ولی الله زراعتکار در گفتگو با خبرنگار مهر در بیرجند با اشاره به تأثیر ویژه طرح پزشک خانواده در ارتقاء شاخصه های بهداشتی در سطح روستاهای خراسان جنوبی افزود: اجرای این طرح منجر به کاهش مرگ و میر شیرخواران از 94/32 در هزار به 6/23 در هزار نفر در این مدت زمانی شده است.
وی با بیان اینکه طرح پزشک خانواده از سال 84 در خراسان جنوبی آغاز شده است، اظهار داشت: از مجموع مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی استان، 60 مرکز مجری طرح پزشک خانواده هستند که جمعیتی معادل 385 هزار و 959 نفر را تحت پوشش قرار داده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تاکید کرد: تامین پزشک مجری طرح پزشک خانواده جهت مراکز روستایی و شهری از طریق قرارداد با بخش خصوصی امکان پذیر است که در خراسان جنوبی علاوه بر محرومیت و کمبود خدمات رفاهی، میانگین حضور پزشک در مراکز نیز کمتر از سایر نقاط کشور است.
به گفته وی، برای اجرای طرح پزشک خانواده در کل مراکز بهداشتی استان به فعالیت 106 پزشک عمومی نیاز است که در حال حاضر 84 پزشک مشغول خدمت هستند و به رغم پیگیریهای مکرر تاکنون موفق به رفع این مشکل نشده ایم.
زراعتکار خاطرنشان کرد: خشکسالی های پی در پی و تشدید سوء تغذیه مادران باعث افزایش تولد نوزادانی با وزن کمتر از نرم طبیعی شده است به طوری که طی سال 84 تا 85 میزان تولد نوزادان با وزن کمتر از دو هزار و 500 گرم از 54/5 به 31/6 در هزار افزایش یافته است.
وی از همکاری کمیته امداد، بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برای اجرای طرحهای بهداشتی از جمله تحت پوشش قرار دادن مادران باردار، توزیع سبدهای غذایی و خدمات بهداشتی در جهت جلو گیری از این روند خبر داد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در خصوص طرح بیمه روستاییان خاطرنشان کرد: در حال حاضر تمام روستاها و نیز شهرهای زیر 20 هزار نفر خراسان جنوبی بهره مند از پزشک خانواده هستند و هم اکنون 86 درصد این افراد دارای دفترچه روستایی و بقیه تحت پوشش سایر بیمه ها هستند.
نظر شما