به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه هاروارد با همکاری پژوهشگران یک موسسه تحقیقاتی در سوئیس که نتایج یافته های خود را در تازه ترین شماره مجله "ساینس" منتشر کرده اند، نشان دادند که در صدف مروارید راز ساخت مواد جدید با مقاومت بسیار بالا نهفته است.
این دانشمندان روشی را برای ترکیب و سنتز یک ماده جدید یافته اند. این ماده دقیقا ساختاری مشابه ساختار داخلی صدف مروارید دارد.
مقاومت ویژه صدف مروارید به ساختار دوگانه آن مرتبط است. این دو بخش شامل قسمتهای ارگانیکی و معدنی است.
این محققان موفق شدند ساختار داخلی صدف را در ابعاد 5/0 میلیونیوم میلیمتر اما با دو برابر مقاومت صدف طبیعی ترکیب کنند.
این دانشمندان تنها با جایگزینی اکسید آلومینیوم به جای کربنات کلسیم (یکی از مواد به کار رفته در ساختمان صدف طبیعی) توانستند مقاومت این ماده جدید را دو برابر مقاومت نوع طبیعی آن کنند.
این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: "این نوع ساختار ترکیبی می تواند در عرصه های مختلفی چون مهندسی شهری، هوافضا و ساخت فضاپیماها کاربرد داشته باشد."
پیش از این دانشمندان در تحقیقات دیگری نشان داده بودند که این ماده زیستی سه هزار برابر قوی تر از مواد و کانی های معدنی است و حتی در شرایط سخت هم در هم نمی شکند و اکنون این محققان آمریکایی و سوئیسی به ماده ای با دو برابر مقاومت صدف طبیعی دست یافته اند.
نظر شما