مربوط به این دبیرخانه ارسال شده است که به لحاظ فراوانی بیشترین تعداد در حوزه رسانه های ارتباط جمعی، زبان و ادبیات فارسی و جغرافیای سیاسی بوده است.
دبیر علمی این همایش همچنین اعلام کرد که از میان چکیده ها و مقاله های رسیده پس از داوری، 15 مقاله برای سخنرانی و همین تعداد به صورت پوستر برای ارائه در روز همایش انتخاب شده است ضمن اینکه مجموعه ای از 100 چکیده مقاله پذیرفته شده منتشر و در روز همایش بین حضار توزیع خواهد شد. از میان مقالات واصله نیز حدود 20 مقاله در دو مجموعه مقالات همایش چاپ و نشر خواهد شد و نیز برگزیده ترین مقالات در اختیار فصلنامه مطالعات ملی با درجه علمی - پژوهشی قرار خواهد گرفت که پس از داوری در فصلنامه مذکور چاپ و انشار خواهد یافت.
نظر شما