فرزاد موتمن درباره پذیرش کارگردانی فیلم تلویزیونی "شب زده" با موضوع انقلاب به خبرنگار مهر گفت: "وقتی فیلمنامه را خواندم آنچه نظرم را جلب کرد ژانر جنایی فیلم بود. این ژانر را خیلی دوست دارم و قبلاً هم چند کار سینمایی در این ژانر ساخته بودم. همچنین قصه "شبزده" در سالهای 55 و 56 و آخرین سالهای حکومت پهلوی در روزهای انقلاب اتفاق میافتد."
وی در ادامه افزود: "شخصیتهای محوری قصه، دخترعمو و پسرعمویی که به روی هم اسلحه میکشند، برایم جالب بود. سعی کردم شخصیتهای "شبزده" برای مخاطبان باورپذیر باشند، چرا که خودم انقلاب را از نزدیک حس و از تجربیاتم استفاده کردم. من در سالهای انقلاب تحصیلاتم را در آمریکا رها کردم و به ایران آمدم. یادآوری این روزها در این فیلم برایم لذتبخش بود."
بابک حمیدیان در نمایی از فیلم تلویزیونی "شبزده"
کارگردان "شبزده" درباره تردیدهای شخصیتهای مریم که در فیلم گاهی با چادر و گاهی بدون آن دیده میشود توضیح داد: "در سالهای اول انقلاب مردم سردرگم بودند. میخواستم شخصیت مریم هم به لحاظ ایده، مذهب و پوشش مردد باشد. به همین دلیل در برخی جاها او را با چادر و برخی مکانها بدون چادر میبینید. سعی کردم شخصیتهای فیلم برای مخاطبان قابل لمس باشد."
موتمن درباره اینکه چرا فیلمسازان کمتر سراغ ساخت فیلمهایی با موضوع انقلاب میروند گفت: "شاید نگران هستند که لحن قصه مستقیمگویی و شعار شود، اما "شبزده" دور از شعار است و بیشتر یک قصه جنایی را به تصویر کشیده و مسائل سیاسی و انقلابی در پسزمینه کار است."
وی درباره ریتم بسیار آرام فیلم تلویزیونی "شبزده" توضیح داد: "این فیلم حادثهای نیست، بلکه جنایی است. در فیلم جنایی هم نباید حوادث خیلی سریع اتفاق بیفتد. اگر به فیلمهای جنایی فرانسوی دهه 1970 مراجعه کنید، فیلمها به لحاظ ریتم آرام هستند و فیلم "شبزده" هم یادآور این نوع فیلمهاست."
موتمن با اشاره به پایان "شب زده" گفت: "وقتی ساخت فیلم را شروع کردیم، دو پایان برای آن در نظر گرفتیم و هر دو پایان ضبط شد. من پایانی را میپسندم که انتخاب نشد. البته نظر مسئولان رسانههای تصویری این طور بود که آن پایان انتخاب شود. این فیلم از تولیدات موسسه رسانههای تصویری است و در نسخه DVD همان پایانی را میبینیم که من میپسندم."
وی درباره حرکات توام با لرزش دوربین در نماهای نزدیک گفت: "تکان دادن دوربین زمانی که روی سهپایه قرار دارد استاندارد سینما نیست، اما با این حرکت دوربین قصد داشتم حس اضطراب و بیثباتی شخصیتهای قصه را نشان دهم و بر آن تاکید کنم، چرا که ویژگی سالهای اول انقلاب بیثباتی است."
کارگردان "شبزده" درباره انتخاب بابک حمیدیان و طناز طباطبایی برای نقشهای ارسلان و مریم گفت: "ارسلان فرصتطلب است و برای یافتن موقعیت بهتر جذب ساواک میشود. علاقمند بودم شخصیتی انتخاب کنم که چهره سمپاتیک داشته باشد و کلیشه نباشد. بازی طباطبایی را هم خیلی دوست داشتم و در یکی از فیلمهای من نقشی کوتاه بازی کرده بود. از بازی این دو بازیگر راضیام."
فیلم تلویزیونی "شبزده" به کارگردانی فرزاد موتمن و تهیهکنندگی سهید شاهسواری 22 بهمن ساعت 16 از شبکه اول پخش شد. در این فیلم که به سفارش موسسه رسانههای تصویری تولید شده، بابک حمیدیان، طناز طباطبایی، رحیم نوروزی، کیانوش گرامی، بهرام ابراهیمی، سیروس میمنت، آرش تاج، فرهاد بشارتی، سیف جمالی و ... به ایفای نقش پرداختهاند.
در خلاصه داستان "شبزده" آمده: مریم دختری انقلابی است که یکسال پیش نامزد خود را در شب نامزدی گم کرده و اکنون دنبال اوست. دیگر عوامل فیلم عبارتند از جواد صفا مدیر تصویربرداری، مهدی آزادی صدابردار، شیوا خجسته طراح گریم، لیلا میری و عنایتی طراحان صحنه و لباس، حسین رستمی مدیر تولید. چندی پیش "انتهای جاده" موتمن از شبکه یک پخش شد.
نظر شما