به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام حاج علی اکبری در مراسم اختتامیه این همایش که در سالن دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، گفت: پیش از این منشور تربیتی جوانان از سوی سازمان ملی جوانان تدوین شده است و در همین راستا گام های تکمیلی برای تنظیم منشور حقوق جوانان برداشته می شود. در این مسیر لازم است که از ظرفیت مراکز علمی، حوزوی و دانشگاهی برای بررسی تخصصی این حوزه و تعریف آن با توجه به اولویت های روز، استفاده شود.
وی مهمترین عرصه تجلی کرامت انسانی را حقوق عمومی اعلام کرد و گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ظرفیتی ارزشمند، برخاسته از اصول و ارزش های انقلاب اسلامی در جهت استیفای حقوق ملت است که علاوه بر عقل بشری، از امتیاز هدایت وحی الهی نیز بهره برده و با تکیه بر این ظرفیت و رفع موانع، می توان به قله آرمان ها رسید.
معاون رئیس جمهور بزرگترین مانع در این مسیر را غفلت عمومی و از خودبیگانگی دانست و اظهار داشت: این مانع با تحقق انقلاب اسلامی ایران برداشته شده است و هم اکنون ملت، هوشیار هستند. در همین راستا، دولت نیز در جهت استیفای حقوق ملت مسئول است چنانچه در قانون اساسی کشور، فهرست روشنی از حقوق ملت تعریف و وظایف دولت به طور کامل روشن شده است.
وی به نقش اساسی جوانان در مسیر استیفای حقوق عمومی اشاره کرد و افزود: نباید از اهمیت حضور، آگاهی و مشارکت فعال جوانان در مسیر پیگیری حقوق این نسل غافل شد. در این بین برخی از اقشار جوانان نظیر معلولین وجوانان کانون های اصلاح و تربیت ، نیاز به حمایت خاص دارند.
رئیس سازمان ملی جوانان بر بسیج همه دستگاه ها برای استیفای حقوق بنیادین ملت تاکید کرد و گفت: در بخش آگاهی و آموزش، نظام آموزشی، حق عمومی آموزش جوانان را تامین نمی کند در صورتی که لازم است، جوانان مهارت های لازم را از ابتدا تا مرحله تشکیل خانواده و پس از آن کسب کنند. در این راستا تلاش های ویژه ای در قوه مجریه انجام می گیرد که نیازمند همفکری دانشگاه ها و مراکز علمی و حوزوی است. همچنین لازم است که مطالعات دانشگاه ها با عینیت جامعه انطباق داشته باشد.
نظر شما