پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۴ اسفند ۱۳۸۶، ۱۶:۴۰

چیت چیان :

مراکز تحقیقاتی وزارتخانه ها از کمبود پژوهشگران جوان رنج می برند

قائم مقام وزارت نیرو گفت: مراکز تحقیقاتی وابسته به وزارتخانه ها از کمبود نیروی محقق و پژوهشگران جوان رنج می برند.

به گزارش خبرنگار مهر ، حمید چیت چیان عصر امروز درهمایش چالشها و فرصتهای ساخت تجهیزات صنایع آب و برق در تهران با اشاره به ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص سند چشم انداز 20 ساله گفت: رهبر انقلاب اهداف بلندی را در سند چشم انداز 20 ساله فراروی ملت و دولت قرار داده که باید با عزمی راسخ و همتی بلند بیش از پیش گامهای محکمی برای رسیدن به اهداف آن برداشت.

قائم مقام وزیر نیرو افزود: اهدافی که در سند چشم انداز ترسیم شده نیازمند بازنگری در نقش دولت ، دانشگاه و صنعت است به نحوی که ارتباط  میان این سه نهاد مورد بازنگری قرار گیرد.

وی تصریح کرد: در این دوره نقش تولید علم ، فناوری و وظیفه نهادهای مسئول در حرکت آتی کشور متفاوت از قبل است و باید سازمانها و نهادهای جدیدی تعریف شود که ظرفیت اجرای سیاستهای آتی را داشته باشند.

چیت چیان با اشاره به طبقه بندی انواع پژوهشها به 3 نوع طبقه بندی، تصریح کرد:  پژوهشها در سه قالب بنیادین ، کاربردی و توسعه ای معنا می یابد که در نوع اول و سوم تکلیف مشخص است اما در رابطه با پژوهشهای کاربردی پیچیدگی های خاصی به چشم می خورد.

به گفته قائم مقام وزیر نیرو پژوهشهای کاربردی ابعاد بزرگی داشته و حمایت از اجرای آنها و تحقیقات مرتبط فقط از عهده دانشگاه و نه یک بنگاه اقتصادی بر می آید. اما به تنهایی می توان آن را انجام داد.

چیت چیان  تصریح کرد: پژوهشهای کاربردی نیازمند به زمان طولانی است تا به نتیجه برسد و بنابراین باید از آن پشتیبانی مستمر و طولانی مدت صورت گیرد به نحوی که این نوع پژوهشها با همکاری چندین دانشگاه ، شرکت و بنگاه و همت دولت و هدایت آن به نتیجه می رسد.

قائم مقام وزیر نیرو اظهار داشت: ساختارهای پژوهشی که در حال حاضر در کشور وجود دارد از الگوهای متعددی تبعیت می کند که هر کدام از این الگوها برای ساختارهای پژوهشی کاربرد ویژه دارد به نحوی که برای حوزه ای از وضعیت علمی و فناوری مفید است.

وی با اشاره به لزوم راه اندازی جنبش نرم افزاری در کشور گفت: برای تحقق این امر نیازمند ایجاد ساختارها و نهادهای جدید هستیم.

به گفته چیت چیان، مراکز تحقیقاتی وابسته به وزارتخانه ها از کمبود نیروی محقق و پژوهشگران جوان رنج می برند اما مراکز تحقیقاتی وابسته به بنگاه ها که عمدتا مسئولیت پژوهش توسعه ای را دارند اگر چه از پشتیبانی مطلوبی برخوردار هستند اما نوعا به لحاظ گسترش فقط بخشی از تحقیقات را ادامه می دهند که رایج به  محصولات تولیدی بنگاه خاص است.

به گفته قائم مقام وزیر نیرو این نوع موسسات باید بتواند از نیروی دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا بهره گیرند.

همچنین در این نشست  محمد رضا عطارزاده مدیر عامل شرکت مادر تخصصی ساتکاب نیز با اشاره به پیشینه برگزاری یازدهمین کنگره سراسری دولت ، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی، افزود: دغدغه رهبر فرزانه انقلاب ما را بر آن داشت که به دنبال گسترش همکاری های صنعت و دانشگاه باشیم و در راه وظایف مورد نظر ایشان از دانشگاهیان وصنعتگران گام برداشته و کشور را به مرز خودکفایی برسانیم.

وی اظهار داشت: ویژگی دولت نهم حضور یک رئیس جمهور دانشگاهی بود که در حقیقت زمینه مساعدی را برای گسترش همکاری های دولت ، دانشگاه و صنعت فراهم می آورد.

عطارزاده سپس به ایجاد پژوهشگاه نیرو در وزارت نیرو برای توسعه فناوری تجهیزات صنایع آب و برق اشاره کرد و گفت: باید از بستر تولید فکر و توسعه گامی برای پیشبرد صنعت در مکان هایی که آزمایشگاه های مجهز دارند، بهره گیریم و با سیاستهایی که در راستای قوانین و مقررات و نیز با پیشتیبانی های دولت محقق است، بهره مند شویم.

به گفته وی، با سیاستهایی که در راستای قوانین و مقررات و با پشتیبانی های دولت به وجود آمده باید چالشهای پیش رو را به سرعت حذف کرده و حرکت رو به جلویی انجام دهیم.

یازدهمین کنگره سراسری همکاریهای دولت ، دانشگاه و صنعت از چهارم و ششم اسفند ماه در پژوهشگاه نیرو برگزار می شود.

کد خبر 644133

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha