به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه انگليسي گاردين، وي درمصاحبه اي كه بارديگر دليل همكاري انگليس در جنگ عراق را به سوال مي كشد، فاش كرد كه انگليس چه گونه درآغاز جنگ دچار بحران هايي قانوني در رابطه با قانون اساسي شد. وي افزود اين بحران ها به آن دليل رخ داد كه انگليس درصدد بود براي ورود به جنگ يك پوشش قانوني جهان پسند بيابد.
به نوشته گاردين، بويس كه با آبزرور گفتگو مي كرد، درباره اينكه آيا كناره گيري اش از ارتش به دليل همين موضوع بوده است، چيزي نگفت. وي در ماه مي (ارديبهشت) از ارتش انگليس خارج شد. اما بويس خروج خود را عملي بسيار به موقع خواند.
اين درياسالار سابق انگليس به آبزرور گفت: توني بلر در آخرين لحظات قبل از شروع جنگ از لرد "گلد اسميت" دادستان كل انگليس خواسته بود نكات قانوني را طوري دستكاري نمايد كه همكاري انگليس با آمريكا براي اشغال عراق را قانوني جلوه دهد.
اين روزنامه انگليس در ادامه با اشاره به نكاتي كه ژنرال بويس فاش كرد، نوشت: مسائلي كه روز به روز درباره بلر فاش مي شود، پرونده وي را سنگين تر كرده و و اين مورد اخير نيز نخست وزيرانگليس را اجبار مي كند كه توضيح دهد چرا گلد اسميت را وادار به اين عمل كرده است. گفتني است گلد اسميت از ماهها پيش به آمريكا سفر كرده و در آنجا ساكن شده است.
درياسالار "ميشل بويس" كه نيروهاي انگليس را براي جنگ عراق رهبري مي كرد، بحران هاي حقوقي دولت انگليس را در آغاز جنگ برملا كرد.
کد خبر 63853
نظر شما