۱۹ اسفند ۱۳۸۲، ۱۴:۱۴

ايران بايد زمين بازي را ترك كند

توطئه گام به گام آمريكا در وين ؛ بازيگري اروپا والبرادعي

توطئه گام به گام آمريكا در وين ؛ بازيگري اروپا والبرادعي

اولين روز نشست شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي در حالي به پايان رسيد كه پيگيري روند طرح پرونده هسته اي ايران در يكسال گذشته نشان مي دهد كاخ سفيد سناريوي يك توطئه گام به گام را با بازيگري البرادعي و سه كشور اروپايي براي به دام انداختن كشورمان در حال اجرا دارد و لزوم ابتكار عمل فوري ايران براي ترك ميدان بازي در وين، تا زماني كه نگاه به پرونده ايران به مسير فني بازگردد و تعهدات متقابل به انجام رسد حياتي است.

 به گزارش خبرگزاري مهر از وين، ادامه گزارش وسخنان غير حقوقي و دو پهلوي البرادعي و همچنين مقايسه مضحك وضعيت ايران با ليبي كه باعث شد سخنگوي آژانس نيز از اين مقايسه مديركل ابراز شگفتي نمايد ، معامله پشت پرونده آمريكا و انگليس باليبي براي بسته شدن پرونده اين كشوردر حالي كه گزارش بازرسي آژانس رسما رويكرد نظامي هسته اي اين كشور را تاييد كرده است، سخنان اخير جرج بوش مبني بر استراتژي گام به گام آمريكا براي مهار قدرت هسته اي ايران  و در پي آن تلاش ديپلماتيك گسترده هيات نمايندگي آمريكادروين براي وادار كردن آژانس به عكس العملي شديد اللحن براي فرسايشي ماندن پرونده هسته اي ايران تنها بخشي از دلايلي هستند كه دست ايران رااز نظر موازين حقوقي بين الملل براي ترك ميداني كه جز بوي توطئه از آن نمي آيد باز گذاشته است.

 يك مقام بلند پايه كشورمان در گفتگو با مهر ضمن ابراز نگراني از اظهارات  مدير كل اين آژانس، درمورد اظهارات صبح ديروز وي تاكيد كرد: نفس قرار دادن جمهوري اسلامي ايران و ليبي در كنار يكديگر برخوردي بسيار غير منصفانه است و نشان مي دهد درآنچه كه آقاي البرادعي مي گويد مسائل غير فني هم بدون سهم نيست . لذا اگر روند موجود ادامه يابد ايران بدون هيچ ملاحظه اي در روابط خود با آژانس و اروپا تجديد نظر خواهد كرد.

وي گفت: ديگر براي همگان مشخص شده است كه گزارش اخير محمد البرادعي دقيقا با نظر آمريكا و چراغ سبز كشورهاي اروپايي مانند انگليس و فرانسه تهيه شده است. يكي از دلايل اين هماهنگي قدرداني فراوان آمريكا از شخص مدير كل است در حاليكه در نشست ماه نوامبراهانت و حمله شديد نماينده واشنگتن به البرادعي او را به انتشار بيانيه اي در دفاع از خود وادار ساخت.

در عين حال منابع مطلع در وين از جلسه هفته گذشته فرستادگاني از آمريكا با البرادعي خبر داده اند كه بطور رسمي درخواستهاي آمريكا از وي در مورد پرونده ايران خاطر نشان شده است . درخواستهايي كه ديروز در بيانيه هيات آمريكايي نيز آمده است و مهمترين محور آن فرسايشي نگاه داشتن پرونده ايران براي دوره هاي متوالي نشست شوراي حكام است و البرادعي ديروز در سخنان افتتاحيه خود به ايفاي نقش در همين سناريو پرداخت. اوصريحا و برخلاف حقايق موجود گفت كه " پرونده ايران بسته نخواهد شد و من گزارش بعدي را درماه مي براي طرح در جلسه ژوئن شورا ارائه خواهم داد."

از سوي ديگر خبرهاي رسيده از وين حكايت از اين دارد كه سه كشور مهم اروپايي با محوريت انگلستان با لابي هاي بي پرده با آمريكا در صدد تكرار بازي ماه نوامبرگذشته براي افزودن بردامنه امتياز گيري از ايران هستند. آنهامي خواهند كه ازيكسو بيانيه پيشنهادي ايالات متحده و كشور هاي همسو نظير استراليا، كانادا و نيوزيلند از تندي بسيار غير معقولي عليه ايران برخوردار باشد تا آنها با ژست"رابين هودي" وارد ميدان شده و اعلام نمايند كه بيانيه فوق بايد تعديل شود؛ و از سوي ديگر به خاطر به اصطلاح اين تعديل درخواست هاي بيشتري از ايران مطالبه نمايند.

اگر به در خواست هاي اوليه آمريكا در دوره هاي گذشته شوراي حكام عليه ايران توجه كنيم در خواهيم يافت كه استراتژي آمريكا گام به گام ولي آهسته در حال اجرا است كه البرادعي و اروپا ايفاي نقش هاي اصلي در آن را برعهده دارند. در نوامبر گذشته هيات آمريكايي در بيانيه اي كه توسط سه كشور اروپايي پذيرفته نشد و به اصطلاح تعديل گرديد(!) در خواست توسعه گستره تعليق غني سازي به كل چرخه سوخت هسته اي را كرده بود و اينك مي بينيم كه با طرح يك جنگ رواني و رسانه اي حسابشده ايران با پذيرفتن تعهداتي فراتر از نشت تهران در لبه همين پرتگاه قرار گرفته است و حياتي است كه ديپلماتهاي وزارت امور خارجه با هشياري و دغدغه بيشتري به عمق آنچه در حال گذر است بينديشند.

فراموش نكنيم ايران تمام دستاويز هاي حقوقي را براي به هم زدن اين توطئه در اختيار دارد. سه كشور اروپايي هنوز به هيچيك از تعهدات خود در قبال توافق تهران عمل نكرده اند و اين در حالي است كه ما بسيار گشاده دستانه و فراتر از تعهد خود با آژانس همكاري كرده ايم و به عبارتي چنان كرده ايم كه البرادعي نيز اعتراف كرده " ايران براي بازرسان آژانسOPEN SPACEاست"!

وقت آن است كه ايران صراحتا با ترك نمايش وين، ورود مجدد به عرصه همكاري با آزانس را به بازگشتن مسير بررسي پرونده ايران از فضاي سياسي به فني، اجراي تعهدات متقابل حقوقي آژانس در قبال ايران ودر نهايت آغاز اجراي عملياتي تعهدات سه كشور اروپايي در تهران نمايد. اقدامي كه اولين گام آن بايد خروج پرونده ايران از دستور شوراي حكام باشد.

کد خبر 64500

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha