۲۴ بهمن ۱۳۸۶، ۱۲:۲۹

/ اختصاصی مهر /

طراحی سیستم پردازش اطلاعات بیماریهای مغز و اعصاب در کشور

طراحی سیستم پردازش اطلاعات بیماریهای مغز و اعصاب در کشور

رئیس قطب علمی کنترل و پردازش هوشمند از طراحی سیستم پردازش اطلاعات در زمینه بیماریهای مغز و اعصاب توسط پژوهشگران ایرانی خبر داد.

دکتر حمید سلطانیان زاده استاد دانشکده فنی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این سیستم پردازش اطلاعاتی در زمینه بیماریهای مغز و اعصاب، تومورهای مغزی، صرع و سکته های مغزی کاربرد دارد.

وی یادآور شد: در واقع این سیستم به شناسایی مشکل و شناخت بهتر درمان در بیماریهای اعصاب و برداشتن گامهای بعدی در درمان می پردازد و به کمک پردازش این اطلاعات می توان به درمان کمک کرد.

رئیس قطب علمی کنترل و پردازش هوشمند خاطرنشان کرد: در این راه از دستگاههای تصویربرداری مانند سی تی اسکن، ام آر آی، تشدید مغناطیسی، پزشکی هسته ای و الکتروآنسفالوگرافی استفاده می شود و پس از پردازش اطلاعات، نتایج این کار به پزشک و بیمار ارائه می شود.

وی افزود : پژوهشگران ایرانی موفق شده اند سیگنالهایی که از این دستگاهها گرفته می شود را به نحو مطلوبی پردازش کنند و اطلاعات کمی و کیفی را از آن استخراج کنند و نتایج اطلاعات و سیگنالها را با هم تلفیق کرده و در نهایت اطلاعات جامعی را در اختیار پزشکان علوم اعصاب قرار دهند.

سلطانیان زاده خاطرنشان کرد: تصویربرداری پزشکی برای ارزیابی هر ناحیه ای از بدن می تواند مورد استفاده قرار گیرد اما مغز به دلیل اهمیت در بدن و ارتباط با بیماریهای مختلف در صدر این موضوعات قرار دارد. پس از آن قلب است که با توجه به افزایش بیماریهای قلب و عروقی از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی گفت: ما توانسته ایم به کمک پردازش این اطلاعات بیماران را به روش غیر تهاجمی مورد ارزیابی قرار دهیم.

استاد دانشکده فنی دانشگاه تهران اضافه کرد: این فعالیت در بیشتر کشورها انجام می گیرد اما بومی کردن دانش این موضوع و شرکت در تولید دانش توسط پژوهشگران ایرانی از اهمیت زیادی برخوردار است که انجام گرفته است و خوشبختانه همگام با دنیا در این زمینه حرکت کرده ایم.

کد خبر 638046

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha