* اخبار ایران
روزنامه رپوبلیکا نوشت که پس از توهین دوباره روزنامه های دانمارکی به پیامبر اسلام (ص)، دولت ایران به نشانه اعتراض به این عمل سفیر دانمارک در تهران را احضار نمود.
به گزارش رسانه های ایران در بیانیه رسمی وزارت امورخارجه این کشور آمده است: وزارت امورخارجه ایران پس از با خبر شدن از چاپ دوباره مطالب توهین آمیز در رسانه های دانمارکی برای آگاهی از مراتب اعتراض خود به این اقدام سفیر دانمارک در تهران را احضار نمود، وزارت امورخارجه ایران ضمن انتقاد از این اقدام خواهان اقدامات پیشگیرانه دولت دانمارک در این راستا شده است.
مقامات یکی از روزنامه های دانمارکی که بار دیگر کاریکاتور توهین آمیز درباره پیامبر اسلام (ص) را به چاپ رسانده است در دفاع از این اقدام خود مدعی شد: در کشور ما آزادی بیان وجود دارد و این رسالت مطبوعات می باشد که آزادانه به بیان نظرات خود بپردازند و ما این رسالت را همواره حفظ خواهیم نمود.
* اخبار و تحولات داخلی
1- اخبار سیاسی
روزنامه کوران تمپو نیز درباره روابط جاکارتا با کوالالامپور تعدادی از نمایندگان مجلس از دولت درخواست نمودند بدلیل اقدام اخیر مالزی مبنی بر استخدام جوانان اندونزیایی در ارتش خود به دولت این کشور رسما یادداشت اعتراض ارسال نماید.
"افندی خیره" یکی از نمایندگان مجلس و رئیس فراکسیون حزب بیداری ملی در این رابطه به خبرنگاران گفت : ما در حال رایزنی با کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می باشیم تا کمیسیون رسما این درخواست را به دولت اعلام دارد.
"علی مختار نقابلین" عضو کمیسیون اول مجلس معتقد است : دولت باید رابطه خود با مالزی را بطور کل بازبینی کند. وی تصریح کرد : استخدام جوانان اندونزی در ارتش مالزی از مدت ها پیش در حال انجام می باشد ولی دولت تا به امروز هیچگونه توجهی به این مسئله نداشته و زمان آن رسیده است که در این رابطه اقدامی انجام دهد.
"آگونگ لاکسونو" رئیس مجلس نیز گفت : دولت باید از طرق دیپلماتیک مراتب اعتراض خود را به گوش مقامات مالزیایی برساند تا آنان دست از این اقدام خود بردارند.
این در حالی است که سخنگوی وزارت امورخارجه اندونزی اعلام داشته است که این وزارتخانه در حال تحقیق بر روی مسئله استخدام جوانان اندونزی می باشد تا ضمن تماس با سفارت مالزی و همچنین کنسولگری های خود در دیگر شهرهای مالزی اطلاعات بیشتری در این رابطه بدست آورد.
روزنامه کوران تمپو در مطلبی با تیتر"1.3 میلیون نفر از دانش آموزان اندونزیایی معتاد می باشند" به نقل از "ماده نانگکاو" رئیس سازمان مبارزه با فساد مالی نوشت: از میان 19 میلیون دانش آموز و دانشجو در سراسر اندونزی بیش از 1.3 میلیون نفر آنان معتاد می باشند. وی تصریح کرد : ما روی پرونده های بسیاری کار نموده ایم که متاسفانه دانش آموزان و دانشجویان در آنها نقش اساسی را بازی می کردند تا جایی که دانش آموزان دبستانی نیز جزئی از این پرونده ها بودند.
رئیس سازمان مبارزه با مواد مخدر خطاب به دانش آموزان معتاد و یا دخیل در امور خرید و فروش مواد مخدر گفت : من به شما توصیه می کنم در اسرع وقت مواد مخدر را ترک کنید زیرا در صورت دستگیری شما این قانون خواهد بود که در ارتباط با شما تصمیم خواهد گرفت .
روزنامه سواراکاریا درباره خرید نظامی از کره جنوبی به نقل از "سوپارجونو" فرمانده نیروی دریایی اندونزی نوشت: طبق توافقات ایجاد شده میان اندونزی و کره جنوبی، این کشور ده ها تانک مدل LVT 7A2 را در آینده نزدیک به نیروی دریایی ارتش اندونزی هدیه خواهد داد. وی تصریح کرد : البته این تانک ها ساخت سال 1984 می باشد ولی در صورت مناسب بودن شرایط کیفیتی آن می توان از این تانک ها در نیروی دریایی استفاده نمود البته پیش از استفاده تمامی این تانک ها کنترل کیفیت خواهند شد.
وی در پاسخ به اینکه چه زمانی این تانک ها به نیروی دریایی ارتش اندونزی تحول داده خواهد شد گفت : زمان دقیق تحویل این تانک ها و همچنین تعداد آنان مشخص نشده است ولی ما جدا از دریافت این تانک ها در حال خریداری تانک های مدل BMP3 از روسیه نیز می باشیم.
خبرگزاری انتارا نیز خبر داد که "تاراج کارینا" رئیس جمهور فنلاند در تاریخ 18 الی 19 ماه فوریه برای دیدار با "سوسیلو بامبانگ یودیونو" رئیس جمهور اندونزی به جاکارتا سفر خواهد نمود.
"کریستیارتو لگوو" سخنگوی وزارت امورخارجه اندونزی در این رابطه به خبرنگاران گفت : رهبران دو کشور در دیدار با یکدیگر درباره مسائل مختلف به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت ولی موضوع اصلی مورد تبادل نظر دو کشور مسئله همکاری میان دو کشور در زمینه جنگلداری خواهد بود. وی تصریح کرد : در این دیدار همچنین به پیگیری توافقات انجام شده در اجلاس UNFCCC پرداخته خواهد شد و در پایان نیز بیانیه مشترکی توسط دو رئیس جمهور اعلام خواهد گردید.
لازم بذکر است سفر رئیس جمهور فنلاند به اندونزی در راستای پاسخ به سفر سال 2006 "سوسیلو بامبانگ یودیونو" به کشور فنلاند می باشد.
2- اخبار اقتصادی
روزنامه کمپاس درباره سهمیه بندی سوخت به نقل از "توماس دارماوان" رئیس انجمن شرکت های تولیدات خوردنی و آشامیدنی در رابطه با طرح سهمیه بندی سوخت نوشت: با توجه به اینکه سهمیه بندی سوخت توسط کارت های هوشمند انجام می شود لذا این موضوع سبب خواهد شد هزینه حمل و نقل سوخت افزایش یافته و در نتیجه آن قیمت تمام شده سوخت نیز افزایش یابد. وی با بیان اینکه صنایع کوچک و متوسط از طرح سهمیه بندی سوخت بیشترین ضرر را می بینند گفت : صنایع کوچک و متوسط برای تامین نیاز سوخت خود باید تلاش بسیاری نمایند تا بتوانند همچنان تولید داشته باشند و این طرح فعالیت آنان را با خطر جدی مواجه خواهد ساخت.
این در حالی است که صاحبان پمپ بنزین ها نیز اجرای طرح استفاده از کارت های هوشمند و سهمیه بندی بنزین را دشوار توصیف کرده و اعلام داشتند اجرای این طرح برای آنان هزینه های بسیاری بهمراه خواهد داشت که مهمترین آن آشنا نمودن کارمندان پمپ بنزین ها با راه استفاده از کارت های هوشمند خواهد بود.
خبرگزاری آنتارا از تحقق هدف سرمایه گذاری دولت در سال 2007 خبر داد و گزارش داد که طبق آمار منتشره، اندونزی موفق شده است در سال 2007 علاوه بر موفقیت در جذب سرمایه های خارجی، سرمایه های داخلی را نیز در پروژه های بسیاری در داخل کشور بکار گیرد. بر همین اساس اینک با آغاز سال 2008 میلادی دولت اعلام نموده است که در سال گذشته بیش از 135 تریلیون روپیه سرمایه خارجی و داخلی جذب نموده که این میزان بسیار بیشتر از هدف مورد نظر دولت یعنی جذب 114 تریلیون روپیه سرمایه در سال 22007 میباشد.
"آنگیتو" یکی از مقامات سازمان سرمایه گذاری اندونزی در این رابطه به خبرنگاران گفت : ما برای دستیابی به موفقیت کنونی ، از سال 2005 در تلاش بوده ایم و این پروژه ای می باشد که در 2 سال پیش آغاز شده است. وی با اشاره به اینکه جذب سرمایه داخلی و خارجی در پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور تاثیر بسزایی خواهد گذاشت گفت : ما در تلاش می باشیم تا همین روند را در سال 2008 نیز ادامه دهیم تا بدین وسیله ضمن اجرای پروژه های فراوان در رشد اقتصادی کشور نیز تاثیرگذار باشیم.
*مقالات
روزنامه رپوبلیکا با اختصاص مقاله اصلی صفحه مقالات خود در مطلبی با عنوان"زنان ایران پس از انقلاب اسلامی" به نوشته علی پهلوانی راد به بررسی وضعیت زنان در قبل و بعد از انقلاب اسلامی ایران پرداخت.
در این مقاله نویسنده با نام بردن از زنان بعنوان یکی از ارکان های اصلی پیروزی انقلاب اسلامی سال 1979 حضور زنان در عرصه های مختلفی فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، ورزشی و ... در حال حاضر را در مقایسه با وضعیت آنان در پیش از انقلاب غیر قابل مقایسه می داند و از ایران بعنوان نمونه ای برای دیگر کشورهای خاورمیانه در بحث رعایت حقوق زنان نام می برد.
نویسنده همچنین به ارائه آمار دقیقی در ارتباط با زنان ایران 29 سال پس از انقلاب اسلامی می پردازد و می نویسد : حضور فعال زنان در نهاد ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا موجب شده است تا زنان ایران به راحتی نظرات خود را در سیاست های کلی نظام ایران وارد سازند.
در پایان این مقاله نیز نویسنده ضمن اشاره به موفقیت های زنان ایرانی در سطح جهانی من جمله صعود آنان به بلند ترین قله جهان و کشفیات علمی فراوان، حضور زنان ایرانی را در عرضه بین المللی موفق ارزیابی می نماید.
نظر شما