به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، گئورگی باکالوف از وزارت آموزش بلغاستان گفت: در نظر داریم دین را بهعنوان موضوع یکی از مباحث درسی در مدارس ارائه کنیم تا دانش عمومی دانشآموزان از دین افزایش یافته و به آنها حسننیت و تساهل را بیاموزیم.
وی اظهار داشت که براساس این طرح آموزش دین برپایه تاریخ و دیدگاههایی صورت میگیرد که درباره ادیان مختلف جهان وجود دارد.
دنیل ولتچف وزیر آموزش بلغارستان گفت: این آموزشها برای مقطع ابتدایی اجباری و برای مقطع متوسطه اختیاری خواهند بود.
در این طرح، از مثلهای انجیلی به منظور ترویج ارزشهای اخلاقی در ضمیر دانش آموزان کم سن استفاده خواهد شد؛ درحالی که دانش آموزان مقاطع تحصیلی بالاتر از تاریخ ادیان، آشنایی با اماکن مقد، متون مقدس و اخلاق و هنر دینی سود خواهند برد.
80 درصد جمعیت 8/7 میلیون بلغارستان را مسیحیان ارتدکس تشکیل داده و تنها 30 درصد از جمعیت این کشور خود را ایماندار توصیف میکنند.
مسلمانان بلغارستان 12 درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص دادهاند. پیش از کمونیست دروس دینی مسیحی بخشی از برنامه درسی هر مدرسهای بود؛ اما آدب دینی توسط حاکمان کمونیست ممنوع شده بود. پس از سقوط رژیم کمونیستی در سال 1989، دین بار دیگر بستری برای احیا و درخشش در این کشور یافت.
یک دهه پیش در برخی از مدارس این کشور اسلام و مسیحیت به صورت اختیاری تدریس میشد. در سال 2000 دولت بلغارستان درسهای جداگانهای در باره اسلام، مسیحیت، بودیسم و بنیادگرایی و فرق دینی در کلاسهای فلسفه مقطع دبیرستان ارائه کرد.
از سال 2001 مقامات دولتی برای فعالیت در دفاتر خود از انجیل استفاده کرده و مقابل صلیب قرار میگیرد تا سوگند یاد کند، همچنین افتتاح سازمان و یا دفاتر جدید در این کشور با مراسم دینی همراه است.
نظر شما